Κάψτα όλα....
Συντονιστές: the_ripper, Διαχείριση
Παντού καίγονται δάση, σε όλο τον κόσμο, ακόμα και σε αυτόν που θεωρούμε οργανωμένο. Απλά εμείς ζούμε στο δικό μας μικρόκοσμο και γκρινιάζουμε για όλα. Τι πάει να πει δεν έπρεπε να καεί η Πάρνηθα? Δεν έχω ξανακούσει πιο αλαζονική δήλωση απ' αυτή. Δλδ ο Υμηττός, το Πήλιο, η Πίνδος έπρεπε να καούν? Τπτ δεν πρέπει να καεί κανονικά, κι όμως -όπως και στην Αυστραλία που έχουν ανάγει τη δασοπυρόσβεση σε επιστήμη- καίγονται. Γιατί? γιατί τη φωτιά την προλαβαίνεις εν τη γεννέση της. Αν για οποιαδήποτε λόγο δεν την προλάβεις τότε, κλάψτα.
Nακο και νικο δε με ενδιαφερει να γκρινιαξω. Με ενδιαφερει ομως αμεσα κατι αλλο.
Με ενδιαφερει οτι φετος ειμαστε ακομη στην αρχη του καλοκαιριου κ εχουμε μεγαλες καταστροφες απο πυρκαγιες! Δλδ τον ιουλιο και το αυγουστο τι θα γινει?
Με ενδιαφερει οτι εν οψει προεκλογικης περιοδου κ καυσωνα η μιση χωρα τρομπαρει.
Με ενδιαφερει οτι πριν μερικα χρονια (και δε συγκρινω κυβερνησεις) οι φωτιες περιοριστηκαν στο ελαχιστο διοτι το κρατος ειχε ριξει βαρος και λεφτα και ειχε φροντισει να λαβει τα απαραιτητα μετρα προληψης.
Με ενδιαφερει οτι καποτε στο σειχ σου ειχε πυροσβεστικα συνεχεια και παντου και τρεχανε σα τρελλοι σε υποψιες φωτιας,οχι μονο πυροσβεστες αλλα και πολιτες! Τωρα βαλανε προχτες ενα περιπολικο με αφορμη την παρνηθα να ελεγχει ποιος μπαινει στο δασικο δρομο του βουνου αν και δεν κρατουσαν στοιχεια.Ομως τουλαχιστον ηταν εκει!Παλι καλα! γιατι ειχα να δω περιπολικο η συνοριοφυλακη στο σημειο εδω και 3 χρονια!
Με ενδιαφερει οτι οι επιπτωσεις της πυρκαγιας θα με φεσωσουν με 1002 προβληματα τους ερχομενους χειμωνες που αν τα βαλεις κατω οικονομικα πιο λιγο στοιχιζει η προληψη παρα το κοστος των επερχομενων ζημιων.
Τα συμπερασματα μου ειναι τα εξης:
Οτι οσο ο ελληνας πολιτης κλεβει το κρατος,τοσο το κρατος θα κανει σκ@τα τη δουλεια του.
Οσο ο ελληνας πολιτης κοιταει την παρτυ του τοσο κ το κρατος θα κοιταει τη δικη του και θα τον εχει γραμμενο.
Ο ελληνας πολιτης ξεχναει πολυ γρηγορα...
@ nakos: Αυτο που λες για τη ΔΕΗ θα μπορουσε να γινει σου επαναλαμβανω αν υπηρχαν σωστες εφεδριες στο δικτυο. Επειδη ο αδερφος μου ασχολειται με τα ενεργειακα θα τον ρωτησω για περισσοτερα κ θα επανελθω.
Οσο για τα δελτια ναι συμφωνω για το μπλακ αουτ κ το σχολιαζω κατω οτι οτι κ να εκαναν οι δυναμεις του ΠΣ η τα cl θα επεφτε κραξιμο απο ολα τα κ$λ&καναλα.
Δυστυχως ομως αυτο γινεται γιατι δε βγαινει καποιος υψηλοβαθμος ειτε αυτος ειναι του ΠΣ ειτε της πολιτειας να πει: Η καιγεται το βουνο η βυθιζω την αθηνα.
Το θεμα ειναι οτι οτι κ να εκανε κραξιμο θα ετρωγε κ θα εχανε τη καρεκλα,οποτε "νιπτει τας χειρας του" και αποποιειται ευθυνων δλδ ΑΝΣΚ επετευχθη (διατηρηση θεσης) με παραπλευρες απωλειες αναμενομενες...
Αυτα τα δε μπορεις να δαμασεις τα στοιχεια της φυσης δε στεκουν.
Αυτα τα ελεγαν οι πρωτογονοι που εβλεπαν κεραυνο και ελεγαν μας κυνηγαει ο Θεος.
Η Ελλαδα δεν ειναι καλιφορνια με ανεμους που ερχονται απο τον ειρηνικο,ουτε αυστραλια. Ουτε χτυπιεται απο τυφωνες καθε καλοκαιρι. Η καλιφορνια ειναι οσο ειναι η Ελλαδα! Η συγκριση που επιχειρεις ειναι ακυρη καθαρα λογω διαφορετικων κλιματικων και γεωγραφικων παραγοντων.
Η πυροσβεστικη πιστευω οτι εκανε σωστα τη δουλεια της. Το προβλημα μου ειναι οτι τα ανωτερα στελεχη της δεν επιλεγονται με βαση αξιοκρατικα κριτηρια για να μπορουν να συντονισουν τελεια την οποια κατασταση,αλλα οπως σε ολες τις υψηλες θεσεις ετσι και εδω μετραει το πολιτικο φρονημα.
@ viper: το που θα παει η φωτια δε το ξερει κανεις. Στο βουνο δε μπορεις ποτε να εισαι σιγουρος. Μιλαμε για βουνο! Ο ανεμος φυσαει απο εκει που δε το περιμενεις. Ειναι κατι παρομοιο με αυτο που γινεται το χειμωνα που λεμε "κλεινει ο καιρος". Στο βουνο ο καιρος μπορει να κλεισει σε διαστημα 1 ωρας και εσυ να λες "τι εγινε ρε παιδια".
Οταν καηκε το σειχ σου η φωτια αλλαξε πορεια σε μια νυχτα και η πυροσβεστικη ετρεχε και δεν εφτανε γιατι αλλου περιμενε κ απο αλλου της ηρθε,χωρια τα πολλα μετωπα,χωρια οτι μιλαμε για real-time SA και αντιμετωπιση της καταστασης.
Επισης μη ξεχναμε οτι η πυροσβεστικη δε μπορει να παει παντου. Καποια κομματια δασους θα καουν ετσι κ αλλιως. Η πυροσβστικη περιμενει τη φωτια σε καποια σημεια και την περιοριζει να μην επεκταθει σε αλλα. Δε μπορει να ακολουθει τη φωτια παντου. Τα εναερια μεσα ειναι αυτα που κανουν κατασβεση σε περιοχες που δε πανε τα χερσαια μεσα ( χωρις να ειναι μονο αυτος ο ρολος των εναεριων μεσων).
Το θεμα λοιπον ειναι να προλαβεις μη παει αλλου η φωτια. Και αυτο το κανεις με αντιπυρικες ζωνες (που θελουν ελεγχο και συντηρηση καθε χρονο μετα το τελος της περιοδου των βροχοπτωσεων). Εδω οι ανθρωποι κατεληξαν σαν λυση απελπισιας να κοβουν δεντρα διπλα στο σπιτι τους οταν η φωτια ειναι στα 100 μετρα για να γλιτωσουν τις περιουσιες τους...
Και η ερωτηση ξανατιθεται:
Σε περιπτωση φωτιας στο 2ο ΚΕΠ και καταστροφης του ο 2ο τομεας μενει νεκρος? Η σωζουμε το ρανταρ με καθε κοστος?
Και η αλλη ερωτηση ειναι:
τι μας νοιαζουν οι αλλοι 51 νομοι της χωρας οταν στον 1 απο τους 52 ζει το 50% του πλυθησμου της?
Και δε γκριανιαζω,την αποψη μου παραθετω και τα ερωτηματα μου και ρωταω ποια ειναι η δικη σας.
Κ δε θα σας ρωτησω αν ηταν το σπιτι σας αναμεσα στα καμμενα τι θα λεγατε!
Ουτε να μου πειτε οτι μας λειπουν τα λεφτα. 8)
Με ενδιαφερει οτι φετος ειμαστε ακομη στην αρχη του καλοκαιριου κ εχουμε μεγαλες καταστροφες απο πυρκαγιες! Δλδ τον ιουλιο και το αυγουστο τι θα γινει?
Με ενδιαφερει οτι εν οψει προεκλογικης περιοδου κ καυσωνα η μιση χωρα τρομπαρει.
Με ενδιαφερει οτι πριν μερικα χρονια (και δε συγκρινω κυβερνησεις) οι φωτιες περιοριστηκαν στο ελαχιστο διοτι το κρατος ειχε ριξει βαρος και λεφτα και ειχε φροντισει να λαβει τα απαραιτητα μετρα προληψης.
Με ενδιαφερει οτι καποτε στο σειχ σου ειχε πυροσβεστικα συνεχεια και παντου και τρεχανε σα τρελλοι σε υποψιες φωτιας,οχι μονο πυροσβεστες αλλα και πολιτες! Τωρα βαλανε προχτες ενα περιπολικο με αφορμη την παρνηθα να ελεγχει ποιος μπαινει στο δασικο δρομο του βουνου αν και δεν κρατουσαν στοιχεια.Ομως τουλαχιστον ηταν εκει!Παλι καλα! γιατι ειχα να δω περιπολικο η συνοριοφυλακη στο σημειο εδω και 3 χρονια!
Με ενδιαφερει οτι οι επιπτωσεις της πυρκαγιας θα με φεσωσουν με 1002 προβληματα τους ερχομενους χειμωνες που αν τα βαλεις κατω οικονομικα πιο λιγο στοιχιζει η προληψη παρα το κοστος των επερχομενων ζημιων.
Τα συμπερασματα μου ειναι τα εξης:
Οτι οσο ο ελληνας πολιτης κλεβει το κρατος,τοσο το κρατος θα κανει σκ@τα τη δουλεια του.
Οσο ο ελληνας πολιτης κοιταει την παρτυ του τοσο κ το κρατος θα κοιταει τη δικη του και θα τον εχει γραμμενο.
Ο ελληνας πολιτης ξεχναει πολυ γρηγορα...
@ nakos: Αυτο που λες για τη ΔΕΗ θα μπορουσε να γινει σου επαναλαμβανω αν υπηρχαν σωστες εφεδριες στο δικτυο. Επειδη ο αδερφος μου ασχολειται με τα ενεργειακα θα τον ρωτησω για περισσοτερα κ θα επανελθω.
Οσο για τα δελτια ναι συμφωνω για το μπλακ αουτ κ το σχολιαζω κατω οτι οτι κ να εκαναν οι δυναμεις του ΠΣ η τα cl θα επεφτε κραξιμο απο ολα τα κ$λ&καναλα.
Δυστυχως ομως αυτο γινεται γιατι δε βγαινει καποιος υψηλοβαθμος ειτε αυτος ειναι του ΠΣ ειτε της πολιτειας να πει: Η καιγεται το βουνο η βυθιζω την αθηνα.
Το θεμα ειναι οτι οτι κ να εκανε κραξιμο θα ετρωγε κ θα εχανε τη καρεκλα,οποτε "νιπτει τας χειρας του" και αποποιειται ευθυνων δλδ ΑΝΣΚ επετευχθη (διατηρηση θεσης) με παραπλευρες απωλειες αναμενομενες...
Αυτα τα δε μπορεις να δαμασεις τα στοιχεια της φυσης δε στεκουν.
Αυτα τα ελεγαν οι πρωτογονοι που εβλεπαν κεραυνο και ελεγαν μας κυνηγαει ο Θεος.
Η Ελλαδα δεν ειναι καλιφορνια με ανεμους που ερχονται απο τον ειρηνικο,ουτε αυστραλια. Ουτε χτυπιεται απο τυφωνες καθε καλοκαιρι. Η καλιφορνια ειναι οσο ειναι η Ελλαδα! Η συγκριση που επιχειρεις ειναι ακυρη καθαρα λογω διαφορετικων κλιματικων και γεωγραφικων παραγοντων.
Η πυροσβεστικη πιστευω οτι εκανε σωστα τη δουλεια της. Το προβλημα μου ειναι οτι τα ανωτερα στελεχη της δεν επιλεγονται με βαση αξιοκρατικα κριτηρια για να μπορουν να συντονισουν τελεια την οποια κατασταση,αλλα οπως σε ολες τις υψηλες θεσεις ετσι και εδω μετραει το πολιτικο φρονημα.
@ viper: το που θα παει η φωτια δε το ξερει κανεις. Στο βουνο δε μπορεις ποτε να εισαι σιγουρος. Μιλαμε για βουνο! Ο ανεμος φυσαει απο εκει που δε το περιμενεις. Ειναι κατι παρομοιο με αυτο που γινεται το χειμωνα που λεμε "κλεινει ο καιρος". Στο βουνο ο καιρος μπορει να κλεισει σε διαστημα 1 ωρας και εσυ να λες "τι εγινε ρε παιδια".
Οταν καηκε το σειχ σου η φωτια αλλαξε πορεια σε μια νυχτα και η πυροσβεστικη ετρεχε και δεν εφτανε γιατι αλλου περιμενε κ απο αλλου της ηρθε,χωρια τα πολλα μετωπα,χωρια οτι μιλαμε για real-time SA και αντιμετωπιση της καταστασης.
Επισης μη ξεχναμε οτι η πυροσβεστικη δε μπορει να παει παντου. Καποια κομματια δασους θα καουν ετσι κ αλλιως. Η πυροσβστικη περιμενει τη φωτια σε καποια σημεια και την περιοριζει να μην επεκταθει σε αλλα. Δε μπορει να ακολουθει τη φωτια παντου. Τα εναερια μεσα ειναι αυτα που κανουν κατασβεση σε περιοχες που δε πανε τα χερσαια μεσα ( χωρις να ειναι μονο αυτος ο ρολος των εναεριων μεσων).
Το θεμα λοιπον ειναι να προλαβεις μη παει αλλου η φωτια. Και αυτο το κανεις με αντιπυρικες ζωνες (που θελουν ελεγχο και συντηρηση καθε χρονο μετα το τελος της περιοδου των βροχοπτωσεων). Εδω οι ανθρωποι κατεληξαν σαν λυση απελπισιας να κοβουν δεντρα διπλα στο σπιτι τους οταν η φωτια ειναι στα 100 μετρα για να γλιτωσουν τις περιουσιες τους...
Και η ερωτηση ξανατιθεται:
Σε περιπτωση φωτιας στο 2ο ΚΕΠ και καταστροφης του ο 2ο τομεας μενει νεκρος? Η σωζουμε το ρανταρ με καθε κοστος?
Και η αλλη ερωτηση ειναι:
τι μας νοιαζουν οι αλλοι 51 νομοι της χωρας οταν στον 1 απο τους 52 ζει το 50% του πλυθησμου της?
Και δε γκριανιαζω,την αποψη μου παραθετω και τα ερωτηματα μου και ρωταω ποια ειναι η δικη σας.
Κ δε θα σας ρωτησω αν ηταν το σπιτι σας αναμεσα στα καμμενα τι θα λεγατε!
Jester
A good pilot is compelled to always evaluate what's happened, so he can apply what he's learned.
[marq=left]:m2k:.......:f16:[/marq]

A good pilot is compelled to always evaluate what's happened, so he can apply what he's learned.
[marq=left]:m2k:.......:f16:[/marq]

-
Επισκέπτης
-
Επισκέπτης
ρε αγορινα χρονια το λεγαμε, η παρνηθα ΔΕ ΚΑΙΓΕΤΕ !!! πως το λενε?? οχι πως τα αλλα βουνα πρεπει!!! ελεοςMystic_J έγραψε:Παντού καίγονται δάση, σε όλο τον κόσμο, ακόμα και σε αυτόν που θεωρούμε οργανωμένο. Απλά εμείς ζούμε στο δικό μας μικρόκοσμο και γκρινιάζουμε για όλα. Τι πάει να πει δεν έπρεπε να καεί η Πάρνηθα? Δεν έχω ξανακούσει πιο αλαζονική δήλωση απ' αυτή. Δλδ ο Υμηττός, το Πήλιο, η Πίνδος έπρεπε να καούν? Τπτ δεν πρέπει να καεί κανονικά, κι όμως -όπως και στην Αυστραλία που έχουν ανάγει τη δασοπυρόσβεση σε επιστήμη- καίγονται. Γιατί? γιατί τη φωτιά την προλαβαίνεις εν τη γεννέση της. Αν για οποιαδήποτε λόγο δεν την προλάβεις τότε, κλάψτα.
Υ.Γ κι αν θες να ακουσεις πιο αλαζονικη προταση,να σου πω πως ειμαι πολυ,πολυ,πολυ ομορφοτερος απο εσενα 8)
Συγκρίνουμε την Αυστραλία με την Ελλάδα?
Στην Αυστραλία έγινε μια καταστροφή απο φυσικά αίτια λόγο του καύσωνα τότε
Στην Ελλάδα κάθε καλοκαίρι ΜΟΝΙΜΑ σε ημέρες που σηκώνει αεράκι καίγονται τα δάση μας και μετά ΞΕΠΕΤΑΓΩΝΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΚΑΙ ΒΙΛΛΑΡΕΣ
ΜΑ ΤΙ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ?
ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ?
ΕΙΔΑΤΕ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ?
ΑΝΑ-ΒΙΛΛΩΣΗ ΝΑΙ - ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ ΠΟΥΝΤΗ ?
Και δεν στέκομαι μόνο στην περίπτωση της Πάρνηθας.
Σε αυτό το ριμάδι που λέγεται Ελλάδα αν έχεις άκρες και λεφτά, χτίζεις όπου θες, και έχεις ρεύμα νερό και τηλέφωνο. Δεν μπα να είναι δασική έκταση, δεν μπα να είναι χαρακτηρισμένος αρχαιολογικός χώρος δεν μπα να είναι οτιδήποτε........αλλά άν δεν σε ενδιαφέρει το πράσινο, πάει ενα καλό παιδί και τα καίει όλα ποιό πρίν.
Το κακό όμως γίνεται χειρότερο γιατί πλέον καίγονται και σπίτια άλλων και καίγονται και άνθρωποι, χώρια ότι η κατάληξη όλων αυτών θα φανεί τον χειμώνα κύριοι συνάδελφοι, όπου και ΠΑΛΙ αυτή η ΠΟΛΙΤΕΙΑ θα πιαστεί ΑΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΗ απο περίεργες πλυμμήρες. Εδώ θα είμαστε και θα το ζήσουμε και αυτό!
Κάτσε τώρα να κυρήξουμε την Πάρνηθα αναδασωτέα......στα χαρτιά
Στην Ελλάδα κάθε καλοκαίρι ΜΟΝΙΜΑ σε ημέρες που σηκώνει αεράκι καίγονται τα δάση μας και μετά ΞΕΠΕΤΑΓΩΝΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΚΑΙ ΒΙΛΛΑΡΕΣ
ΜΑ ΤΙ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ?
ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ?
ΕΙΔΑΤΕ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ?
ΑΝΑ-ΒΙΛΛΩΣΗ ΝΑΙ - ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ ΠΟΥΝΤΗ ?
Και δεν στέκομαι μόνο στην περίπτωση της Πάρνηθας.
Σε αυτό το ριμάδι που λέγεται Ελλάδα αν έχεις άκρες και λεφτά, χτίζεις όπου θες, και έχεις ρεύμα νερό και τηλέφωνο. Δεν μπα να είναι δασική έκταση, δεν μπα να είναι χαρακτηρισμένος αρχαιολογικός χώρος δεν μπα να είναι οτιδήποτε........αλλά άν δεν σε ενδιαφέρει το πράσινο, πάει ενα καλό παιδί και τα καίει όλα ποιό πρίν.
Το κακό όμως γίνεται χειρότερο γιατί πλέον καίγονται και σπίτια άλλων και καίγονται και άνθρωποι, χώρια ότι η κατάληξη όλων αυτών θα φανεί τον χειμώνα κύριοι συνάδελφοι, όπου και ΠΑΛΙ αυτή η ΠΟΛΙΤΕΙΑ θα πιαστεί ΑΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΗ απο περίεργες πλυμμήρες. Εδώ θα είμαστε και θα το ζήσουμε και αυτό!
Κάτσε τώρα να κυρήξουμε την Πάρνηθα αναδασωτέα......στα χαρτιά
e-HAF Admin
αν θές να μάθεις περισσότερα και μέσα απο τον χωρό, ρώτα τον Predator!Mystic_J έγραψε:Ως γνωστό στο να επιρρίψουμε ευθύνες είμαστε πρωταθλητές κι έξω από το χορό πολλά τραγούδια λέμε και ξέρουμε κιόλας...
Θα σου πεί πολλά ενδιαφέροντα , όπως τα αξιοκρατικά κριτήρια ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ!
e-HAF Admin
είπα κάτι παλικάρι μου που είναι δικό μου?Mystic_J έγραψε:Ως γνωστό στο να επιρρίψουμε ευθύνες είμαστε πρωταθλητές κι έξω από το χορό πολλά τραγούδια λέμε και ξέρουμε κιόλας...
απαντήσεις των υπευθύνων είναι αυτά που έγραψα, ανα συμβάν!
και στο κάτω κάτω το παραδέχεσε και εσύ ο ίδιος ότι έχουν πρόβλημα
είδες να λύνουν το πρόβλημα? ο ένας επιρρίπτει ευθύνες στον άλλον. Πολιτική προστασία Vs ΠυροσβεστικήΚακό πράμα η μιζέρια. Πρώτα προσπάθησε να λύσεις το πρόβλημα, το όποιο πρόβλημα και μετά κάτσε και ρίξε ευθύνες με την ησυχία σου.
Ο Πολίτης φταίει και τα κανάλια?
e-HAF Admin
Στην Αγγλία πλημμυρίζουν επειδή:Mystic_J έγραψε:Στην Αγγλία κάθε φθινόπωρο πλημμυρίζαμε από τις βροχές. Με κουβάδες βγάζαμε νερό από τα σπίτια κι όμως όλοι ήταν ήρεμοι. Εδώ πέρα, όλοι γκρινιάζουν και θέλουν το Θεό από πάνω τους. Γίνεται δουλειά με τον κάθε παπαρά να γκρινιάζει πάνω από το κεφάλι σου για αεροπλάνα, για νερό, για φρεάτια για ό,τι άλλο θες.
Α. Οι πολίτες χτίζουν σπίτια πάνω σε μπαζομένα ρέματα ?
Β. Επειδή περιοχές που δέν είναι πάνω σε ρέματα πλημμύρισαν επειδή κάποιοι ΑΦΗΣΑΝ τα φρεάτια ΒΟΥΛΩΜΕΝΑ?
Γκρίνια ε? Πάνω απο το κεφάλι τους ε? ή μήπως όλα την ύστατη στιγμή και αφού έχει γίνει το μπάχαλο?
Γκρίνια και Μιζέρια! και ισωπέδωση όλων.....
e-HAF Admin
Λοιπόν , εφεξής εγώ προτείνω για να σταματήσουμε να είμαστε μίζεροι και να σχολιάζουμε τα πάντα απο την απέξω και χωρίς να είμαστε μέσα στον χορό, να θεσπίσουμε ορισμένους κανόνες.
Έχω βαρεθεί κάθε φορά που κάποιος σχολιάζει κάτι να ακούγεται το ίδιο πράγμα
Ας βάλουμε λοιπόν κανόνες Αντι-Μιζέριας και Αντι-Γκρίνιας και ας σχολιάζουμε τα πράγματα με στοιχεία!
Η ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΓΚΥΡΟ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ Η ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΜΙΖΕΡΟ ΦΟΡΟΥΜ
ΣΑΣ ΑΚΟΥΩ! ΓΙΑ ΡΙΧΤΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ!
Ας βάλουμε λοιπόν κανόνες Αντι-Μιζέριας και Αντι-Γκρίνιας και ας σχολιάζουμε τα πράγματα με στοιχεία!
e-HAF Admin
Στην Ελλάδα δεν έχουμε πλάνο , δεν υπάρχει σχεδιασμός σχεδόν για τίποτα.
Και αυτό γίνεται διότι οι έχοντες την εξουσία και την αρμοδιότητα να εκπονήσουν πλανά και να λύσουν προβλήματα , έχουν θέση σαν πρώτη τους προτεραιότητα να διατηρήσουν την εξουσία και την αρμοδιότητα τους, και μετά όλα τα άλλα . Για να φέρεις όμως αποτέλεσμα πρέπει κάποιους να δυσαρεστήσεις. (Και δεν μιλάω μόνο για τα «μεγάλα σκοτεινά συμφέροντα» αλλά και για εμάς τους απλούς πολίτες που έχουμε αποχτήσει τη μερίδα του βολέματος που μας αναλογεί και την υπερασπιζόμαστε με νύχια και με δόντια..) Δυσαρεστώντας όμως αυτούς που σου δίνουν την εξουσία δεν διατηρείς την εξουσία σου , άρα….
Όσο οι εκλεγμένοι μας αντιπρόσωποι ασχολούνται με το πώς θα επανεκλεγούν και όχι με το πώς θα κάνουν τη δουλειά για την οποία τους εκλεγούμε, τίποτα δεν θα αλλάξει ….
Και όσο εμείς κρίνουμε αυτούς που εκλεγούμε με βάση το μικροσυμφέρον τίποτα δεν θα αλλάξει..
Και αυτό γίνεται διότι οι έχοντες την εξουσία και την αρμοδιότητα να εκπονήσουν πλανά και να λύσουν προβλήματα , έχουν θέση σαν πρώτη τους προτεραιότητα να διατηρήσουν την εξουσία και την αρμοδιότητα τους, και μετά όλα τα άλλα . Για να φέρεις όμως αποτέλεσμα πρέπει κάποιους να δυσαρεστήσεις. (Και δεν μιλάω μόνο για τα «μεγάλα σκοτεινά συμφέροντα» αλλά και για εμάς τους απλούς πολίτες που έχουμε αποχτήσει τη μερίδα του βολέματος που μας αναλογεί και την υπερασπιζόμαστε με νύχια και με δόντια..) Δυσαρεστώντας όμως αυτούς που σου δίνουν την εξουσία δεν διατηρείς την εξουσία σου , άρα….
Όσο οι εκλεγμένοι μας αντιπρόσωποι ασχολούνται με το πώς θα επανεκλεγούν και όχι με το πώς θα κάνουν τη δουλειά για την οποία τους εκλεγούμε, τίποτα δεν θα αλλάξει ….
Και όσο εμείς κρίνουμε αυτούς που εκλεγούμε με βάση το μικροσυμφέρον τίποτα δεν θα αλλάξει..
Tι λες αγόρι μου. Έχει κατακαεί η Αυστραλία κάθε καλοκαίρι. Για ρώτα shadowman μεριά και ψάξε λίγο.Συγκρίνουμε την Αυστραλία με την Ελλάδα?
Αυτή είναι η συνέπεια της καταστροφής μακροπρόθεσμα. Βραχυπρόθεσμα προτεραιότητα έχει η κατάσβεση της πυρκαϊάς. Κι αυτό είναι το θέμα μας.Στην Ελλάδα κάθε καλοκαίρι ΜΟΝΙΜΑ σε ημέρες που σηκώνει αεράκι καίγονται τα δάση μας και μετά ΞΕΠΕΤΑΓΩΝΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΚΑΙ ΒΙΛΛΑΡΕΣ
Η δική μου η ένσταση είναι στη νοοτροπία της "γριάς". Λύσε πρώτα το πρόβλημα και μετά ρίξε ευθύνες με την ησυχία σου και το πάσο σου όσο θες. Αλλά, ενώ η καταστροφή μαίνεται και οι άλλοι παλεύουν να τη σβήσουν, οι περισσότεροι επιρρίπτουν ευθύνες. Γιατί? Γιατί δεν υπάρχει πιο εύκολο πράμα από το να αποδώσεις ευθύνες. Έτσι εξωτερικεύεις την περίσσεια δυσαρέσκειας που έχεις και την αρνητική ενέργειά σου.είπα κάτι παλικάρι μου που είναι δικό μου?
απαντήσεις των υπευθύνων είναι αυτά που έγραψα, ανα συμβάν!
και στο κάτω κάτω το παραδέχεσε και εσύ ο ίδιος ότι έχουν πρόβλημα
Το κατηγορώ μου είναι γενικό, όχι ειδικό. Γενικά μιλάω για όλους όσους -ενώ μαίνεται μια καταστροφή- κάθονται και επιρρίπτουν ευθύνες. Τα κανάλια με τις ευθύνες τρέφονται. Φασαρία να γίνεται...είδες να λύνουν το πρόβλημα? ο ένας επιρρίπτει ευθύνες στον άλλον. Πολιτική προστασία Vs Πυροσβεστική
Ο Πολίτης φταίει και τα κανάλια?
Πλημμυρίζαμε επειδή έβρεχε πολύ. Τόσο απλά. Και κανείς δεν μιλούσε για τίποτα, ούτε κανείς είχε την απαίτηση να είναι το κράτος δίπλα του συνέχεια. Δεν μπορεί να είναι πανταχού παρών. Εκεί, παρατάς την πατερναλιστική νοοτροπία του Έλληνα, που περιμένει πάντα κάποιον να τον σώσει από την καταστροφή και ήρεμα χωρίς τυμπανοκρουσίες, ουρλιαχτά και βρισίδια, παίρνεις κουβά και βγάζεις τα νερά μόνος σου. Έτσι έκαναν όλοι.Στην Αγγλία πλημμυρίζουν επειδή:
Α. Οι πολίτες χτίζουν σπίτια πάνω σε μπαζομένα ρέματα ?
Β. Επειδή περιοχές που δέν είναι πάνω σε ρέματα πλημμύρισαν επειδή κάποιοι ΑΦΗΣΑΝ τα φρεάτια ΒΟΥΛΩΜΕΝΑ?
Γκρίνια ε? Πάνω απο το κεφάλι τους ε? ή μήπως όλα την ύστατη στιγμή και αφού έχει γίνει το μπάχαλο?
Γκρίνια και Μιζέρια! και ισωπέδωση όλων.....
Ρίχνει χιόνι στην Αθήνα? Πού είναι το γκρέϊντερ φωνάζουν. Κάτσε ρε παπάρα, πάρε φτυάρι και βγάλε το χιόνι μόνος σου. Εάν έρθει η κρατική μηχανή καλώς. Εάν δεν έρθει κάτσε ήρεμα και κάνε τη δουλειά σου. Τα περιμένουμε όλα από το κράτος και κάθε κράτος. Το κράτος να μας ταϊσει, το κράτος να μας συντηρήσει. Αυτή η μίζερη νοοτροπία εκτός από την Ελλάδα δεν ξέρω που αλλού υπάρχει. Στην Αγγλία Τίμο, δεν ήρθε καμιά κρατική μηχανή να βγάλει νερά. Τπτ. Όλα μόνοι μας τα κάναμε.
Έγκυρο και αξιόπιστο φόρουμ ή πολίτης γίνεσαι όταν ενώ η μάζα ουρλιάζει, επιρρίπτει ευθύνες και βρίζει εν θερμώ, εσύ κάνεις αδιάφορα τη δουλειά σου. Στο τέλος, όταν λύσεις το πρόβλημα και δεις τα πράματα σφαιρικά, μπορείς άνετα να επιρρίψεις όσες ευθύνες θες.Λοιπόν , εφεξής εγώ προτείνω για να σταματήσουμε να είμαστε μίζεροι και να σχολιάζουμε τα πάντα απο την απέξω και χωρίς να είμαστε μέσα στον χορό, να θεσπίσουμε ορισμένους κανόνες.
Το βάρος πρέπει να δίνεται στην πρόληψη και όχι στην καταστολή!
Όσο για τα σχόλια, φυσικά και έχει ο καθένας δικαίωμα να τα κάνει... άλλα αφού πρώτα γνωρίζει καλά τι έγινε εκεί πάνω εκείνες τις ώρες. Εγώ προσωπικά εκείνες τις ώρες κοιμόμουνα σπιτάκι μου...γιαυτό και δεν πρόκειται να αρχίσω να αμολάω κατηγορίες...
Όσο για τα σχόλια, φυσικά και έχει ο καθένας δικαίωμα να τα κάνει... άλλα αφού πρώτα γνωρίζει καλά τι έγινε εκεί πάνω εκείνες τις ώρες. Εγώ προσωπικά εκείνες τις ώρες κοιμόμουνα σπιτάκι μου...γιαυτό και δεν πρόκειται να αρχίσω να αμολάω κατηγορίες...
-
Επισκέπτης
καμια χορηγια σε φραγκα να κανει η cosmote για αναδασωση,κι ας αφησει τα free smsJojo έγραψε:Δεν ξέρω αν είναι πρόληψη ή όχι, πάντως η COSMOTE το έριξε το μήνυμά της:winder έγραψε:Το βάρος πρέπει να δίνεται στην πρόληψη και όχι στην καταστολή!
To έστειλε στους συνδρομητές της..."Προφυλάξτε το δάσος από τηη φωτιά. Δώστε στα παιδιά μας την ευκαιρία να αναπνεύσουν...
-
Fantasma337
- Επικοινωνία: