Για να είναι 350GB πρέπει να είναι μεγάλος εξωτερικός, 3.5''. Οι περισσότεροι απο αυτούς πρέπει να είναι συνδεδεμένοι και στο ρεύμα ταυτόχρονα εκτός απο το USB με τον Η/Υ, γιατί το USB δεν δίνει αρκετό ρεύμα για να λειτουργήσουν. Αντίθετα οι μικροί φορητοί των 2.5'' δουλεύουν με ρεύμα απο το USB.
Καλό είναι να τον βγάζεις από το ρεύμα ή να κλείνεις τον διακόπτη, αν έχει. Αφ' ενός για εξοικονόμηση ρεύματος (και από οικολογική συνείδηση) και αφ' ετέρου γιατί ανάλογα τον δίσκο είναι πιθανόν να μην κάνει spin-down, δηλαδή να στροφάρει όσο είναι στο ρεύμα, με αποτέλεσμα άσκοπη φθορά των ρουλεμάν. Εγώ έχω έναν με USB 2.0 / Ethernet συνδέσεις και μέσω της δεύτερης μπορείς να ρυθμίσεις το sleep time. Δεν ξέρω αν γίνεται σε σκέτους USB αυτό, ή αν έχει κάποιον προκαθορισμένο χρόνο.
Στο NETGEAR SC 101 που έχω δύο 500gb κλείνουν μετά απο λίγη ώρα αδράνειας και ενεργοποιούνται μόλις ζητήσω κάτι απο αυτούς.
Το σωστό είναι όταν έχεις κλειστό το PC να κλείνεις και το ρεύμα του εξωτερικού, καλό είναι επίσης να το βάλεις επάνω σε UPS. Για τις περισσότερες ζημιές υπεύθυνο είναι το ρεύμα.