Dιstance Learning - Aeronautical Engineering
Συντονιστής: Διαχείριση
-
Επισκέπτης
Dιstance Learning - Aeronautical Engineering
Σκέφτομαι να αρχίσω on-line μαθήματα για ΒSc in Aerospace Engineering. είναι μια επιθυμία που είχα αλλά διστιχος λόγω περιορισμών στην ελληνική αγορά κατέληξα να σπουδάσω επιστήμη υπολογιστών στην Αγγλία. Βρήκα αυτη την σελίδα όπως και μερικές άλλες για Distance Leraning και σκέφτομαι να το αρχίσω θα ήθελα την γνώμη σας και εάν έχετε κάποιες άλλες πληροφορίες για εκμάθηση από μακριά όσο αφορά την αεροναυπηγική.
http://www.erau.edu/ec/academicorgs/eccoce/proaero.html
http://www.erau.edu/ec/academicorgs/eccoce/proaero.html
Για ψάξε και στο www.open.ac.uk μήπως έχει τίποτα.
-
Alexandros
Αν σε ενδιαφέρει η "αναγνώριση" του συγκεκριμένου πτυχίου στην Ελλάδα, καλό θα ήταν να κάνεις μία επίσκεψη στη σελίδα του ΔΟΑΤΑΠ:
www.doatap.gr Eπειδή όμως γνωρίζω αρκετά για το θέμα, υπάρχει ακόμη πρόβλημα με το καθεστώς των distance learning πτυχίων ΚΑΙ (εδώ είναι το πρόβλημα) σπουδές μηχανικού που δεν είναι τουλάχιστον επιπέδου ΜΕng ή διπλώματος (Dipl-Ing) δεν παίρνουν ακαδημαϊκή ισοτιμία στην Ελλάδα. Το τμήμα μηχανικών α/φων στο ΤΕΙ Χαλκίδας δεν το σκέφτεσαι; Κατατακτήριες στην Πάτρα (τμήμα μηχ/γων & αεροναυπηγών μηχ/κων);
Καλή τύχη.
www.doatap.gr Eπειδή όμως γνωρίζω αρκετά για το θέμα, υπάρχει ακόμη πρόβλημα με το καθεστώς των distance learning πτυχίων ΚΑΙ (εδώ είναι το πρόβλημα) σπουδές μηχανικού που δεν είναι τουλάχιστον επιπέδου ΜΕng ή διπλώματος (Dipl-Ing) δεν παίρνουν ακαδημαϊκή ισοτιμία στην Ελλάδα. Το τμήμα μηχανικών α/φων στο ΤΕΙ Χαλκίδας δεν το σκέφτεσαι; Κατατακτήριες στην Πάτρα (τμήμα μηχ/γων & αεροναυπηγών μηχ/κων);
Καλή τύχη.
-
Επισκέπτης
ΔΟΑΤΑΠ: εχει βγει το πορισμα και πρεπει να δοσω μαθηματα αλλα για Computer science αυτο εχω τελιωσει. Λογο δουλειας στην Αθηνα δεν μπορω να γραφτω σε Ελληνικο πανεπηστημειο, γι αθτο ρωτας εαν εχει καποιος πληροφοριες για Distance Learning στην Αεροναυπηγηκη.Alexandros έγραψε:Αν σε ενδιαφέρει η "αναγνώριση" του συγκεκριμένου πτυχίου στην Ελλάδα, καλό θα ήταν να κάνεις μία επίσκεψη στη σελίδα του ΔΟΑΤΑΠ:
Καλή τύχη.
Βεβαια εαν εχει καποιος βιβλια αεροναυπηγηκης και δεν τα θελει τα αγοραζω.
-
Alexandros
Σε παν/κο επίπεδο κλασικά θεωρούνται τα βιβλία του Αnderson (έχω και τα τρία) και συγκεκριμένα:
1) Fundamentals of aerodynamics
2) Modern compressible flow with historical perspective
3) Computational fluid dynamics
Για κινητήρες:
1) Τhe Jet Engine (Rolls Royce) πολύ καλό, σου δίνει να καταλάβεις όλες τις αρχές λειτουργίας και τα συστήματα των κινητήρων χωρίς μαθηματικά και τυπολόγια.
2) Gas Turbine theory του Saravanamutto (κλασικό)
3) Elements of Gas turbine Propulsion του Mattingly (κλασικό και πάρα πολύ καλό)
Για βασικές αρχές design α/φων μου άρεσε πολύ το "The design of modern fighter jet" αλλά νομίζω ότι τώρα είναι out of print.
Mπορείς να βρεις αρκετά βιβλία για το θέμα και να τα κατεβάσεις μέσω του γνωστού τρόπου (P2P). Καταλαβαίνεις....
Από Ελληνικά βιβλία, ο Γ.Μπεργελές (καθηγητής ΕΜΠ) έχει γράψει κάμποσα αλλά δεν νομίζω ότι καλύπτουν αυτόν που θέλει να διαβάσει για να καταλάβει μερικά βασικά πράγματα (πολύ μαθηματικοποιημένα όπως αρέσουν στην Ελλάδα....).
Για κινητήρες:
1) Τhe Jet Engine (Rolls Royce) πολύ καλό, σου δίνει να καταλάβεις όλες τις αρχές λειτουργίας και τα συστήματα των κινητήρων χωρίς μαθηματικά και τυπολόγια.
3) Elements of Gas turbine Propulsion του Mattingly (κλασικό και πάρα πολύ καλό)
Για βασικές αρχές design α/φων μου άρεσε πολύ το "The design of modern fighter jet" αλλά νομίζω ότι τώρα είναι out of print.
Mπορείς να βρεις αρκετά βιβλία για το θέμα και να τα κατεβάσεις μέσω του γνωστού τρόπου (P2P). Καταλαβαίνεις....
Από Ελληνικά βιβλία, ο Γ.Μπεργελές (καθηγητής ΕΜΠ) έχει γράψει κάμποσα αλλά δεν νομίζω ότι καλύπτουν αυτόν που θέλει να διαβάσει για να καταλάβει μερικά βασικά πράγματα (πολύ μαθηματικοποιημένα όπως αρέσουν στην Ελλάδα....).
-
Επισκέπτης
Alexandros έγραψε:Σε παν/κο επίπεδο κλασικά θεωρούνται τα βιβλία του Αnderson (έχω και τα τρία) και συγκεκριμένα:
Για κινητήρες:
εyχαριστω για το reply
εαν εχεις καποια direct link please send me pm!!!
και γενικα οποιος αλλος μπορει να με βοηθησει ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!