βοηθήστε

Θέματα που δεν ανήκουν σε καμία άλλη κατηγορία

Συντονιστής: Διαχείριση

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
insider

βοηθήστε

Δημοσίευση από insider »

όπως λέει και το θέμα μου χρειάζομαι την βοήθεια σας.
αρχικά να πω αν το θέμα , επειδή το τοποθέτησα στα γενικά...και όχι οff topic ... άμα χρειαστεί μπορείτε να το μεταφέρετε.

έτσι έχουμε και λέμε.
σκοπός του τόπικ μου είναι : ψάχνω διάφορα θέματα για μία πτυχιακή σχετικά με το αεροσκάφος.όσο περισσότερα θέματα μου προτείνεται τόσο καλύτερα.
είτε αυτήν είναι θεωρητικού επιπέδου είτε με κάτι κατασκευαστικό.
εγώ προσωπικά σκεφτόμουνα αρκετά πράγματα αλλά αφού σας βρήκα προτείνετε ότι μπορείτε.
ή έστω θέματα που έχουνε γίνει ήδη διπλωματική από Σ.Ι ή και Σ.Μ.Α.

θεωρητικού επιπέδου είχα κατά νου σχετικά με τον ανθρώπινο παράγοντα & κάποια λάθη που έχει σαν συνέπεια το αεροσκάφος/επιβάτες.
πρακτικά υπάρχουνε πολλά.απλά θέλω να ακούσω τις ιδέες σας.

σας ευχαριστώ.
καλά να περνάτε & καλώς σας βρήκα :lol: :lol:
Alexandros

Δημοσίευση από Alexandros »

Σε ποια σχολή είσαι και με ποια ειδικότητα (μηχ/γου, αεροναυπηγού...)
tageas
320 ΠΜ Ίκαρος/ 320FW Pilot
320 ΠΜ Ίκαρος/ 320FW Pilot
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από tageas »

έχω μαι ιδέα :idea:

Θα μπορούσες να αναφερφείς στην κατασκευή αεροσκάφους επιβατικου με δυνατότητα υπερηχητικών ταξιδιών που θα έιναι οικονομικό, από άποψη κόστους συντήρησης, κατανάλωσης καυσίμου. Αρα κινητηρας που θα μπορεί να λειτουργεί σε μεγαλα ύψη και να δίνει δυνατότητα στο αεροσκάφος να πετά υπερηχητικά χωρίς μετάκαυση (supercruise).

Για να μην σε μπερδέψω (ελπίζω) Για μένα η ύπαρξη ενός τέτοιου αεροσκαφους είναι κάτι που πρέπει να γίνει διότι σκέψου μια πτηση για παράδειγμα Ελλαδα Αυστραλία να μπορεί να γίνει με ταχύτητες 2.5 η 3 mach σε πολύ μεγάλο ύψος πόσο θα αλλάξει τα δεδομένα αν το κόστος είναι λογικά μεγαλύτερο και όχι υπερβολικά μεγαλύτερο

Εμένα θα μου άρεσε!

:P
Άβαταρ μέλους
insider

Δημοσίευση από insider »

cool idea.
το θέμα είναι θεωρητικό γιατί κατασκευαστικό 2 hard.
σε ευχαριστώ.
πείτε και άλλες ιδέες.
όσων αφορά το είδος σπουδών μιλάμε για μηχανικός [μηχ/γου] & όχι avionics γιαυτό καλύτερα μην μου προτείνεται θέμα σχετικά με ηλεκτρονικά σε ένα αεροσκάφος.
ξέρει κανείς ή έστω έχει ασχοληθεί με αεροτομή και κατανομή ροής πάνω σε αυτήν ?
σας ευχαριστώ.
περιμένω φρέσκιες ιδέες.
Nikolas_A

Δημοσίευση από Nikolas_A »

Θα μπορούσες να ασχοληθείς με την εργονομία στο πιλοτήριο. Χειριστήρια, παρουσίαση πληροφοριών κλπ (κάποιοι θα με πουν κολλημένο φαντάζομαι :roll: )
Alexandros

OK.To θέμα που ανέφερες αρχικά περί ανθρώπινου παράγοντα, ανήκει σε αυτό που αγγλικά ονομάζεται human factors in aeronautics. O σχεδιασμός του cockpit που αναφέρει ο φίλος εμπίπτει (και) σε αυτή την κατηγορία θεμάτων της αεροναυτικής. Πληροφορίες μπορείς να πάρεις από το course που γίνεται στο παλιό μου παν/μιο:

http://www.cranfield.ac.uk/soe/postgrad ... /index.jsp

Μπες και στη βιβλιοθήκη του cranfield, ίσως βρεθεί κάτι κατάλληλο και να σε βοηθήσουν.

Τώρα περί ροών: Μπορείς να κάνεις ένα θέμα υπολογιστικής μηχανικής (CFD) χρησιμοποιώντας τον κατάλληλο κώδικα (ή να γράψεις δικό σου !!!!) και αφού σχεδιάσεις την αεροτομή και κάνεις τους υπολογισμούς, να συγκρίνεις τα αποτελέσματα με πειραματικά. Πολλά πειραματικά δεδομένα, καθώς και δεδομένα για σχεδίαση στην υπέρτατη σελίδα γι' αυτό το σκοπό:

www.cfd-online.com

Bασικά, θεωρητικά υπάρχουν άπειρα θέματα για ν' ασχοληθείς.
Άβαταρ μέλους
insider

Δημοσίευση από insider »

σε ευχαριστώ Αλέξανδρε.
σχετικά με το θέμα ότι θεωρητικά υπάρχουνε άπειρα θέματα θα συμφωνήσω αλλά ψάχνω όσα περισσότερα θέματα μπορείτε να προτείενεται ή έστω έχετε διαβάσει σε μια πτυχιακή ή διπλωματική γιατί θέλω να το ψάξω όσο περισσότερο γίνεται.
γιαυτό συνεχίστε να προτείνεται.

όταν λέμε human factors είναι μία ευρεία έννοια και μπορείς μέσα να συμπεριλάβεις αρκετά πράγματα όπως για παράδειγμα manual,ηθική,safety γιαυτό και έκανα ποστ με σκοπό να βρω αρκετά θέματα που εσείς θα προτείνεται.

σχετικά με την κατανομή ροής χρησιμοποιώντας bernoullis equation βγαίνει αρκετά κατατοπιστικό αποτέλεσμα...αλλά ψάχνω και άλλα κατασκευαστικά θέματα !

ευχαριστώ.
Kovamaniac
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Kovamaniac »

Καταρχην σε τι σχολη εισαι?
ΕικόναΕικόνα
Ειρωνεύτηκες τη γκαρσόνα??? Την έβαψες.........
Kovamaniac
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Kovamaniac »

Δες το πμ μου.
ΕικόναΕικόνα
Ειρωνεύτηκες τη γκαρσόνα??? Την έβαψες.........
Άβαταρ μέλους
insider

Δημοσίευση από insider »

ευχαριστώ kovamaniac.

Θεωρητικά Θέματα ? :D κανένα άλλο ?
Alexandros

Προσωπικά είχα κάνει ένα εργαστηριακό θέμα στην αεροσύραγγα (πτέρυγες δέλτα) και ένα CFD. Θεωρητικό θέμα στη μηχανική ρευστών έχει να κάνει κυρίως με την ανάπτυξη μαθηματικών μοντέλων (ή την καλύτερη προσαρμογή τους) για την προσομοίωση της τυρβώδους ροής (Turbulence modelling), ή την ανάπτυξη πλεγμάτων (grid generation) σε περιοχές ενδιαφέροντος για την επίλυση των Δ.Ε. που περιγράφουν την εκάστοτε ροή. Υπολογιστικά θέματα με άλλα λόγια. Θα μπορούσες π.χ. να διαλέξεις ένα βασικό σχήμα (μια καμπύλη, μια βαθμίδα (step) κ.λ.π. και να μελετήσεις τη ροή με διαφορετικά μοντέλα. Να δεις ποιο μοντέλο ταιριάζει καλύτερα. Δεν είναι κάτι υπερβολικά καινούργιο, αλλά σε επίπεδο διπλωματικής (αν αυτό κάνεις), είναι καλό. Έχε μόνο υπ΄όψη σου ότι χρειάζονται πολύ καλές γνώσεις μαθηματικών (ίσως και FORTRAN) για να κάνεις θεωρητικά θέματα στη ρευστομηχανική.

Αν θέλεις τη γνώμη μου, καλύτερα να ασχοληθείς με κάτι πιο πρακτικό που να έχει όμως μέσα σχεδίαση και χρήση κάποιου έτοιμου κώδικα CFD π.χ. το FLUENT ή το CATIA

Ακόμη: Για τους κινητήρες που αναφέρει φίλος: Μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο έτοιμο (ή να φτιάξεις εσύ) πρόγραμμα για να κάνεις προσομοίωση της λειτουργίας κάποιου κινητήρα. Τα χαρακτηριστικά του θα τα δώσεις εσύ και μετά θα χρησιμοποιήσεις το πρόγραμμα για να βγάλεις συμπεράσματα σχετικά με το performance.

Άλλο (με μεγάλο ενδιαφέρον στους κινητήρες): Fault Monitoring με τη χρήση νευρωνικών δικτύων. Γενικά monitoring στους κινητήρες έχει πολύ "ψωμί".

Ελπίζω να βοήθησα....

Καλή τύχη.
Alexandros

σχετικά με την κατανομή ροής χρησιμοποιώντας bernoullis equation βγαίνει αρκετά κατατοπιστικό αποτέλεσμα...αλλά ψάχνω και άλλα κατασκευαστικά θέματα !
Μια παρατήρηση: Η εξίσωση του Bernouli είναι ουσιαστικά μια μορφή της αρχής διατήρησης της ενέργειας και ισχύει για ασυμπίεστο ρευστό. Η μελέτη της ροής γύρω π.χ. από μια 2D ή 3D αεροτομή ενός α/φους περιλαμβάνει άλλες πολύ πιο πολύπλοκες εξισώσεις που επιλύονται υπολογιστικά...
Άβαταρ μέλους
insider

Δημοσίευση από insider »

σε ευχαριστώ και σένα.
Άβαταρ μέλους
insider

Δημοσίευση από insider »

Alexandros έγραψε:
Μια παρατήρηση: Η εξίσωση του Bernouli είναι ουσιαστικά μια μορφή της αρχής διατήρησης της ενέργειας και ισχύει για ασυμπίεστο ρευστό. Η μελέτη της ροής γύρω π.χ. από μια 2D ή 3D αεροτομή ενός α/φους περιλαμβάνει άλλες πολύ πιο πολύπλοκες εξισώσεις που επιλύονται υπολογιστικά...
μάλλον το είχα θέσει διαφορετικά.
δλδ το είχα διατυπώσει λανθασμένα.
αλλά για ροές ναι είναι πολύ πιο πολύπλοκα όπως το έθεσες.
για κατανομή πιέσεων στο εσωτερικό - bernoulli.
πρέπει να βρω κάτι φοτος από κομμάτι αεροτομής που το είχα πετύχει.
ναι συμπιεστή/ασυμπίεστη και και χίλια καλούδια.
παρόλαυτα σε ευχαριστώ και για την παρατήρηση σου.

να είσαι καλά.

κανένα θεωρητικό ρε παιδιά?
Απάντηση