Για να γίνω πιο συγκεκριμένος....
Περίπτωση α) Χρειάστηκε να πάρω USB-to-Ethernet Converter η τιμή του οποίου όπως φαίνεται και στο site είναι 33€. Πάω λοιπόν στο κατάστημα της Στουρνάρη το παίρνω, και βλέπω με έκπληξη ότι η τιμή που αναγραφόταν στο κουτί ήταν 52€. Ακολουθεί ο διάλογος με έναν πωλητή για το θέμα της διαφοράς της τιμής σε σχέση με την αντίστοιχη του internet:
Εγώ: "Στο internet η τιμή που αναφέρετε για το συγκεκριμένο προϊόν είναι 33€"
Πωλητής: " Αυτή είναι η τιμή internet κύριέ μου" (σχόλιο δικό μου: εδώ έχει δίκιο)
Ε: "Ναι αλλά πως δικαιολογείτε η διαφορά στην τιμή που είναι της τάξης του 57,5%;"
Π: "Πρόκειται για άλλο προϊόν"
Ε: "Σας παρακαλώ μπορούμε να ανοίξουμε την συγκεκριμένη σελίδα;"
Ο πωλητής ανοίγει την συγκεκριμένη σελίδα στο site και του λέω
Ε: "Βλέπετε, η φωτό στο site απεικονίζει ακριβώς το ίδιο προϊόν που έχει και το κουτί του προϊόντος!!!"
Π: " Σας είπα κύριέ μου πρόκειται για άλλο προϊόν"
Ε: "Άλλο προϊόν και η ονομασία του είναι ακριβώς η ίδια;"
Π: "Έχετε δίκιο είναι το ίδιο, αλλά έχει διαφορετικό κωδικό 0238116 στο site, 0222690 σε εμάς!!!!!"
Ε: "Δηλαδή μου λέτε ότι το ίδιο προϊόν έχει άλλο κωδικό στο site και άλλο στο μαγαζί
Εδώ ο πωλήτής αρχίζει και τα μασάει. Απαιτώ πλεόν να μιλήσω με τον υπεύθυνο του καταστήματος, ο οποίος παραδέχεται το λάθος και τελικά αγοράζω το προϊόν στην τιμή των 33€
Περίπτωση β) Πριν από 1 1/2 μήνα λόγω δουλειάς αναγκάστηκα να προβώστην αγορά φορητού υπολογιστή. Μετά από την απαραίτητη έρευνα αγοράς κατέληξα στο Acer Aspire 5630 τον οποίο το Πλαίσιο προσέφερε στην τιμή των 800 €. Στην τιμή αυτή συμπεριλαμβανόταν ως "δώρο" (ο Θεός να το κάνει δώρο, αφού το πληρώνεις) και ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος WD 350 GB.
Πάω λοιπόν στο Πλαίσιο του γνωστού δρόμου (Στουρνάρη) και ζητάω να αγοράσω τον συγκεκριμένο φορητό. Ο πωλητής τον φέρνει και γράφει σε ένα χαρτάκι τον κωδικό του προϊόντος και μου λέει να πάω στο ταμείο. Ακολουθεί ο σπαρταριστός διάλογος
Ε: "Στο site λέτε ότι ο συγκεκριμένος φορητός προσφέρεται μαζί με ένα εξωτερικό σκληρό δίσκο. Δεν ισχύει αυτή η προσφορά;"
Π: "Όχι κύριέ μου δεν ισχύει πλέον"
Ε: "Από πότε έληξε η ισχύς της προσφοράς;"
Π: " 3 μέρες τώρα"
Ε: "Το site κάθε πότε ενημερώνεται;"
Π: "Καθημερινά!!"
Ε: "Περίεργο, γιατί τότε ο υπολογιστής μου σήμερα δείχνει το site σας όπως ακριβώς ήταν πριν από 3 ημέρες!!!"
Π: "Με ειρωνεύεστε;"
Ε: "Βεβαίως επειδή διαπιστώνω ότι με δουλεύεται!!!!"
Τον προτρέπω να ανοίξει το site για να διαπιστώσει τι εννοώ
Το κάνει και ω ... τι θαύμα.... η προσφορά εξακολουθεί να ισχύει
Και με την ουρά στα σκέλια φέρνει και και τον εξωτερικό σκληρό
Αυτά τα ωραία συμβαίνουν, για αυτόν τον λόγο πρέπει να είμαστε ενημερωμένοι και προσεκτικοί