Προσοχή όταν αγοράζουμε από καταστήματα πληροφορικής

Θέματα που δεν ανήκουν σε καμία άλλη κατηγορία

Συντονιστής: Διαχείριση

Απάντηση
anka
320 ΠΜ Ίκαρος/ 320FW Pilot
320 ΠΜ Ίκαρος/ 320FW Pilot

Προσοχή όταν αγοράζουμε από καταστήματα πληροφορικής

Δημοσίευση από anka »

Μέσα σε ένα χρονικό διάστημα 1 1/2 μηνός περίπου δύο φορές μου συνέβη σχεδόν το ίδιο φαινόμενο. Αυτό α) της διαφοράς της τιμής συγκεκριμένου προϊόντος στο κατάστημα από την αντίστοιχη που εμφανίζεται στις καταχωρίσεις του ίδιου προϊόντος στο site της εταιρίας, ή β) της μη αποδοχής εκ μέρους του πωλητή της "προσφοράς - δώρου" που υπάρχει στο site της εταιρίας.

Για να γίνω πιο συγκεκριμένος....
Περίπτωση α) Χρειάστηκε να πάρω USB-to-Ethernet Converter η τιμή του οποίου όπως φαίνεται και στο site είναι 33€. Πάω λοιπόν στο κατάστημα της Στουρνάρη το παίρνω, και βλέπω με έκπληξη ότι η τιμή που αναγραφόταν στο κουτί ήταν 52€. Ακολουθεί ο διάλογος με έναν πωλητή για το θέμα της διαφοράς της τιμής σε σχέση με την αντίστοιχη του internet:
Εγώ: "Στο internet η τιμή που αναφέρετε για το συγκεκριμένο προϊόν είναι 33€"
Πωλητής: " Αυτή είναι η τιμή internet κύριέ μου" (σχόλιο δικό μου: εδώ έχει δίκιο)
Ε: "Ναι αλλά πως δικαιολογείτε η διαφορά στην τιμή που είναι της τάξης του 57,5%;"
Π: "Πρόκειται για άλλο προϊόν"
Ε: "Σας παρακαλώ μπορούμε να ανοίξουμε την συγκεκριμένη σελίδα;"
Ο πωλητής ανοίγει την συγκεκριμένη σελίδα στο site και του λέω
Ε: "Βλέπετε, η φωτό στο site απεικονίζει ακριβώς το ίδιο προϊόν που έχει και το κουτί του προϊόντος!!!"
Π: " Σας είπα κύριέ μου πρόκειται για άλλο προϊόν"
Ε: "Άλλο προϊόν και η ονομασία του είναι ακριβώς η ίδια;"
Π: "Έχετε δίκιο είναι το ίδιο, αλλά έχει διαφορετικό κωδικό 0238116 στο site, 0222690 σε εμάς!!!!!"
Ε: "Δηλαδή μου λέτε ότι το ίδιο προϊόν έχει άλλο κωδικό στο site και άλλο στο μαγαζί :?: :?: :?: , άρα και διαφορετική τιμή;"
Εδώ ο πωλήτής αρχίζει και τα μασάει. Απαιτώ πλεόν να μιλήσω με τον υπεύθυνο του καταστήματος, ο οποίος παραδέχεται το λάθος και τελικά αγοράζω το προϊόν στην τιμή των 33€

Περίπτωση β) Πριν από 1 1/2 μήνα λόγω δουλειάς αναγκάστηκα να προβώστην αγορά φορητού υπολογιστή. Μετά από την απαραίτητη έρευνα αγοράς κατέληξα στο Acer Aspire 5630 τον οποίο το Πλαίσιο προσέφερε στην τιμή των 800 €. Στην τιμή αυτή συμπεριλαμβανόταν ως "δώρο" (ο Θεός να το κάνει δώρο, αφού το πληρώνεις) και ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος WD 350 GB.
Πάω λοιπόν στο Πλαίσιο του γνωστού δρόμου (Στουρνάρη) και ζητάω να αγοράσω τον συγκεκριμένο φορητό. Ο πωλητής τον φέρνει και γράφει σε ένα χαρτάκι τον κωδικό του προϊόντος και μου λέει να πάω στο ταμείο. Ακολουθεί ο σπαρταριστός διάλογος
Ε: "Στο site λέτε ότι ο συγκεκριμένος φορητός προσφέρεται μαζί με ένα εξωτερικό σκληρό δίσκο. Δεν ισχύει αυτή η προσφορά;"
Π: "Όχι κύριέ μου δεν ισχύει πλέον"
Ε: "Από πότε έληξε η ισχύς της προσφοράς;"
Π: " 3 μέρες τώρα"
Ε: "Το site κάθε πότε ενημερώνεται;"
Π: "Καθημερινά!!"
Ε: "Περίεργο, γιατί τότε ο υπολογιστής μου σήμερα δείχνει το site σας όπως ακριβώς ήταν πριν από 3 ημέρες!!!"
Π: "Με ειρωνεύεστε;"
Ε: "Βεβαίως επειδή διαπιστώνω ότι με δουλεύεται!!!!"
Τον προτρέπω να ανοίξει το site για να διαπιστώσει τι εννοώ
Το κάνει και ω ... τι θαύμα.... η προσφορά εξακολουθεί να ισχύει
Και με την ουρά στα σκέλια φέρνει και και τον εξωτερικό σκληρό

Αυτά τα ωραία συμβαίνουν, για αυτόν τον λόγο πρέπει να είμαστε ενημερωμένοι και προσεκτικοί
FLY LOW - HIT HARD
STARSERIF
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από STARSERIF »

Η αντιδραση σου παντως ηταν αψωγη...ετι ετσι!!!!!!!! :wink:
Εικόνα

Ο Τσοπανομοντελογδυτης
http://starserif.spaces.live.com/default.aspx
raptor
Επικοινωνία:

Re: Προσοχή όταν αγοράζουμε από καταστήματα πληροφορικής

Δημοσίευση από raptor »

anka έγραψε: Μετά από την απαραίτητη έρευνα αγοράς κατέληξα στο Acer

Έμμ δεν ήξερες, δεν ρώταγες???! :lol: :lol: :twisted:

Πάντως πολύ καλά έκανες και στις 2 περιπτώσεις. :wink:
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anzac »

κάποτε σε αυτήν την χώρα υπήρχε μια "συμμορία" που λεγόταν ΑΓΟΡΑΝΟΜΙΑ και ήταν ο φόβος και ο τρόμος

τώρα ο καθένας πια, κάνει ότι του γουστάρει και την βγάζει καθαρή με ένα "συγνώμη, λάθος"

αν ξανα ανοίγανε τίποτα σκοτεινά και με υγρασία μπουντρούμια σε κάτι υπόγεια, θα σου έλεγα εγώ ποιός θα ξανα έκανε @#$^@$

ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ?

Βλέπεις η Δημοκρατία πρέπει να πηγαίνει ΕΜΠΡΟΣ και να μην έχει οπισθογυρίσματα.......
e-HAF Admin
Rambo

Δημοσίευση από Rambo »

Anzac έγραψε:κάποτε σε αυτήν την χώρα υπήρχε μια "συμμορία" που λεγόταν ΑΓΟΡΑΝΟΜΙΑ και ήταν ο φόβος και ο τρόμος

τώρα ο καθένας πια, κάνει ότι του γουστάρει και την βγάζει καθαρή με ένα "συγνώμη, λάθος"

αν ξανα ανοίγανε τίποτα σκοτεινά και με υγρασία μπουντρούμια σε κάτι υπόγεια, θα σου έλεγα εγώ ποιός θα ξανα έκανε @#$^@$

ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ?

Βλέπεις η Δημοκρατία πρέπει να πηγαίνει ΕΜΠΡΟΣ και να μην έχει οπισθογυρίσματα.......
Δεν εχεις και αδικο.
Εικόνα

ΚΑΙ ΤΑ ΙΕΡΑ ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΤΙΜΗΣΩ
billm

Δημοσίευση από billm »

ΜΠΡΑΒΟ ρε Αντωνακη
Τους γα....ες τους κλέφτες
Έτσι μπράβο,έτσι πρέπει να κάνουμε όλοι
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anzac »

billm έγραψε:ΜΠΡΑΒΟ ρε Αντωνακη
Τους γα....ες τους κλέφτες
Έτσι μπράβο,έτσι πρέπει να κάνουμε όλοι
παιδιά , οι καταναλωτές έχουν αρχίσει και ξυπνάνε και κάμια στιγμή θα πέσει πολύ ξύλο

άραγε γιατί έχουν αρχίσει και ξυπνάνε οι χρήστες ;;;;

μήπως γιατί οι κρατικοί μηχανισμοί είναι για τον φούτσο καβάλα ;
e-HAF Admin
MAC

Δημοσίευση από MAC »

Να σας πω τι έχω διαπιστώσει εγώ στο συγκεκριμένο θέμα .

Το e-S**p και το Πλ***ιο ανταγωνίζονται άσχημα για το ποιος έχει τις καλύτερες τιμές . Και νικάει με μικρή διαφορά το e-S**p λόγω του ότι έχει μικρότερο κόστος, γιατί δεν έχει μαγαζιά λιανικής με βιτρίνες , ράφια , πολυάριθμους υπαλλήλους κτλ, τα οποία κοστίζουν και το κόστος αυτό επιμερίζετε στα προϊόντα.
Το Πλ***ιο λοιπόν, προκειμένου να μην φαίνεται ακριβότερο στον καταναλωτή που ψωνίζει μέσο internet, κάνει το «κόλπο» που αναφέρει ο anka , δηλαδή το ίδιο προϊών να έχει άλλη τιμή αν το πάρεις από το μαγαζί και άλλη αν το πάρεις μέσο internet.(Μάλιστα αν παρατήσετε οι τιμές για αγοράς μέσο internet για το ίδιο προϊόν και στις δυο εταιρίες σχεδόν συμπίπτουν) . Η λογική είναι ότι ένα προϊών που θα πουληθεί μέσω internet δημιουργεί μικρότερο κόστος στην εταιρία από το αν το ίδιο προϊών αν πουληθεί μέσο του δηκτικού λιανικής.
Και μάλιστα στο Πλ***ιο, η τιμή μέσω internet δεν ισχύει αν το παραγγείλεις μέσο internet και το παραλάβεις από κατάστημα λιανικής !!!.Που σημαίνει ότι πρέπει να «μπλέξεις» με πιστότητες , τράπεζες και μεταφορικές,
Πράμα που δεν ισχύει για το e-S**p όπου το παραγγέλνεις μέσο internet και άμα θες πας και το παίρνεις από το κατάστημα (οπού υπάρχει ) και το πληρώνεις επιτόπου.

Σε κάθε περίπτωση βεβαία ισχύει το ότι πρέπει να είμαστε ψηλιασμένοι και ενημερωμένοι..
Όμως και από την άλλη το ότι ένας υπάλληλος «ξέχασε» μια προσφορά δεν σημαίνει ότι το έκανε για τι έχει «γραμμή» από την εταιρία να «ξεχνάει» και ότι είναι «κλεφτές»…
MAC

Δημοσίευση από MAC »

Και μια που λέμε για αυτά, να σας πω και κάτι άλλο που έχω διαπιστώσει για το Πλ***ιο (μου το έχει επιβεβαιώσει και υπάλληλος).

Αν συνθέσεις ένα PC με ακριβός τα ιδία εξαρτήματα με αυτά που έχει ένα έτυμο σύστημα τις εταιρίας θα διαπιστώσεις ότι το έτυμο είναι 10-15% ποιο φτηνό!!!
Έλα όμως που τα αίτημα συστήματα σπάνια έχουν ακριβός τα χαρακτηρίστηκα που θες.
Οπότε κάνεις το εξής. Βρίσκεις ένα έτυμο σύστημα όσο το δυνατών ποιο κοντά σε αυτό που θες, και λες στον υπάλληλο «θέλω να αγοράσω το τάδε έτυμο σύστημα , αλλά θέλω να μου αλλάξεις τα τάδε εξαρτήματα στη σύνθεση του».

Το αποτέλεσμα είναι ότι παίρνεις ακριβός το PC που θες, συναρμολογημένο και 10% φτηνότερα από ότι θα σου στοίχιζε να αγόραζες τα ίδια εξαρτήματα από το ίδιο κατάστημα και να το συναρμολογήσεις μόνος σου!!!
Απάντηση