Νέος ναι άσχετος όχι!!

Κεντρικό σημείο επικοινωνίας μελών

Συντονιστές: the_ripper, Διαχείριση

Απάντηση
dimk1

Νέος ναι άσχετος όχι!!

Δημοσίευση από dimk1 »

Παιδιά καλησπέρα. Ασχολούμαι με το χώρο της αεροπορίας εδώ και πάρα πολλά χρόνια και έχω περάσει από πολλούς simulators (από το f-22,falcon 4,lock-on,ms flight simulator κα). Γενικά γνωρίζω νομίζω αρκετά πράγματα,αλλά τα τελευταία χρόνια το έκοψα το άθλημα λόγω υποχρεώσεων.
Μπαίνοντας στο φόρουμ η καψούρα ξαναζωντάνεψε και το falcon 4 είναι και πάλι στο pc μου παρέα με το Χ-45 της Saitek! Διάβασα όσο μπορούσα περισσότερα πριν ποστάρω και ομολογουμένως το τελευταίο καιρό έχουν βγεί πολλά πράγματα που αγνοούσα εξ ου και οι απορίες μου.
Θα ήθελα λοιπόν να κάνω κάποιες βασικές ερωτήσεις πριν ξεκινήσω την ενασχόληση μου σοβαρά με το παιχνίδι για να μπορέσω μετά να μπώ και σε κάποια μοίρα αν όλα πάνε καλά. Έχουμε λοιπόν:

1. Έχω δύο εκδόσεις του παιχνιδιού το falcon 4.0 και το falcon allied force. Ξέρω ότι χρησιμοποιείτε τη πρώτη έκδοση για τις αποστολές σας οπότε και την εγκατέστησα. Κατέβασα επίσης τα αρχεία που αναφέρονται στο επίσημο setup ομάδας αλλά δεν τα έχω εγκαταστήσει ακόμα. Αρκούν αυτά για να ξεκινήσω το παιχνίδι;

2. Τα αρχεία αυτά αποτελούν upgrades του παιχνιδιού ή πρέπει να βρώ τα SP3 και SP4; Τα SP δε τα βρίσκω στο f4hq.com. Από που τα κατεβάζω; Χρειάζομαι και τα δύο SP;

3. Τι είναι τα OF 4.3 και 4.5;

4. Τα validator, rapace και teamspeak να τα αφήσω για αργότερα που είναι για οnline παιχνίδι ή χρειάζονται εγκατάσταση για να ξεκινήσω το παιχνίδι;

5. Τα BMS τι είναι;Τα χρειάζομαι;

Συγγνώμη αν σας κούρασα αλλά έπεσε πολλή πληροφορία μαζεμένη μετά από καιρό και ψιλοχάθηκα...
panpan
Moderator
Moderator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από panpan »

Καλώς ήρθες!!!

για αρχή διάβασε το FAQ στο κουμπάκι πάνω πάνω στο φόρουμ... εφόσον κατέβασες τα αρχεία του επίσημου σετάπ γιατί θες καλές τα SP3 kai SP4;;;

Το OF είναι το Open Falcon. Είναι update του παλιού φάλκον (που καλά έκανες και εγκατέστησες ξανά) και βασίζεται στη δoυλειά της ομάδας που έφτιαχνε τα παλιά updates BMS2.0 κ.τ.λ... Το Teamspeak πράγματι δε χρειάζεται άμεσα όπως και το Rapace... Χρησιμεύουν κυρίως στο online αν και το Rapace κάνει κάποια κόλπα και στο offline... :wink:
Εικόνα
dimk1

Δημοσίευση από dimk1 »

Ωραία, για να μπαίνουν τα πράγματα σε μια σειρά.

1. Τα SP3 και 4 δε μου χρειάζονται εφόσον ακολουθήσω το επίσημο setup σωστά; Το ίδιο φαντάζομαι και για τα BMS που είναι παλιότερες εκδόσεις των OF;

2. Tα αρχεία στο επίσημο setup έχον κάποιο αντίκτυπο στη ποιότητα των γραφικών του παιχνιδιού;

3. Mπορώ να διαλέξω ελληνικούς χρωματισμούς και μοίρες για το αεροσκάφος μου όταν θα εκπαιδεύομαι offline;

4. Το ΗΟΤ σημαίνει Hellenic Operation Theatre; Αυτό υποστηρίζεται από το επίσημο setup; Περιλαμβάνει Αιγαίο κλπ; Αν ναι θα γουστάρω τρελά! Αμάν με αυτή τη DPRK!!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος dimk1 την 26 Δεκ 2007, 18:09, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
panpan
Moderator
Moderator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από panpan »

σωστα χρειάζεσαι μόνο τα αρχεία του επίσημου.. τα γραφικά εννοείται ότι θα φτιάξουν!!! θα είναι καλύτερα από του Allied!!!!

στο OF υπάρχει ελληνικό blk52+ και Μιράζ 2000 αλλά δε μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις στις έτοιμες εκπαιδευτικές αποστολές...
Εικόνα
dimk1

Δημοσίευση από dimk1 »

panpan έγραψε:σωστα χρειάζεσαι μόνο τα αρχεία του επίσημου.. τα γραφικά εννοείται ότι θα φτιάξουν!!! θα είναι καλύτερα από του Allied!!!!

στο OF υπάρχει ελληνικό blk52+ και Μιράζ 2000 αλλά δε μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις στις έτοιμες εκπαιδευτικές αποστολές...
panpan ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις. Λέγοντας έτοιμες εκπαιδευτικές αποστολές εννοείς αυτές που περιλαμβάνονται στο παιχνίδι; Αν κατεβάσω κάποια άλλη από εδώ για training δε θα μπορώ να χρησιμοποιήσω ελληνικά αεροσκάφη;
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anzac »

dimk1 έγραψε:Ωραία, για να μπαίνουν τα πράγματα σε μια σειρά. Τα SP3 και 4 δε μου χρειάζονται εφόσον ακολουθήσω το επίσημο setup σωστά; Το ίδιο φαντάζομαι και για τα BMS που είναι παλιότερες εκδόσεις των OF; Σε δεύτερη φάση, τα αρχεία στο επίσημο setup έχον κάποιο αντίκτυπο στη ποιότητα των γραφικών του παιχνιδιού; Επιπλέον μπορώ να διαλέξω ελληνικούς χρωματισμούς και μοίρες για το αεροσκάφος μου όταν θα εκπαιδεύομαι offline;
sp3, sp4 , ff3 etc είναι παλαιά updates και απο διαφορετικές ομάδες αναβάθμισης

όπως επίσης κάπως έτσι είναι και το OpenFalcon

μόνο που το OpenFalcon είναι το latest που έχουμε

οπότε μέχρι να βγεί κάτι καλύτερο, μένουμε σε αυτό

4.3 , 4.5 είναι οι versions του OF Update που χρειαζόμαστε

Τα γραφικά επίσης είναι αρκετά καλύτερα απο το απλό Falcon 4.0 CD

Στο OF πετάς HAF F-16 και αν θυμάμαι καλά και HAF M2K

Αν και το OF είναι το επίσημο σετάπ μας, πετάμε και με AF

τώρα άλλο έχει καλύτερα γραφικά, και άλλο έχει πιστότερο ρεαλισμό

αν ήθελες πχ να σου πώ σε κλίμακες ξεκινόντας απο τα γραφικά και ανεβαίνοντας προς τον ρεαλισμό θα σου έδινα το εξής

Allied Force >> Freefalcon 4 (redviper) >> OpenFalcon 4.5
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Anzac την 26 Δεκ 2007, 18:29, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
e-HAF Admin
panpan
Moderator
Moderator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από panpan »

το OF είναι καλύτερο από το AF και στα γραφικά... Έτοιμες αποστολές δεν υπάρχουν αλλά και να υπήρχαν θα πρεπε να έχουν σχεδιαστεί ώστε να τις πετάξεις με τα ελληνικά ά/φη... Οπότε ξεκίνα με τις ήδη υπάρχουσες αποστολές στο OF και σχεδίασε αργότερα αποστολές με τα ελληνικά αεροπλάνα... Μπορείς μέχρι τότε να κάνεις αερομαχίες με αυτά...
Εικόνα
dimk1

Δημοσίευση από dimk1 »

Ωραιά. Ξεκινάω με μια καθαρή εγκατάσταση του επίσημου setup μέχρι να εξοικειωθώ και πάλι με θέματα navigation και οπλισμού γιατι τα έχω ξεχάσει και να μάθω ξανά τους συνδυασμούς μου στο x-45. Νομίζω καλά είναι για αρχή.
Για το ΗΟΤ δε μου είπατε. Τι περιοχές περιλαμβάνει; Αν πετάω με ελληνικά F-16 στο ΟF 4.5 και σε ΗΟΤ, τι αντιπάλους θα έχω;
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anzac »

το HOT είναι Ελληνο-Τουρκικό θέατρο ΜΟΝΟ για το AlliedForce
e-HAF Admin
dimk1

Δημοσίευση από dimk1 »

Anzac έγραψε:το HOT είναι Ελληνο-Τουρκικό θέατρο ΜΟΝΟ για το AlliedForce
Για το OF 4.5 δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο; Προσπάθησα να κατεβάω το ΗΟΤ και το link δε παίζει.
dimk1

Δημοσίευση από dimk1 »

dimk1 έγραψε:
Anzac έγραψε:το HOT είναι Ελληνο-Τουρκικό θέατρο ΜΟΝΟ για το AlliedForce
Για το OF 4.5 δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο; Προσπάθησα να κατεβάω το ΗΟΤ και το link δε παίζει.
To ATO ρε παιδιά παίζει τελικά offline με το OF 4.5; Xρειάζεται και το free falcon; και τι στην ευχή είνια το ff3; Χαμός λέμε. Πολύ καινούριο πράγμα μαζεύτηκε ρε παιδιά!
panpan
Moderator
Moderator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από panpan »

oχι το ΑΤΟ δε παίζει... άσε τα ff3 και αυτά προς το παρόν και απλά ακολούθα τον οδηγό του επίσημου σετάπ κατά γράμμα. δε χρειάζεσαι τίποτα άλλο...
Εικόνα
dimk1

Δημοσίευση από dimk1 »

panpan έγραψε:oχι το ΑΤΟ δε παίζει... άσε τα ff3 και αυτά προς το παρόν και απλά ακολούθα τον οδηγό του επίσημου σετάπ κατά γράμμα. δε χρειάζεσαι τίποτα άλλο...
OK.Απλά όσο να ναι σε εξιτάρει να παίζεις σε ελληνοτουρκικό terrain! :wink:
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anzac »

dimk1 έγραψε:... Προσπάθησα να κατεβάω το ΗΟΤ και το link δε παίζει.
???????????

http://www.e-haf.org/forum/viewtopic.php?t=7102
e-HAF Admin
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anzac »

dimk1 έγραψε:To ATO ρε παιδιά παίζει τελικά offline με το OF 4.5; Xρειάζεται και το free falcon; και τι στην ευχή είνια το ff3; Χαμός λέμε. Πολύ καινούριο πράγμα μαζεύτηκε ρε παιδιά!
η e-HAF όταν ξεκίνησε τις εργασίες της πρίν 4~ χρόνια , πέταγε με SP3+FF2

φαντάσου λοιπόν τί πληροφορίες μπορείς να βρείς εντός.....αυτά φυσικά δεν σβήνονται !

για αυτό λοιπόν, κάθε φορά που αλλάζουμε setup, γράφουμε και έναν οδηγό εγκατάστασης σε επίπεδο "ΑΡΧΑΡΙΟΥ", και το ονομάζουμε επίσημο setup

εξού και το εν λόγω button στην κορυφή του φόρουμ μας :wink:
e-HAF Admin
Απάντηση