ADSL πάροχοι και Falcon
Συντονιστές: the_ripper, Διαχείριση
+1 για Forthnet
Δυστυχώς έφυγα από τη Forthnet πριν ένα τρίμηνο και είμαι σε HoL (τηλέφωνο και internet). Με το φάλκον δεν έχω κακή εμπειρία όπως και γενικά με multiplayer. Ωστόσο με την HoL τις μισές μέρες δεν μπορώ να χρησιμοποιώ τηλ λόγω βλάβης δικτύου. Από εξυπηρέτηση άστα... Καί είμαι και στο κέντρο της Πάτρας να σκεφτείς!
Δυστυχώς έφυγα από τη Forthnet πριν ένα τρίμηνο και είμαι σε HoL (τηλέφωνο και internet). Με το φάλκον δεν έχω κακή εμπειρία όπως και γενικά με multiplayer. Ωστόσο με την HoL τις μισές μέρες δεν μπορώ να χρησιμοποιώ τηλ λόγω βλάβης δικτύου. Από εξυπηρέτηση άστα... Καί είμαι και στο κέντρο της Πάτρας να σκεφτείς!
The only time you have too much fuel is when you're on fire
που τα βρήκες αυτά τα νούμερα ;condor έγραψε:να σου πω κατι sugarmate... σε speedtest που κοιταξα στατιστικα για θεσσαλονικη..
DOWNLOAD
1.FORTHnet sa - 8050kbps
2.TELLAS sa - 6561kbps
3.ACN - Altec Communications network - 5033kbps
4.OTEnet sa - 4440kbps
5.Hellas On Line sa - 4320kbps
UPLOAD
1.FORTHnet sa - 69449kbps
2.InSpot - 2883kbps
3.papadopoulos ioannis & SIA E.E.,GLOBAL - 1117kbps
4.internet stations - 1108kbps
5.Tellas sa - 694kbps
(σ.σ. τα νουμερα ειναι οπως τα γραφει δεν ξεχασα και δεν προσθεσα κατι..)
αυτα ειναι αποτελεσματα που δινει απο τα τεστ που εγιναν(αν καποιος εκανε το τεστ απο το DSLAM δεν φταιω!!!
(μια καλη πρακτικη ειναι να πας σε ιντερνετ καφε της περιοχης σου <οχι αλυσιδες> και να ρωτισεις τι παροχο εχουν και πως ειναι η συνδεση τους...)
e-HAF Admin
απο το www.speedtest.netAnzac έγραψε: που τα βρήκες αυτά τα νούμερα ;

[marq=left] :C130: 322VTTS
Sorry φίλε condor αλλά σε αυτό θα διαφωνήσω. Δε νομίζω ότι μπορεί να βγάλει συμπεράσματα από την σύνδεση ενός Internet Cafe, γιατί σε αυτές τις περιπτώσεις δεν μιλάμε για μια απλή ADSL ή ADSL 2+ γραμμή, αλλά για μισθωμένα κυκλώματα τα οποία ειδικά στα μεγάλα internet cafe δεν είναι ένα απλό HELLASCOM ή 2Μεγάμπιτο SDH αλλά κυκλώματα ETHERNET αρκετών MB ή ακόμα και ATM.(μια καλη πρακτικη ειναι να πας σε ιντερνετ καφε της περιοχης σου <οχι αλυσιδες> και να ρωτισεις τι παροχο εχουν και πως ειναι η συνδεση τους...)
Η καλύτερη τακτική κατά την γνώμη μου θα ήταν αν μπορεί να πάρει στοιχεία από συνδρομητές LLU διαφόρων παρόχων κοντά στην περιοχή του για να βγάλει ένα σχετικό συμπέρασμα για τα υφιστάμενα ιδιόκτητα δίκτυα της περιοχής. Και αυτό όμως είναι σχετικό γιατί εγώ πχ συγχρονίζω μέσω OTE με 24Μ στα 11~12 και δύο τετράγωνα πιό κάτω ένας γνωστός στα 19Μ σταθερά.
Το πιό σημαντίκό όμως νομίζω είναι η αξιοπιστία και εκεί πρέπει να δώσει κάποιος βάση, δηλαδή κατά πόσο μπορεί ο πάροχος να σου παρέχει σταθερή υπηρεσία χωρίς διακοπές. Το να έχει καλύτερη διαμόρφωση στο BANDWIDTH ένας πάροχος και να κλειδώνεις σε ταχύτητα 1 ή 2 ΜΒ παραπάνω από κάποιον άλλο δε μου λέει τίποτα αν η σύνδεση μου πέσει την ώρα που πάω να κάνω commit και θέλω μισή ώρα για να ξανασυνδεθώ. Καλύτερα λίγο μικρότερη ταχύτητα αλλά σταθερή.
Επίσης από τη στιγμή που σε ενδιαφέρει double play φιλε sugarmate μήν ρωτήσεις μόνο για το internet αλλά και για την τηλεφωνία. Ρώτα τον πάροχο αν στην περιοχή σου παρέχουν τηλεφωνία Over IP ή Over Broadband ή υπηρεσία VOICE και ρώτα υπάρχοντες συνδρομητές αν αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως διακόπες, "βράσιμο" στην γραμμή κ.λ.π.
Επίσης σημαντικό ρόλο παίζει και ο εξοπλισμός όπως είπε και ο anzac καθώς με διαφορετικό ROUTER μπορεί να κλειδώσεις σε λίγο μεγαλύτερη ταχύτητα και να έχεις καλύτερο SNR και attenuation.
SORRY για το μεγάλο post.
Έχω FORTHnet 2play 2 χρόνια σχεδόν παρά κάτι μήνες.
Δεν μου έχει παρουσιάσει κανένα πρόβλημα σε FALCON και άλλα on-line games....Έχω κλειδώσει στα 21Μ μετά από μια προσωπική παρέμβαση που έκανα λίγο πριν φύγω από την εταιρία σαν υπάλληλος.
Και ποίο παλιά άνοιγα ένα ticket και είχα το κεφάλι μου ήσυχο... Μόνο όταν κάνω download από rapidshare έχω πρόβλημα γιατί κατεβάζει με 2.1Mb/s.
AYTA!
Σύντομα...θα έρθουν κ άλλα καλούδια για το FORTHnet 2play με το ίδιο κόστος... Απλά θα προστεθούν πράγματα...
Δεν μου έχει παρουσιάσει κανένα πρόβλημα σε FALCON και άλλα on-line games....Έχω κλειδώσει στα 21Μ μετά από μια προσωπική παρέμβαση που έκανα λίγο πριν φύγω από την εταιρία σαν υπάλληλος.
Και ποίο παλιά άνοιγα ένα ticket και είχα το κεφάλι μου ήσυχο... Μόνο όταν κάνω download από rapidshare έχω πρόβλημα γιατί κατεβάζει με 2.1Mb/s.
AYTA!
Σύντομα...θα έρθουν κ άλλα καλούδια για το FORTHnet 2play με το ίδιο κόστος... Απλά θα προστεθούν πράγματα...
@gabri μεταφορά γίνεται υπο προυποθέσεις (πχ διαθεσιμότητα πόρτας adsl) και μπορεί και να μη σε ζαλίσουν ....απλά θα σου πουν πόσο καιρό θα τους πάρει...απο βδομάδα εως δίμηνο(συνήθως)
@saf: online θα μπορείς να μπαίνεις με on the go με ότι συνεπάγεται αυτό ως προς την αξιοπιστία της γραμμής, όσο για την ογκοχρέωση αν πάρεις το μεγάλο πακέτο (50€νομίζω) έχει όριο τα 30gb/μήνα τα οποία αν τα ξεπεράσεις είναι πλέον στη διακριτική ευχαίρια του provider αν θα σου κόψει τη σύνδεση για τον υπόλοιπο μήνα.
αυτά
@saf: online θα μπορείς να μπαίνεις με on the go με ότι συνεπάγεται αυτό ως προς την αξιοπιστία της γραμμής, όσο για την ογκοχρέωση αν πάρεις το μεγάλο πακέτο (50€νομίζω) έχει όριο τα 30gb/μήνα τα οποία αν τα ξεπεράσεις είναι πλέον στη διακριτική ευχαίρια του provider αν θα σου κόψει τη σύνδεση για τον υπόλοιπο μήνα.
αυτά
ΕΙΣ ΟΙΩΝΟΣ ΑΡΙΣΤΟΣ ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ PARTY