Vista SP1

Κεντρικό σημείο επικοινωνίας μελών

Συντονιστές: the_ripper, Διαχείριση

gerodinis

Δημοσίευση από gerodinis »

manik έγραψε:Όσοι είναι έξω από τον χορό πολλά τραγούδια ξέρουν.
Τα sVista κατά την γνώμη μου είναι καλύτερο λειτουργικό από τα XP αν ξέρεις να τα δουλέψεις.
Οι πιο πολλοί όμως δεν ξέρουν να τα δουλέψουν δυστυχώς.
Είναι ναι μεν πιο βαριά αλλά αυτό έγινε για να γίνουν αναβαθμίσεις κ.λ.π.. Γνωστές ιστορίες.....
Tα ποιο πολλά προβλήματα που είδα εγώ από την εισαγωγή τους σε χρήση ήταν η εγκατάσταση ασύμβατων προγραμμάτων από πελάτες όπως π.χ. το Alcohol 120% με συνέπεια να θέλουν restore ή format στην χειρότερη, αλλά έχουν φοβερά εργαλεία για να γλυτώνεις το format.
Ένα άλλο καλό με το SP1 είναι ότι σε αλλαγή motherboard τώρα πια δεν χρειάζεται να κάνεις format για να δουλέψει το σύστημα ξανά όπως ήταν με τα XP. Πολύ σημαντικό αυτό για όποιον δουλεύει ως τεχνικός Η/Υ.
Είναι και το γραφικό περιβάλλον που σε εμπνέει.
Έτσι ήταν και με τα XP. Κανείς δεν γυρνούσε στα 98 λόγω καλύτερου γραφικού περιβάλλοντος κ.λ.π.
Γενικώς εγώ βλέπω ότι η υποστήριξή τους ήταν πιο γρήγορη από ότι των ΧP όταν πρωτοβγήκαν.
Εγώ μέχρι τώρα χρησιμοποιώ ΧΡ.

Θα σου επιστήσω την προσοχή στο ότι μέσα στους παράγοντες που κάνουν ένα λειτουργικό σύστημα λειτουργικό είναι και το να μην κατατρώει τους πόρους του υπολογιστή. Τα Vista το κάνουν αυτό και με το παραπάνω.

Και ένα λειτουργικό σύστημα δεν είναι καλύτερο επειδή βλέπουμε πιο ωραία εικονίδια και χαιρόμαστε. Για μένα τα 98 SE είναι καλύτερα των ΧΡ χωρίς SP1, επειδή δουλεύουν πιο απρόσκοπτα και χωρίς να θες επεξεργαστή πάνω από 1 GHz. Πάντως έχω δοκιμάσει τα ΧΡ και σε υπολογιστή στα 733 MHz και δούλευαν χωρίς πρόβλημα. Για τα Vista θες διπύρηνο μόνο και μόνο για να ΔΟΥΛΕΨΕΙ το σύστημα. Εξέλιξη, ε;

Επίσης να αναφέρω ότι έχω αλλάξει motherboard (όπως έχω αλλάξει σχεδόν τα πάντα εκτός από επεξεργαστή) και το σύστημα συνέχισε να δουλεύει κανονικά. Ούτε format ήθελε ούτε τίποτα. Δεν ξέρω αν τα Vista θέλουν ακόμα λιγότερο format :lol:

Τα Vista θα βελτιωθούν μεν, αφού και για τα πρώτα ΧΡ το 2002 λέγαμε "φέρτε μου πίσω τα 98", αλλά ούτως ή άλλως δεν προσφέρουν τίποτα παραπάνω* σε σχέση με τα ΧΡ, και ακόμα χειρότερα είναι μια αρπαχτή της Micro$oft για να βγάλει λεφτά. Του χρόνου τέτοια εποχή πιθανόν θα έχουμε Vienna, στα οποία πάει και η δουλειά των προγραμματιστών τόσα χρόνια από το 2002. Τότε θα έρθει η πραγματική εξέλιξη.

Εν τέλει, θέλετε όμορφα παραθυράκια; Βάλτε Linux να δείτε ΚΑΙ λειτουργικό που δουλεύει ΣΩΣΤΑ - και χωρίς να θέλει CRAY - ΚΑΙ παράθυρα που ελαχιστοποιούνται τρισδιάστατα και με ποιο πολλά εφέ! (αφού γουστάρετε τόσο τα Svista για αυτό τους το χαρακτηριστικό)

*Μην προβάλλει κάποιος το επιχείρημα της υποστήριξης DirectX 10, γιατί αυτό είναι καθαρά κόλπο μάρκετινγκ. Μια χαρά θα τα υποστήριζαν και τα ΧΡ, αν το ήθελε η micro$oft. Το νέο API έχει ένα σωρό προβλήματα μειώνοντας κατά πολύ τις επιδόσεις, με μόνο όφελος έναντι του DX9 κάποιες παραπάνω λεπτομέρειες στα εφέ καιρού, στις υφές τύπου γούνα, ζούγκλα, χιονισμένο βουνό, θάλασσα και κάποια άλλα. Αλλά οι διαφορές δεν είναι μεγάλες.
cosa

Δημοσίευση από cosa »

Αν το κριτήριο για ένα καλό λειτουργικό είναι το πόσους πόρους "τρώει"
η ποιό είναι το πιο άθλιο μηχάνημα που μπορεί να το σηκώσει τότε
το καλύτερο λειτουργικό το έχει το κινητό μου .
ΕΙΣ ΟΙΩΝΟΣ ΑΡΙΣΤΟΣ ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ PARTY
Εικόνα
gerodinis

η ποιό είναι το πιο άθλιο μηχάνημα που μπορεί να το σηκώσει τότε το καλύτερο λειτουργικό το έχει το κινητό μου .
Το τι λειτουργικό θα χρησιμοποιήσεις εξαρτάται από το τι έχεις. Αν για τη Microsoft όλοι έχουμε γρήγορα μηχανήματα, τότε πάω πάσο.

Η σωστή διαχείριση πόρων δεν είναι κριτήριο για ένα καλό λειτουργικό; Βρε τι μαθαίνουμε...

Εντάξει.

Το καλύτερο λειτουργικό είναι αυτό που θέλει δύο τετραπύρηνους στα 4.5 GHz, 10 Raptorες σε RAID 0, και 16 GB ram σε dual channel. Ευχαριστημένοι;

Αφού λοιπόν οι πόροι δεν έχουν σχέση, τότε γιατί ένας σύγχρονος υπολογιστής με Linux αποδεικνύεται πολύ πιο αποδοτικός έναντι σε οποιονδήποτε άλλο με Windows; (με σχετικά συγκρίσιμη υπολογιστική ισχύ)

ΜΗΠΩΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΡΠΑΧΤΗ, ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΞΕΛΙΞΗ;
Windows: A 32 bit extension and graphical shell,
for a 16 bit patch to an 8 bit operating system, originally
coded for a 4 bit microprocessor, written by a 2 bit
company, that can't stand 1 bit of competition. Good thing
there's not any.
Nikolas_A

Δημοσίευση από Nikolas_A »

manik έγραψε:Ένα άλλο καλό με το SP1 είναι ότι σε αλλαγή motherboard τώρα πια δεν χρειάζεται να κάνεις format για να δουλέψει το σύστημα ξανά όπως ήταν με τα XP. Πολύ σημαντικό αυτό για όποιον δουλεύει ως τεχνικός Η/Υ.
Δεν ισχύει, συμφωνώ με τον gerodinis. Έχω κάνει δύο "μεταμοσχεύσεις" χωρίς κανένα πρόβλημα. Απλώς μου ζήτησε CD με drivers του καινούριου hardware.

gerodinis, όλα καλά με το linux μέχρι να χρειαστεί να δουλέψεις. Εκτός αν είναι δουλειά που καλύπτεται με κειμενογράφο-spreadsheet. Οτιδήποτε πιο εξειδικευμένο απλά δεν υπάρχει σε linux.
manik
Moderator
Moderator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από manik »

Χάρος έγραψε: Δεν ισχύει, συμφωνώ με τον gerodinis. Έχω κάνει δύο "μεταμοσχεύσεις" χωρίς κανένα πρόβλημα. Απλώς μου ζήτησε CD με drivers του καινούριου hardware.

gerodinis, όλα καλά με το linux μέχρι να χρειαστεί να δουλέψεις. Εκτός αν είναι δουλειά που καλύπτεται με κειμενογράφο-spreadsheet. Οτιδήποτε πιο εξειδικευμένο απλά δεν υπάρχει σε linux.
Θα μου επιτρέψεις να επιμείνω στην αποψή μου Νικόλα, καθώς εργάζομαι πολλά χρόνια ως τεχνικός Η/Υ.
Η μόνη περίπτωση να μην κάνεις format σε αλλαγή κάποιου βασικού hardware όπως motherboard ή cpu είναι να βάλεις κάποιο το οποίο να έχει περίπου το ίδιο chipset ίδιας εταιρείας.
Σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις που δεν ξέρει κανείς τον λόγο και μου έχουν τύχει βέβαια, γίνεται να αλλάξεις βασικό hardware και να μην κάνεις format στα XP, αλλά είναι πολύ σπάνιο όπως προείπα.
Υπάρχει βέβαια και τρόπος να μην χρειαστείς να κάνεις format όταν πας να αλλάξεις βασικό hardware, αλλά αυτό προυποθέτει να δουλεύει κανονικά το pc πριν την αλλαγή. Αν έχει καεί το motherboard και δεν μπορείς να βρεις κάτι παρόμοιο..... you drink it.

Επίσης στο Linux βρίσκεις σχεδόν τα πάντα και δεν είναι μόνο για δουλειά γραφείου.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που δημόσιοι οργανισμοί στο εξωτερικό εγκαθιστούν συνέχεια διανομές Linux και πετάνε τα Windows.
Kαι μεις στην Ελλάδα συνάπτουμε συμφωνίες με την Microsoft για το Δημόσιο..... :( :(
:m2k: Eίμαι μόνο Μιραζάκιας :m2k:

Saitek X-52 HOTAS
Saitek Pro Flight Rudder Pedals.
gerodinis

manik έγραψε: Η μόνη περίπτωση να μην κάνεις format σε αλλαγή κάποιου βασικού hardware όπως motherboard ή cpu είναι να βάλεις κάποιο το οποίο να έχει περίπου το ίδιο chipset ίδιας εταιρείας.
Δίκιο έχεις... από asus κάηκα, αλλά με AGP μόνο asus έβρισκα! Πάλι στα ίδια! :evil:
manik έγραψε: ...you drink it.
ΑΑΑΧΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ "How from here morning morning?" :lol:
manik έγραψε: Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που δημόσιοι οργανισμοί στο εξωτερικό εγκαθιστούν συνέχεια διανομές Linux και πετάνε τα Windows.
Kαι μεις στην Ελλάδα συνάπτουμε συμφωνίες με την Microsoft για το Δημόσιο..... :( :(

Και τι υπολογιστές παίρνουν;

DELL παρακαλώ! :evil:
raptor
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από raptor »

Χμμμμ..

Διαβάζω 2 σελίδες με ενα σωρό ανακρίβριες απο πολλά άτομα σχετικά με ενα νέο λειτουργικό που κάποιοι θεωρούν.. eye candy εικονιδιάκια gadgetάκια σκατουλάκια και ένα σωρό απλές αλλαγές σε σχέση με τον αντικαταστάτη του, με μόνο "άξιο" το DX10!! Κύριοι, ειδικοί και μή, ο κώδικας έχει γραφτεί απο την αρχή στο 75% του λειτουργικού. Σύγκριση Vista SP1 vs XP SP3 είναι σαν να συγκρίνεις το F-22 με το F-15, ακριβώς όπως σας το λέω. Οι "gamers" ενδιαφέρονται μόνο για το DX και τους "πόρους συστήματος".. Οι επαγγελματίες, τεχνικοί, administrators κτλ που κοιτάνε και αναλύουν ένα λειτουργικό ποιό επιστημονικά και αντικειμενικά έχουν πολύ διαφορετική άποψη απο κάποιους προλαλύσαντες. Το νουμέρο ένα που κοιτάνε δεν είναι αν μπορεί να τρέξει ένα σπασμένο πρόγραμμα 3ετίας, που το έφτιξε μια ομάδα crackers-developers και δεν έχει πλέον υποστήριξη αλλά πραγματάκια-λέξεις όπως ασφάλεια ευκολία χρήσης/αναβάθμισης κτλ κτλ κτλ που θα μου πάρουν ώρα να αναλύσω εδώ. Το αν σε κάποιον έκανε 2 μέρες να περάσει το SP1 απο μόνο του δεν λέει τίποτα, δεν μας είπε ο κάποιος τι pc έχει και πώς το έχει στήσει. Είναι εξ ολοκλήρου έτοιμο απο κάποιον κατασκευαστή ή "ιδιοκατασκευή"? Πόσα επιμέρους εξαρτήματα αγόρασε και συρναμολόγησε ο ίδιος και ποιά? Έιναι συμβατά με το νέο λειτουργικό? Οι σοβαρές εταιρίες - κατασκευαστές - προγράμματα αναγράφουν στο πακέτο τους VISTA CERTIFIED, ακόμα και σε παλιότερα συστήματα - προγράμματα που έφτιαχναν και έχουν κάνει retouch τη συσκευασία τους, όλα τα άλλα παπαρούνες και μελισούλες. Τα Vista είναι αγορασμένα ή σπασμένα? Το SP1??? Ας είμαστε λοιπόν λίγο ποιό προσεχτικοί όταν χωρίς να έχουμε δώσει κάποια βασικά στοιχεία για το πρόβλημα μας βγαίνουμε και κατηγορούμε κάτι πολύ συγκεκριμένο. Μέχρι και αν έχουμε βάλει διαφορετικές μνήμες Ram ίσως να έχουμε πρόβλημα, θα κατηγορήσουμε το λειτουργικό??? Σε εμένα πάντως το SP1 πέρασε σε 25 λεπτά στο ποιο δυνατό pc, σε 45 στο ποιο αργό.. Ενδιάμεσοι χρόνοι σε όλα τα υπόλοιπα που έχω περάσει/δοκιμάσει.. και είναι πολλά..

Και για να καταλήξω.. "Αρπαχτή" ΔΕΝ είναι οταν κάποιος φτιάχνει κάτι και στο πουλάει. Πολύ περισσότερο όταν στο δίνει να το δοκιμάσεις πρώτα να δείς αν σου κάνει. Και ακόμα περισσότερο όταν σε ακούει για να το βελτιώσει η και να ενσωματώσει νέα πραγματάκια ακόμα. Άν το θέλεις το παίρνεις, αν δεν θές μένεις με αυτό που έχεις, κανείς δεν σε αναγκάζει. "Αρπαχτή" είναι όταν κάποιος πατάει πάνω στο προϊόν σου και αρχίζει και βγάζει προγράμματα, ακόμα και hardware (μεγάλη συζήτηση), συνήθως "δωρεάν"-"σπασμένα" οπότε σου δημιουργεί πρόβλημα γιατί μπορεί να μην παίζει απλά η να δημιουργεί άλλα προβλήματα.. οπότε κάποιοι θα κατηγορήσουν εσένα..!!

Anyway, περι ορέξεως κολοκυθόπιτα.. Πάντως ξεχάστε περί άλλου λειτουργικού αντικαταστάτη των Vista τα επόμενα χρόνια..
Εικόνα
raptor
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από raptor »

manik έγραψε: Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που δημόσιοι οργανισμοί στο εξωτερικό εγκαθιστούν συνέχεια διανομές Linux και πετάνε τα Windows.

Ολόκληρη Γερμανία που δούλευε πρόσφατα ΠΑΝΤΟΥ με Linux, τα πετάει έξω και γυρνάει σε Vista. Πώς σου φαίνεται??? Ξέρεις γιατί???

Απο την άλλη, άν πάς στο ΙΚΑ της περιοχής σου να ζητήσεις πχ ενα χαρτί και επιβαιβεώσεις οτι δουλεύουν ακόμα σε NT4 SP6 τί γνώμη θα έχεις???
Εικόνα
cosa

Δημοσίευση από cosa »

gerodinis έγραψε:
η ποιό είναι το πιο άθλιο μηχάνημα που μπορεί να το σηκώσει τότε το καλύτερο λειτουργικό το έχει το κινητό μου .
Το τι λειτουργικό θα χρησιμοποιήσεις εξαρτάται από το τι έχεις. Αν για τη Microsoft όλοι έχουμε γρήγορα μηχανήματα, τότε πάω πάσο.

Η σωστή διαχείριση πόρων δεν είναι κριτήριο για ένα καλό λειτουργικό; Βρε τι μαθαίνουμε...

Εντάξει.

---------

ΜΗΠΩΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΡΠΑΧΤΗ, ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΞΕΛΙΞΗ;
το οτι ένα λειτουργικό απαιτεί περισσότερους πόρους απο ένα άλλο
δεν σημαίνει οτι δεν τους διαχειρίζεται σωστά.

Εντάξει. Και μεις υπέρ του open source είμαστε αλλά και τα microsoft windows καλώς ή κακώς είναι και αυτό κάτι που εξελίσεται συνεχώς εδώ και πολλά χρόνια και έχει συνεχή υποστήριξη απο τους κατασκευαστές του και αυτά είναι στοιχεία που δεν συνιστούν "αρπαχτή".
ΕΙΣ ΟΙΩΝΟΣ ΑΡΙΣΤΟΣ ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ PARTY
Εικόνα
Aegeus
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Aegeus »

Και γιατί όμως ακούγεται παραφιλολογία για Windows 7...;
gerodinis

raptor έγραψε: Ολόκληρη Γερμανία που δούλευε πρόσφατα ΠΑΝΤΟΥ με Linux, τα πετάει έξω και γυρνάει σε Vista. Πώς σου φαίνεται??? Ξέρεις γιατί???

Απο την άλλη, άν πάς στο ΙΚΑ της περιοχής σου να ζητήσεις πχ ενα χαρτί και επιβαιβεώσεις οτι δουλεύουν ακόμα σε NT4 SP6 τί γνώμη θα έχεις???
Γιατί δεν τους έκανε το Linux;

Και πού είναι το κακό για μια δημόσια υπηρεσία να δουλεύει σε ΝΤ; Ίσα ίσα που τα ΝΤ είναι από τα πιο αξιόπιστα λειτουργικά.
Aegeus έγραψε:Και γιατί όμως ακούγεται παραφιλολογία για Windows 7...;
Ποια παραφιλολογία; Για τα Windows Vienna πρόκειται, τα οποία είναι γνωστό από καιρό ότι ετοιμάζονται και θα κυκλοφορήσουν, σύμφωνα με τη M$, μέσα στο 2009.
Για τα Vienna πρώτη φορά έμαθα πριν 5 χρόνια, όταν διάβασα ότι μετά τα Longhorn (νυν Vista) η Microsoft θα έβγαζε σύντομα ένα νέο λειτουργικό. Για τα δε "Longhorn" (Vista) ήταν γνωστό από το 2002 ότι θα κυκλοφορούσαν.
raptor
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από raptor »

gerodinis έγραψε: Ποια παραφιλολογία; Για τα Windows Vienna πρόκειται, τα οποία είναι γνωστό από καιρό ότι ετοιμάζονται και θα κυκλοφορήσουν, σύμφωνα με τη M$, μέσα στο 2009.
Για τα Vienna πρώτη φορά έμαθα πριν 5 χρόνια, όταν διάβασα ότι μετά τα Longhorn (νυν Vista) η Microsoft θα έβγαζε σύντομα ένα νέο λειτουργικό. Για τα δε "Longhorn" (Vista) ήταν γνωστό από το 2002 ότι θα κυκλοφορούσαν.

Μπάααα.. Άκου που σου λέω.. :lol:
Εικόνα
Nikolas_A

manik έγραψε:Θα μου επιτρέψεις να επιμείνω στην αποψή μου Νικόλα, καθώς εργάζομαι πολλά χρόνια ως τεχνικός Η/Υ.
Οκ, πάω πάσο, μπορεί να έτυχε στις περιπτώσεις μου.
manik έγραψε:Επίσης στο Linux βρίσκεις σχεδόν τα πάντα και δεν είναι μόνο για δουλειά γραφείου.
Βρες μου:
Μια εφαρμογή CAD
Μια εφαρμογή CAM
Μια εφαρμογή CAE (FEA) (Να μη ζητήσω πλήρες πακέτο CAD-CAM-CAE γιατί τρία είναι όλα κι όλα, πάνε για δύο και τρέχουν σε Windows...)
Μια εφαρμογή μελέτης εγκαταστάσεων
κλπ κλπ
manik
Moderator
Moderator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από manik »

Χάρος έγραψε: Βρες μου:
Μια εφαρμογή CAD
Μια εφαρμογή CAM
Μια εφαρμογή CAE (FEA) (Να μη ζητήσω πλήρες πακέτο CAD-CAM-CAE γιατί τρία είναι όλα κι όλα, πάνε για δύο και τρέχουν σε Windows...)
Μια εφαρμογή μελέτης εγκαταστάσεων
κλπ κλπ
Mε μια πρόχειρη έρευνα στον γκούγκλη βρήκα αρκετά. Eπειδή δεν ασχολούμαι με αυτά τα προγραμματα δεν ξέρω αν κάνουν την δουλειά που θες εσύ.
http://linuxgazette.net/issue54/frost.html
http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=227861

Αλλά ας επανέλθουμε στο θέμα μας που είναι τα VISTA.
:m2k: Eίμαι μόνο Μιραζάκιας :m2k:

Saitek X-52 HOTAS
Saitek Pro Flight Rudder Pedals.
Nikolas_A

manik έγραψε:Mε μια πρόχειρη έρευνα στον γκούγκλη βρήκα αρκετά. Eπειδή δεν ασχολούμαι με αυτά τα προγραμματα δεν ξέρω αν κάνουν την δουλειά που θες εσύ.
http://linuxgazette.net/issue54/frost.html
http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=227861
Όπως εμπιστεύομαι την γνώμη σου ως τεχνικού Η/Υ, δέξου τη δική μου ως μηχανολόγου: Απλά δεν υπάρχει πακέτο του τύπου UGS, CATIA ή I-DEAS. Κάποια στιγμή ίσως, αλλά όχι ακόμα
manik έγραψε:Αλλά ας επανέλθουμε στο θέμα μας που είναι τα VISTA.
Το ορθόν
Απάντηση