Aυτό Τίμο οφείλεται στο οτι οι Γερμανοί δεν είναι τοσο έξυπνοι όσο εμείς...έχουν την εντύπωση πως αν λαδώσουν για το δίπλωμα μπορεί να εμπλακούν σε ατύχημα και στο άλλο αμάξι να είναι π.χ. ο αδελφός τους...ή οτι αν πετάξουν τσιγάρο μπορεί μετά και οι άλλοι που θα τους δουν να πετάνε τα τσιγάρα τους στην αυλή τους...ή ακόμα οτι αν κρύψουν εισόδημα απο την εφορία και αρρωστήσουν δεν θα έχουν δικαίωμα για περίθαλψη..Βλέπεις εμείς είμαστε ο πιο έξυπνος λαός του πλανήτη...τώρα το αν η πολλή εξυπνάδα μας έχει γυρίσει σε κουτοπονηριά είναι άλλο θέμα , και δεν είμαι σίγουρος οτι φταίνε οι Τούρκοι για αυτό καθώς υπάρχουν πολλά παραδείγματα ελληνικής κουτοπονηριάς στην ιστορία αρκετά παλιότερα απο το 1453.
Jester έγραψε:Εκτος του οτι μαλλον το ποσοστο που αναφερεις ειναι πολυ μεγαλο και γενικευμενο δλδ εμεις που δε λαδωσαμε ειμαστε στο 20% ?
Απο την αλλη τι θα πει αναγκαζομαι να λαδωσω? Δλδ κανω κατι που δε θελω επειδη η σχολη οδηγων και οι αξιολογητες τα παιρνουν? Δλδ και αυτοι παιδεια μηδεν παλι? Πως ξεκιναει το θεμα παλι απο εμας τους ιδιους?
εσείς που δεν λαδώσατε? ποιοί είστε "εσείς"? και πόσοι είστε εσείς? δεν ξέρω αν μιλάς για τον εαυτό σου σε α' πληθυντικό ή αν ξέρεις και άλλους που δεν λάδωσαν, είμαι σίγουρος πάντως πως αν ρωτήσω έναν έναν προσωπικά κανείς δεν θα παραδεχτεί οτι λάδωσε...οι στατιστικές όμως παραμένουν αληθείς και αμείλικτες και δεν αλλάζουν είτε μας αρέσει είτε οχι, αλλά και αυτές να μην υπήρχαν ,υπάρχει η καθημερινή εικόνα των Ελλήνων οδηγών που τα λέει όλα απο μόνη της.
Να προσθέσω εδώ οτι ακόμα και μεταξύ αυτών που δεν λάδωσαν τελικά για το ροζ χαρτάκι λίγοι είναι οι συνειδητοποιημένοι οδηγοί, που ξέρουν άρτια τους κανόνες και ακόμα λιγότεροι είναι αυτοί που εκτός απο οδηγοί είναι και χειριστές του οχήματος τους και έχουν επίγνωση οτι την ώρα ας πούμε που πατάω το αριστερό ποδοστήριο του αυτοκινήτου ένα ολοκλήρο σύστημα εκτελεί μια λειτουργία που λέγεται αποσύμπλεξη και τί συμβαίνει κατα τη διάρκεια της λειτουργίας αυτής.
Μετά περνάμε στη νομοθεσία η οποία έχει ψηφιστεί τον καιρό που στην Αθήνα υπήρχαν 4 αυτοκίνητα και πάει λέγοντας.
Αρα είναι πολλά μαζί αυτά που φταίνε αλλά το κακό ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ...