Sugarmate Home Cockpit

Πιλοτήρια για Οικιακή Χρήση<br>
Batteries Not Included !

Συντονιστής: Διαχείριση

Απάντηση
PREDATOR

Δημοσίευση από PREDATOR »

Sugaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaar!!! Κανένα update έχουμε??? Μας άφησες καιρό δίχως ενημέρωση...! ;)
''TRAIN AS YOU WILL FIGHT''
HAF
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anzac »

μετακομίζει ο άνθρωπος
e-HAF Admin
PREDATOR

Ε, γι' αυτό ρώτησα και εγώ...μιας και δεν γνώριζα...
HAF
Cipher

Δημοσίευση από Cipher »

Anzac έγραψε:μετακομίζει ο άνθρωπος
Σε υπόστεγο; :P
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anzac »

στην ΜΣΒ στην Μίκρα
e-HAF Admin
PREDATOR

Εις αναμονήν λοιπόν για νέα σχετικά με το pit...
HAF
Aegeus
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Aegeus »

Θα ήθελα να ρωτήσω και ο ποιο άσχετος μπορεί να φτιάξει ένα καλό πιτ;
thanosc

Δημοσίευση από thanosc »

Ναι Λεφτά να υπάρχουν μονο.
Εικόνα Εικόνα
Aegeus
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Aegeus »

Έλεγα να ξεκινήσω αλλά δεν έχω ούτε τις στοιχειώδεις γνώσεις ηλεκτρολογλιας και ηλεκτρονικής
Sugarmate
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Sugarmate »

Μετά από πολύ καιρό, είπα να ενημερώσω σχετικά με το κοκπιτ μου.

Είχα πολύ καιρό να ασχοληθώ με Falcon, πτήσεις, κόκπιτ κλπ λόγω μετακομίσεων, γάμων, υποχρεώσεων γενικών και μουσικών κλπ. Πολλές από αυτές τις υποχρεώσεις τρέχουν ακόμα, αλλά πρέπει να ομολογήσω ότι η έλευση του νέου BMS μου έδωσε νέα ώθηση στο θέμα. Και άρχισα να κοιτάω και πάλι τί έχω φτιάξει ως τώρα και τι μπορώ να συνεχίσω.

Το πρόβλημα παραμένει (παρόλο που μετακόμισα σε μεγαλύτερο σπίτι) στο χώρο που απαιτεί ένα πλήρες κόκπιτ. Βλέποντας λοιπόν το διαθέσιμο χώρο μου, κατέληξα στο εξής:

Κρατάω στην άκρη την όλη κατασκευή για την ημέρα που θα έχω το χώρο να τη στήσω. Αυτή είναι έτοιμη από μεριά εξαρτημάτων/πανελς κλπ και χρειάζεται μόνο κάποια συναρμολόγηση καθώς και την όλη καλωδίωση/ηλεκτρονική εγκατάσταση.

Δε θα μείνω όμως χωρίς κόκπιτ. Αποφάσισα να ξεκινήσω νέα κατασκευή, μικρότερου footprint που θα χωράει στο χώρο μου και θα μου δίνει τη λειτουργικότητα που με ενδιαφέρει. Συγκεκριμένα, θα φτιάξω όλο το μπροστινο μέρος (ICP, MFDs, όργανα), τα επικλινή πλαϊνα πάνελς (CMDS, gear, PFD κλπ) και θα περιοριστώ μέχρι το σημείο που θα βρίσκεται το hotas - δε θα έχω δηλαδή τα πανελς δεξια και αριστερα του καθισματος. Πραγμα που δε με ενοχλεί ιδιαίτερα, καθώς τα περισσότερα χρησιμεύουν κυρίως στο rampstart και όπως και να έχει, το πλεονέκτημα του πολύ μικρότερου απαιτούμενου χώρου υπερκαλύπτει αυτό το μειονέκτημα. Απολαμβάνω τη διαδικασία κατασκευής, έχω μάθει από τις δυσκολίες και τα λάθη της προηγούμενης κατασκευής και σκοπευω να φτιάξω κάτι πολύ καλύτερο και μελετημενο.

Φυσικά όλα τα διαθέσιμα όργανα θα είναι λειτουργικά. Επίσης, και με τις νέες δυνατότητες του BMS, σκοπεύω να επεκτείνω την απεικόνιση σε 3 οθόνες ή και παραπάνω - αφού πλέον γίνεται - ώστε να έχω μεγαλύτερο immersion (και σαφώς σημαντικότερο από μερικά πάνελς που θα μου λείπουν). Ήδη έχω ξεκινήσει έρευνα σχετικά με το απαιτούμενο hardware και το θέμα έχει πολύ ψωμι... ίσως πρέπει να ανοιχτεί κάποιο thread γι αυτό, θα ωφελήσει πολύ κόσμο.

Επίσης, με την ευκαιρία, είμαι στις σκέψεις παραγωγής μικρού αριθμού standalone USB ICP panels σε αρκετά προσιτή τιμή για όποιον ενδιαφέρεται να αγοράσει. Θα ενημερώσω σχετικά όταν γίνει αυτό.

Όλες οι παραπάνω διαδικασίες θα ξεκινήσουν μετά τα μέσα Νοεμβρίου, οπότε και θα χαλαρώσω από τις προετοιμασίες μιας σημαντικής συναυλίας που ετοιμάζουμε καθώς και κάποιες ηχογραφήσεις που ολοκληρώνονται.

Αυτά τα ολίγα... θα ενημερώνω με σχετικά updates/photos κλπ για τη νέα κατασκευή, η οποία πιστεύω θα ολοκληρωθεί πολύ γρήγορα καθώς η κατασκευή θα είναι αρκετά μικρότερη και πλέον έχω και το "κολάι".
PREDATOR

Sugarmate έγραψε:Επίσης, με την ευκαιρία, είμαι στις σκέψεις παραγωγής μικρού αριθμού standalone USB ICP panels σε αρκετά προσιτή τιμή για όποιον ενδιαφέρεται να αγοράσει. Θα ενημερώσω σχετικά όταν γίνει αυτό.
Ένα για 'μενα Sugar!!!!!!!! :twisted: Παραγγέλνω από τώρα!
HAF
Rambo

Δημοσίευση από Rambo »

welcome back to e-haf cocpit bulders !!! :wink:
Εικόνα

ΚΑΙ ΤΑ ΙΕΡΑ ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΤΙΜΗΣΩ
Lorimer

Δημοσίευση από Lorimer »

Sugarmate έγραψε:
Επίσης, με την ευκαιρία, είμαι στις σκέψεις παραγωγής μικρού αριθμού standalone USB ICP panels σε αρκετά προσιτή τιμή για όποιον ενδιαφέρεται να αγοράσει. Θα ενημερώσω σχετικά όταν γίνει αυτό.
Εγώ θα έλεγα ότι και μια απλή κατασκευή με 2 διακόπτες 3 θέσεων για τον αυτόματο πιλότο και μερικούς περιστροφικούς (HSI, altimeter, heading, INSTR Mode) ίσως να είναι προτιμότερη για αρχή από το ICP. Με το Dunc key file δουλεύεται άνετα από το αριθμητικό πληκτρολόγιο του υπολογιστή το ICP panel. Ο μεγάλος πόνος είναι το HSI και ακόμα πιο πολύ το αλτίμετρο τώρα που έχουμε και βαρομετρική...
Sugarmate
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Sugarmate »

Ειπα για ICP γιατι είναι το πιο βολικο για standalone USB module. Και δεν ξέρω αν θα το κάνω κιόλας τελικά, θα δείξει.

Όλα τα υπόλοιπα που αναφέρεις, (θα) τα έχω στο κόκπιτ μου κανονικά και λειτουργικά σύντομα. Δηλαδή, τα όργανα (HSI, αλτίμετρα κλπ) στο CP είναι ήδη λειτουργικά (το πρώτο πράγμα που ολοκλήρωσα ήταν το CP) και μένει να συνδεσμολογήσω τα knobs του HSI για πλήρη λειτουργικότητα.
T-REX
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από T-REX »

Φίλε Sugarmate καταρχήν συφχαρητήρια για την προσπάθεια που έχεις κάνει με την κατασκευή του CP, όπως καταλαβαίνεις δίνεις έτοιμη τροφή και λύσεις σε όποιον θελήσει να φτιάξει κάτι ανάλογο :D
Θα ήθελα όμως να σε ρωτήσω για το extracion των οργάνων του Bms, ενώ πολύ ευκολα σου δίνει εξτρα τiς δύο MFDs το RWR to DED και to HUD, δεν μου βγάζει τα όργανα που είναι κάτω από το icp (ALT, ASI, (ΑΟΑ, VVI, ADI, HSI). Υπάρχει αυτή η δυνατότητα να τα έχω και αυτα;
Α επίσης στο extraction του BMS μου βγάζει και ένα άλλο πλαίσιο που γράφει αν θυμάμαι καλά PFL αλλά δεν απεικονίζει κάτι μήπως ξέρεις τι είναι αυτό;
Ο καλυτερος πιλοτος ειναι αυτος με το μεγαλυτερο χαμογελο μετα την πτηση !!
Απάντηση