Game Machine του ΜΠΙΠ
Συντονιστές: the_ripper, Διαχείριση
Game Machine του ΜΠΙΠ
όπως είχα πεί έχω νέο υπολογιστή με την παρακάτω σύνθεση
ASUS P5QL-E + Intel Quad 6600 + 2GB Ram (Kingston C3A/1G)+ PCIe Asus EAH3450 512RAM (1024 Hypermemory)
βάζω 2 νεότατα games όπως το FarCry2 και το Quantum of Solace 007 JB
και παιζει όπως έπαιζε τα παιχνίδια ο P III που είχα χρόνια πρίν
α ρε p4p800 τι πληγή μου άνοιξες που χάλασες
τι και αν η PCIe είναι 16x
ΜΑΜΩ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΜΟΥ ΜΑΜΩ
ASUS P5QL-E + Intel Quad 6600 + 2GB Ram (Kingston C3A/1G)+ PCIe Asus EAH3450 512RAM (1024 Hypermemory)
βάζω 2 νεότατα games όπως το FarCry2 και το Quantum of Solace 007 JB
και παιζει όπως έπαιζε τα παιχνίδια ο P III που είχα χρόνια πρίν
α ρε p4p800 τι πληγή μου άνοιξες που χάλασες
τι και αν η PCIe είναι 16x
ΜΑΜΩ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΜΟΥ ΜΑΜΩ
e-HAF Admin
Τίμο μας λές τι πράγματα έχεις στο pc σου αλλά δεν μας λές τις ταχύτητες που τρέχουν τα "ρολόγια", εκεί δηλαδή που είναι το "ζουμί" της αναβαθμισης.
Μιλάω για ram Mhz , cpu fsb, clockings της vga σου και τέτοια...αν αυτά δεν έχουν σοβαρή διαφορά απο τα προηγούμενα τότε ίσως να μην ανέβηκε ο υπολογιστής όσο νομίζεις ή ελπίζεις.
P4P800 RULES BIG TIME MAN!!
δεν σου κρύβω οτι την νοσταλγώ, παρόλο που ο νέος υπολογιστής είναι καλύτερος[/img]
Μιλάω για ram Mhz , cpu fsb, clockings της vga σου και τέτοια...αν αυτά δεν έχουν σοβαρή διαφορά απο τα προηγούμενα τότε ίσως να μην ανέβηκε ο υπολογιστής όσο νομίζεις ή ελπίζεις.
P4P800 RULES BIG TIME MAN!!
δεν σου κρύβω οτι την νοσταλγώ, παρόλο που ο νέος υπολογιστής είναι καλύτερος[/img]
ΕΙΣ ΟΙΩΝΟΣ ΑΡΙΣΤΟΣ ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ PARTY

-
manik
- Moderator

- Επικοινωνία:
Άλλαξε VGA αρχηγέ.
Με 64bit memory bus και DDR2 RAM μην περιμένεις και πολλά την ώρα που οι καλές έχουν 256 ή 512bit memory bus και DDR3-4-5 RAM.
Απλά είναι χαμηλών δυνατοτήτων η κάρτα.
Φαντάσου ότι στο 3DMARK 2006 βγάζει από ότι είδα σε reviews ~1.900 marks ενώ μια καλή όπως η 4850 βγάζει 11.000 +.
Με 64bit memory bus και DDR2 RAM μην περιμένεις και πολλά την ώρα που οι καλές έχουν 256 ή 512bit memory bus και DDR3-4-5 RAM.
Απλά είναι χαμηλών δυνατοτήτων η κάρτα.
Φαντάσου ότι στο 3DMARK 2006 βγάζει από ότι είδα σε reviews ~1.900 marks ενώ μια καλή όπως η 4850 βγάζει 11.000 +.
:m2k: Eίμαι μόνο Μιραζάκιας :m2k:
Saitek X-52 HOTAS
Saitek Pro Flight Rudder Pedals.
Saitek X-52 HOTAS
Re: Game Machine του ΜΠΙΠ
Ώπα μεγάλε, εδώ είμαστε. Η κάρτα γραφικών σου είναι για το >μην πω<.Anzac έγραψε:Asus EAH3450
Με τέτοιο κύκλωμα γραφικών δεν πάει να είναι και 320x, ΔΕΝ πρόκειται να δεις απόδοση.Anzac έγραψε:τι και αν η PCIe είναι 16x
ΒΑΛΕ 4870.
-
manik
- Moderator

- Επικοινωνία:
Ότι σου δίνω αγόρι μου είναι εγγύηση...kypselos έγραψε:και η 8600 που μου ειχες δωσει παει παρα πολυ καλα.manik έγραψε:ΑΤΙ 4850 ή ΝVIDIA 9800GT. Τίποτα παρακάτω. Γύρω στα 150e έχουν.
Απλά πρέπει να κάνεις και συ μια αναβάθμιση..
:m2k: Eίμαι μόνο Μιραζάκιας :m2k:
Saitek X-52 HOTAS
Saitek X-52 HOTAS
Είστε καλά ρε; Συγκρίνετε την 4850 με την 8600; Μπρίκι με Ferrari; Βάλτε να παίξετε ένα σύγχρονο παιχνίδι με τη μία και με την άλλη, και συγκρίνετε επιδόσεις. Εδώ η 3850 ήταν πολύ μπροστά, φανταστείτε η 4850 που κοντράρει και την 9800(*).
Τίμο, προσοχή: ΠΑΡΕ ΤΗΝ 4850. ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ: ΠΑΡΕ ΤΗΝ 4850.
(*) Όχι εκδόσεις τύπου δύο πυρήνες, ULTRA-EXTRA-GTS-GTPK και τα λοιπά. Το GT το μονοπύρηνο.
Τίμο, προσοχή: ΠΑΡΕ ΤΗΝ 4850. ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ: ΠΑΡΕ ΤΗΝ 4850.
(*) Όχι εκδόσεις τύπου δύο πυρήνες, ULTRA-EXTRA-GTS-GTPK και τα λοιπά. Το GT το μονοπύρηνο.
δεν ξέρω σε ποιά λύση θα καταλήξω στην παρούσα, ευχαριστώ όμως για τις προτάσεις σας
παρεπιπτόντως, τα games στα οποία αντιμετώπισα πρόβλημα, προσπαθούσα να τα παίξω σε ανάλυση 1280Χ1024
διαπίστωσα όμως πως σε 1024Χ768 παίζει αρκετά ποιό άνετα
έκανα παράλληλα μια ένα mini overclocking απο το ΑΤΙ overdrive
παρεπιπτόντως, τα games στα οποία αντιμετώπισα πρόβλημα, προσπαθούσα να τα παίξω σε ανάλυση 1280Χ1024
διαπίστωσα όμως πως σε 1024Χ768 παίζει αρκετά ποιό άνετα
e-HAF Admin
Μπαίνεις στο νόημα που αφορά τις κάρτες γραφικών.Anzac έγραψε: διαπίστωσα όμως πως σε 1024Χ768 παίζει αρκετά ποιό άνετα
ΚΑΤΕΒΑΖΕΙΣ την ανάλυση, βάζεις το ανισοτροπικό φιλτράρισμα, και παίρνεις καλύτερη ποιότητα εικόνας σε σχέση με αν το έτρεχες σε υψηλότερη ανάλυση.
Π.χ. αν εγώ τρέχω ένα παιχνίδι σε 1280X1024 και εσύ το τρέχεις σε 1024X768 αλλά με ανισοτροπικό φιλτράρισμα x4, θα έχεις πιθανόν καλύτερη ποιότητα εικόνας από εμένα.
Και αφού βάζεις μεν ανισοτροπικό φιλτράρισμα αλλά κατεβάζεις την ανάλυση, οι επιδόσεις που θα έχουμε θα είναι σχεδόν ίδιες (δεδομένου ότι το τρέχουμε σε όμοιους υπολογιστές).
Αν θες δοκίμασε και με το anti-aliasing, αλλά στα σύγχρονα παιχνίδια είναι μάλλον περιττό. Το anisotropic filtering όμως κάνει δουλειά γιατί αφορά ένα φαινόμενο που δεν εξαλείφεται.
Σε ό,τι αφορά τον υπερχρονισμό, χρησιμοποίησε το ATi Tray Tools (και απεγκατέστησε το Catalyst Control Center - αλλά όχι τους drivers φυσικά) τα οποία και πιο πλήρεις ρυθμίσεις έχουν, και μπορείς επιπλέον να ρυθμίσεις τις στροφές του ανεμιστήρα. Π.χ. μπορείς να το ρυθμίσεις να γυρίζει στο φουλ. Μόνο μην αρχίσεις να πειράζεις ρυθμίσεις τύπου "vertex shader overdrive" ή κάτι άλλες για "εναλλακτικές" μεθόδους ανισοτροπικού φιλτραρίσματος γιατί προβλέπω κολλήματα. Ακόμα χειρότερα, μην πειράξεις τις ρυθμίσεις που αφορούν την τάση τροφοδοσίας της κάρτας, καθώς αν δε γνωρίζεις ακριβώς τι κάνεις, μάλλον θα μείνεις χωρίς κάρτα (τσαφ!).