Το επόμενο σας "μονιτόρ";

Κεντρικό σημείο επικοινωνίας μελών

Συντονιστές: the_ripper, Διαχείριση

Απάντηση
Επισκέπτης

Το επόμενο σας "μονιτόρ";

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

Πρώτο μου post εδω.

Λέμε για την επόμενη αγορά μας στο θέμα οθόνη για να απολαμβάνουμε του Φάλκον σε όλο του το μεγαλείο. Μέχρι πριν πέντε λεπτά για εμένα ήταν η τριαντάρα οθόνη της apple. Τώρα πια όμως.......

....βρήκα αυτό το κουφό ενώ έψαχνα για βελτιώσεις για το kawasaki zx10 που έχω.

όπερ έδει δείξε:

What is a Virtual Retinal Display (VRD)?
A virtual retinal display (VRD) is a head-mounted display system that projects an image directly onto the human retina with low-energy lasers or LCDs. VRDs can give the user the illusion of viewing a typical screen-sized display hovering in the air several feet away. In principle the technology can provide full-color, high-resolution dynamic displays, but in practice the components necessary to achieve the full potential of the technology are either highly expensive or simply not built yet. Although the technology was invented by the University of Washington in the Human Interface Technology Lab (HIT) in 1991, development did not begin until 1993; the technology still needs much refinement and has only been commercialized in specialized sectors of the display market such as automobile repair and some parts of the military.

A VRD unit consists of 4 modules; drive electronics to break down an incoming source image into an information stream, a light source made up of laser(s) or LED(s), a scanner bank made up of horizontal and vertical scanners, and a lens to expand the image that projects through the scanners. As in a television, the scanners rapidly oscillate left-to-right or down-to-up, selectively permitting colors through in precise configurations that produce a high-resolution 2mm x 2mm field of pixels. Then a lens acting as an expander boosts the size of the image to something like 18mm x 18mm, allowing for a larger and more natural image. The pixel field is then projected onto the eye, where the eye's lens focuses the image onto the retina. Aside from tapping into the optic nerve itself, there may be no more effective way to display an image.

The virtual retinal display is highly efficient with respect to power consumption, requiring far less power than the postage-stamp LCD screens used commonly in today's mobile devices. A VRD display uses about a microwatt of power. Since VRD displays project images directly onto the retina, they provide a sharp, clear image regardless of external lighting conditions. VRD displays require a fraction of the hardware of conventional display devices, allowing for lighter and more elegant mobile devices, in high demand for today's electronics market. VRD shows strong potential to replace LCD screens in cell phones, handheld computers, handheld gaming systems, and eventually even larger computers such as laptops.

VRD technology is being exclusively commercialized by the Seattle-based tech company MicroVision, Inc. Two products available so far include Nomad(tm), a head-mounted VRD system that displays a monochromatic overlay of relevant information to a task at hand, and Flic(tm), a laser bar code scanner. Nomad uses Windows CE and the 802.11b wireless protocol. As the components of VRD displays decrease in cost and the manufacturing processes used to create them improve, distribution of the product will surely expand to a very large market.

Written by Michael Anissimov
copyright © 2006 wiseGEEK

Related wiseGEEK articles: What is a DNA Computer? What is Smart Dust? What is Radio Paper? What is Electronic Ink? What is Reflective Paint? What is Biometric Face Recognition? What Should I Look for when Buying a Camera Case? What are Polarized Lenses? How does a laser work? What is a Cleanroom? Which Monitor Type is Better, LCD or CRT? What is a LCD Monitor? What is a CRT Monitor? What is a DVR or Digital Video Recorder? What is a Cold Cathode Light? What is the PNG image format? What is an Atomic Watch? What is an OLED (Organic Light Emitting Diode)? What is Video Conferencing? What are Lasers Used for? What is the Appeal of Antique Signs?

Χάπια κανείς;;;;;;
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anzac »

να ξερεις πως headseat συστηματα τα οποια τα φορας και προβαλλουν εικονες κατευθειαν στα ματια δεν ειναι και οτι το καλυτερο !!!

το πολυ πολυ, οταν τελειωνεις την πτηση σου να σηκωνεσε απο την καρεκλα σου με ζαλες και πονοκεφαλους

καμια φωτο εχεις απο το εν λογω ?
e-HAF Admin
Επισκέπτης

re

λυπάμαι. Δεν έχω φωτό αλλά δεν έχει σημασία. η ιδέα μετράει, σε λίγο καιρό θα πέρνουμε και ήπια παραισθησιογόνα για να ολοκληρώνεται η virtual εμπειρία. Δεν λέω πως δεν θα το πάρω κάποια στιγμή, αλλά λέω να αφήσω τους άλλους ρηξικέλευθους να κάνουν τα πειραματόζωα. Άλλωστε οι αμερικανοί δεν φημίζονται για την συμπάθεια που δείχνουν για την αρτημέλια των καταναλωτών των προϊόντων τους.

Εσύ έχεις ιατρικά στοιχεία; Ακούγεται σα να έχεις άποψη επί του θέματως.

Κάτι λιγότερο ουτοπικό τώρα. Έχω ένα Joystick sidewinder. Λέω να πάρω ένα καινούργειο. Έχει κανείς τα στικ της thrustmaster? έχουμε κάποια άποψη για αυτά;

Jagurundi
very fast - very low - very leathal
Kovamaniac
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Kovamaniac »

Αγαπητε φιλε,καλως ηρθες καταρχην στην ομαδα μας!!!!

Οι περισσοτεροι εδω εχουμε ή το HOTAS Cougar της Thrustmaster ή τα Saitek X-52,X-45!!!

Υπαρχει πολυ υλικο στην ενοτητα Hardware!!!!

Οτι αλλο χρειαστεις εδω ειμαστε!!!!

Τωρα οσον αφορα οθονη εχω δει μια Samsung 17αρα με χρονο αποκρισης 4ms και τιμη γυρω στα 317 ευρωπουλα!!!
ΕικόναΕικόνα
Ειρωνεύτηκες τη γκαρσόνα??? Την έβαψες.........
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anzac »

Kovamaniac έγραψε:Τωρα οσον αφορα οθονη εχω δει μια Samsung 17αρα με χρονο αποκρισης 4ms και τιμη γυρω στα 317 ευρωπουλα!!!
καλα ρε συ

ο ανθρωπος απο την 30αρα θα παει στην 17αρα?

martin τι εγινε δεν καταλαβα ?
σου χαλασε?
e-HAF Admin
Επισκέπτης

Kovamaniac έγραψε:Τωρα οσον αφορα οθονη εχω δει μια Samsung 17αρα με χρονο αποκρισης 4ms και τιμη γυρω στα 317 ευρωπουλα!!!
Για την ιστορία φιλε KOVA δεν υπάρχει monitor με χρόνο απόκτισης 4ms.

Τα 4ms είναι ο μισος χρόνος δηλαδή το rise time ή το Fall time.
Response time ή χρόνος απόκρισης είναι το αθροισμα του rise + fall.
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anzac »

οι οδηγιες μου βασιζονται σε πληροφοριες απο τον συναδελφο micro, του οποιου ο πατερας ειναι οφθαλμιατρος
e-HAF Admin
Kovamaniac
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Kovamaniac »

Thanatos έγραψε:Για την ιστορία φιλε KOVA δεν υπάρχει monitor με χρόνο απόκτισης 4ms..
Γιωργο,εγω δεν εχω βγαλει το σχολειο ουτε εχω μαθει γραμματα για Η/Υ πολλα....
.....ξερω ομως 1+1 κανουν 2 κι οτι ο καταλογος του πλαισιου λεει αυτα....

Μπιθικωτσης εγινα......

Ξερω spam και off-topic και ολα τα κακα αλλα τι να κανω????
ΕικόναΕικόνα
Ειρωνεύτηκες τη γκαρσόνα??? Την έβαψες.........
Επισκέπτης

και το πλαισιο και ολο το Internet λέει αυτό που γράφεις ....για τον απλο λόγο ότι είναι ένα πολύ ωραίο μαρκετινγκ τρικ.

Αμα πας στο site της κατασκευαστριας εταιραίας

www.samsungelectronics.com

και στην κατηγορία μονιτορ θα βρείς όλα τα μοντέλα της SM730 σε όλα τα χρώματα και σχέδια όπου γράφουν 8ms.

Ελπίζω να μην κάνεις τις αγορές σου με τον ίδιο τρόπο γιατι σίγουρα 1+1 κάνει 2 αλλά και rise time + fall time=response time

Στο επομενο ποστ θα σας πω (σε όσους δεν ξερουν) τι σημαίνουν αυτοί οι χρόνοι

Μαθε παιδί μου γράμματα...... :lol: :lol:
Επισκέπτης

Rise time
Εικόνα
είναι ο χρόνος που χρειάζεται ένα pixel (προσοχή όχι subpixels) και να φτάσει από 10% στο 90% της φωτεινότητας του.

Fall time
Εικόνα
είναι ο χρόνος που χρειάζεται ένα pixel (προσοχή όχι subpixels) και να φτάσει από 90% στο 10% της φωτεινότητας του.

έτσι ο χρόνος που χρειάζεται για να αναψει και να σβήσει ένα Pixel είναι το αθροισμα αυτών των δύο.
Είναι βασικό χαρακτηριστικό των διοδων στα ηλεκτρονικά λόγο του χωριτικού φαινομένου που έχουν οι δίοδοι και κατεπεκταση τα τρανσιστορ.

Βασικό φαινόμενο που επιρεάζει το το χρόνο αυτό είναι η θερμοκρασία.

Θα έχετε παρατηρήσει τις οθόνες των κινήτων τηλεφωνων σας οταν πιάνει πολύ κρύο και καθυστερούν να αλλάξουν σελίδα η refresh.

O χρόνος ανω των 40ms είναι πολύ ορατος στο μάτι (βλεπε πρωτες TFT)και ειδικά όταν προβάλουμε ταινίες με κίνηση μπορεί να φανουν γραμμές στο αντικείμενο που κινείται.

Αυτά τα ολίγα.
Micro

Δημοσίευση από Micro »

Anzac έγραψε:οι οδηγιες μου βασιζονται σε πληροφοριες απο τον συναδελφο micro, του οποιου ο πατερας ειναι οφθαλμιατρος

kai kolimenos kai aftos me ths virtual ptiseis......
335th_GRMicro
Dem

Δημοσίευση από Dem »

H επομενη οθονη για μενα θα ειναι TFT οταν οι χρονοι αποκρισης θα ειναι ικανοποιητικοι και οι τιμες οχι απαγορευτικες.

(Τhanatos:Στο site της Samsung για την SM730BF γραφει
http://www.samsung.com/uk/products/moni ... ][quote]17" Digital flat screen monitor with 4ms response time[/quote][/i]
και
"Boasting a blistering 4ms response time the SM730BF are perfect for gaming and watching video content"

Τι χρονο αποκρισης (πραγματικο δηλ.rise time + fall time=response time συμφωνα με αυτα που λες) πρεπει να εχει μια ΤFT για να ειναι αποδεκτη για ενα sim game οπως το Falcon?)

martin zabel:
Έχω ένα Joystick sidewinder. Λέω να πάρω ένα καινούργειο. Έχει κανείς τα στικ της thrustmaster? έχουμε κάποια άποψη για αυτά;
Πριν αποφασισεις για joystick ριξε μια ματια και στα sticks της CH Products http://www.chproducts.com/

Δεν εισαγονται στην Ελλαδα αλλα μπορεις να τα παραγγειλεις απο εξωτερικο και σε καποια sites, οπως το eBay πχ μπορει να τα χτυπησεις και σε καλη τιμη.(δες σχετικα εδω: http://www.e-haf.org/forum/viewtopic.ph ... highlight=)

Κανε και μια γυρα απο τα sim forums να δεις τι γραφουν οι κατοχοι τους και συγκρινε.

Dem
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Dem την 05 Ιαν 2006, 15:08, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Επισκέπτης

Προς DEM

όποια επώνυμη (NEC ,EIZO,PHILIPS,SAMSUNG) (οχι sony) και να πάρεις θα έχει καλά αποτελεσματα.
Υπερκαλύπτουν όλες τις ανάγκες σου.

Γιατι οχι SONY.

Τις TFT της SONY τις φτάχνει η LG. ΝΑΙ ΣΩΣΤΑ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ....Η LG. Αυτή που έβγαλε το Zero Pixel Warranty. Τη μεγαλύτερη απατη όλων των εποχων που έχει βγει ποτε στην ΥΔΡΟΓΕΙΟ ΣΦΑΙΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΑΛΑΞΙΑ ΜΑΣ.

Το Zero Pixel αφορά το κάψιμο ενος κανονικού PIXEL (συμπεριλαμβανομενων και των subpixels). Ασε χαλια μαυρα που να σου εξηγώ τωρα.
Ενα θα σου πώ .Ελεγε φωτεινοτητα 250cd/m2 και δεν έβγαλε ουτε 150 όταν την δοκιμάσαμε.
Dem

Δημοσίευση από Dem »

Τhanatos thanks!

Aν μπορεις να μου δωσεις και response time σε msec (αποδεκτο) θα με βοηθουσες.

Παντως στο site της Samsung για την SM730BF γραφει:
http://www.samsung.com/uk/products/moni ... ][quote]17" Digital flat screen monitor with 4ms response time[/quote][/i]
και
"Boasting a blistering 4ms response time the SM730BF are perfect for gaming and watching video content"

οποτε???

Dem

PS) Για το θεμα με το Zero Pixel Warranty νομιζω οτι εννοουν να σου εχει καει ενα ολοκληρο pixel δηλ.και τα τρια του subpixel μαζι.
Αν εχει καει το ενα ή και τα δυο απο τα τρια δεν σου την αλλαζουν.

Σ'αυτο δεν αναφερεσαι?
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Dem την 05 Ιαν 2006, 16:34, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Επισκέπτης

Dem έγραψε:H επομενη οθονη για μενα θα ειναι TFT οταν οι χρονοι αποκρισης θα ειναι ικανοποιητικοι και οι τιμες οχι απαγορευτικες.

(Τhanatos:Στο site της Samsung για την SM730BF γραφει
http://www.samsung.com/uk/products/moni ... ][quote]17" Digital flat screen monitor with 4ms response time
[/i]
και

Dem[/quote]

DEM θα το πω ΜΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ φορά για να το καταλάβεις.
EINAI 8ms. To 4ms είναι μόνο το rise time.
Συγκεκριμένη οθόνη χρησημοποιέι την τεχνολογία MAGIC SPEED οπως διαφημίζει άλλωστε.

ΕΚΠΛΗΞΗ!!!!!!. ΚΑΝΕ CLICK στο link που μου έδωσες και μετα κάνε click στο MAGIC SPEED και διάβασε.

Ελα παπού μου να σου δείξω τα αμπελοχωραφά σου.
Πάω να φάω τώρα.
Απάντηση