Βαρομετρική Πίεση
Συντονιστής: Διαχείριση
Βαρομετρική Πίεση
Έχοντας ακούσει συνομιλίες μεταξύ α/φ και πύργου πολλές φορές μαζί με την άδεια για τροχοδρόμηση αναφέρεται και η βαρομετρικη πίεση. Γιατί γίνεται αυτό?? Που χρησιμεύει?? Γνωρίζω κάποια πράγματα επί του θέματος αλλά θα ήταν καλύτερο να τα αναλύσει κάποιος, που τα γνωρίζει καλύτερα, εκτενέστερα.

Είναι Standard δαδικασίες του ICAO αλλά και τις FAA. Παράλληλα δίνεται αυτή η πληροφορία για να γίνει και έλεγχος του υψομέτρου αφού για την θέση στάθμευσης ή την αρχή του διαδρόμου υπάρχει δημοσιευμένο ύψος από την μέση στάθμη θάλλασας. Αυτό είναι για QNH και το μέγιστο σφάλμα είναι +75 πόδια. Όταν χρησιμοποιείται QFE (Γαλλία) τότε απλά κοιτάμε το υψόμετρο να δείχνει 0 πόδια και πάντα με το προηγούμενο σφάλμα.....
Εν ολιγοις η βαρομετρικη πιεση ( η οποια αλλαζει αναλογα με τις καιρικες συνθηκες) δινεται κοντα στα αεροδρομια προκειμενου να γνωριζεις το υψομετρο με την μικροτερη δυνατη αποκλιση κατα τη διαρκεια της προσσεγγισης-απογειωσης καθως πολλα αεροσκαφη της πολιτικης αεροποριας (ιδιως τα μικρα) δεν εχουν radar altimeter.Σε μεγαλα υψη τα αεροσκαφη χρησιμοποιουν αλλη QNH , η οποια ειναι ιδια για ολους ανεξαρτητως καιρικων συνθηκων και τοποθεσιας..
Πριν φύγεις, κάνε το πάθος σου ιστορία...
Altimetry tutorial in Greek
File Description:
An Acrobat Reader tutorial in GREEK language describing all about Altimetry. How do altimeters function, how are they used and the different expressions of height and altitude above ground as used by aircraft pilots.
Filename: altimetry.zip
License: Freeware, limited distribution
Added: 14th November 2003
Downloads: 625
Author: Manolis Argyropoulos
Size: 425kb
Fly Safe ...
Μολις
προσεξα οτι το αρχειο δημοσιευτικε και απο καποιο αλλο μελος.
Παρ'ολα αυτα κατα την αποψη μου, παραθετοντας ενα link καλο θα ηταν να εστιαζουμε σε αυτο του συγγραφεα.
File Description:
An Acrobat Reader tutorial in GREEK language describing all about Altimetry. How do altimeters function, how are they used and the different expressions of height and altitude above ground as used by aircraft pilots.
Filename: altimetry.zip
License: Freeware, limited distribution
Added: 14th November 2003
Downloads: 625
Author: Manolis Argyropoulos
Size: 425kb
Fly Safe ...
Μολις
Παρ'ολα αυτα κατα την αποψη μου, παραθετοντας ενα link καλο θα ηταν να εστιαζουμε σε αυτο του συγγραφεα.
Diver

Δεν έχεις άδικο αλλά νομίζω ότι η ουσία δεν είναι το link αλλά το περιεχόμενο.Diver έγραψε:Altimetry tutorial in Greek
Μολις
Προσωπικά αυτό βρήκα πιο εύκολα γιατί από εκεί ήξερα να το βρώ αμέσως, για ευνόητους λόγους (βλέπε HvACC).
Αυτά
-=Manwlo=-
Ο "Αγωγιάτης"....που έλεγε και ο Αντώνης....