Οπτικές Ίνες στα νοικοκοιριά

Κεντρικό σημείο επικοινωνίας μελών

Συντονιστές: the_ripper, Διαχείριση

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Επικοινωνία:

Οπτικές Ίνες στα νοικοκοιριά

Δημοσίευση από Anzac »

Ενα μεγάλο βήμα για να βρεθεί η Ελλάδα στον σύγχρονο ψηφιακό κόσμο αποτελεί η απόφαση της κυβέρνησης για την ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών αρχικού προϋπολογισμού 3 δισ. ευρώ. Με το δίκτυο αυτό νοικοκυριά και επιχειρήσεις θα συνδεθούν στο Internet με εξαιρετικά υψηλές ταχύτητες, ενώ θα γίνει δυνατή η παροχή νέων υπηρεσιών όπως η τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας κ.ά.

Tον Σεπτέμβριο αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την υλοποίηση του φιλόδοξου έργου για την ανάπτυξη πανελλαδικού δικτύου οπτικών ινών που θα συνδέσει μέχρι 2 εκατ. ελληνικά νοικοκυριά σε υψηλές ταχύτητες στο Διαδίκτυο και σε νέες, καινοτόμες τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες.

Tο μοντέλο που θα ακολουθηθεί, όπως αποφασίστηκε κατά τη χθεσινή συνάντηση του υπουργού Oικονομίας και Oικονομικών, Γιώργου Aλογοσκούφη και του υπουργού Mεταφορών και Eπικοινωνιών, Kωστή Xατζηδάκη, θα πλησιάζει αυτό των Συμπράξεων Δημόσιου Kαι Iδιωτικού Tομέα (ΣΔIT).

ΠΗΓΗ: imerisia.gr
άντε να πετάξουμε τον χαλκό να βρούμε επιτέλους την υσυχία μας....
e-HAF Admin
Άβαταρ μέλους
Vlassis4

Δημοσίευση από Vlassis4 »

Καιρός ήταν...
Εικόνα
cosa

Δημοσίευση από cosa »

να είστε καλά ρε μάγκες...ξύπνησα, έφτιαξα καφεδάκι και άνοιξα forum να χαζέψω λίγο και πέφτω πάνω σε αυτό το ποστ..ακόμα γελάω.. καινούργιο συκώτι μου κάνατε, πάντα τέτοια μπράβο μπράβο.. :D
ΕΙΣ ΟΙΩΝΟΣ ΑΡΙΣΤΟΣ ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ PARTY
Εικόνα
STARSERIF
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από STARSERIF »

Αντε...και on line μουσακας απο την κυρα Σουλα στην κυρα Ευτερπη :lol: :lol: :lol: :lol:
Εικόνα

Ο Τσοπανομοντελογδυτης
http://starserif.spaces.live.com/default.aspx
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anzac »

cosa έγραψε:να είστε καλά ρε μάγκες...ξύπνησα, έφτιαξα καφεδάκι και άνοιξα forum να χαζέψω λίγο και πέφτω πάνω σε αυτό το ποστ..ακόμα γελάω.. καινούργιο συκώτι μου κάνατε, πάντα τέτοια μπράβο μπράβο.. :D
για να εισαι τοσο καυστικός με το συγκεκριμένο, ίσως κάτι παραπάνω να γνωρίζεις

ίσως όμως σε 3-4 χρόνια και αν όλα πάνε καλά με τις απαιτούμενες μίζες...να δουμε και τις πρώτες οπτικές ίνες στα σπίτια μας, αν και προσωπικά φαντάζομαι ότι το κόστος θα είναι κάτι σαν δώρον άδωρον :?
e-HAF Admin
cosa

Δημοσίευση από cosa »

Anzac έγραψε: ίσως όμως σε 3-4 χρόνια και αν όλα πάνε καλά με τις απαιτούμενες μίζες...να δουμε και τις πρώτες οπτικές ίνες στα σπίτια μας, αν και προσωπικά φαντάζομαι ότι το κόστος θα είναι κάτι σαν δώρον άδωρον :?
Τίμο δεν γνωρίζω τίποτε παραπάνω απο τον καθένα.Δεν χρειάζεται να ξέρεις τίποτα για να οδηγηθείς στο συμπέρασμα που λές και σύ ο ίδιος.Εσύ απλά πας στο τελευταίο σκαλοπάτι.Μέχρι να φτάσουμε να πληρώνουμε ακριβά τις οπτικές ίνες θα έχουμε πολλα στάδια.
Το 2002 που όλα τα σπίτια της Ευρώπης "έτρεχαν" στα 2mbit εγώ έπερνα τηλέφωνο στον (Π)ΟΤΕ ρωτώντας για dsl και μου απαντούσαν "τι είναι αυτά που λες ρε αλήτη για φάρσα πήρες?δεν έχουμε" και μου το έκλειναν στη μούρη.
Αν αναλογιστείς ότι το δίκτυο του χαλκού το έχουμε 60 χρόνια και μέχρι πριν λιγα χρόνια υπήρχαν μέρη που δεν είχαν καλά καλά τηλέφωνο, σκέψου τι έχει να γίνει με τις οπτικές.
Θα μπορούσα να παραθέσω και άλλες τραγελαφικές μου εμπειρίες αλλά δεν χρειάζεται γιατι όλες καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα.
Είμαι απαισιόδοξος γιατί δικαιούμαι με αυτά που έχω δεί, μακάρι να έχουν αλλαξει τα πράγματα , πάντως μέχρι να δώ το caterpillar να σκάβει έξω απο το σπίτι μου ,δεν ελπίζω τίποτα.
ΕΙΣ ΟΙΩΝΟΣ ΑΡΙΣΤΟΣ ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ PARTY
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anzac »

το caterpilar θα το δείς σίγουρα , αν πρίν είχαν ασφαλτροστρώσει και είχαν αφαιρέσει επιτυχώς τα σαμαράκια και τις λακούβες απο τον δρόμο της περιοχής σου, γιατί ως γνωστόν μόλις φτιάχνουμε έναν δρόμο στην ελλάδα, τότε έρχονται μετά όλοι οι υπόλοιποι και σκάβουν, ευδαπ, δεη, φυσικό αέριο, λοιπες εταιρίες ...

οστόσο πιστεύω πως τα αστικά κέντρα είναι πάντα οι νο1 αποδέκτες και τυχεροί και όπως αλλιώς θες να το πείς , οποιονδήποτε νέων υπηρεσιών

οι υπόλοιποι θα πρέπει να περιμένουν , έστω και αν εν ετη 2008 οι εταιρίες τηλεφωνίας μετριούνται στα 2 χέρια μας πλέον
e-HAF Admin
Hawksilver

Οπτικές Ίνες στα νοικοκυριά

Δημοσίευση από Hawksilver »

Για τι πράγμα μιλάτε ρε παιδιά?Οπτικές ίνες?Τι είναι αυτό?
Εδώ ακόμη adsl δεν έχουμε!! :evil: :evil:
Μπαίνω στο διαδίκτυο με απλή σύνδεση και πληρώνω δεν ξέρω και γω πόσα.
Αν αναφέρεστε για τα μεγάλα αστικά κέντρα(Αθήνα,Θεσσαλονίκη),ναι,σε 3-4 χρόνια ίσως και να έχει εγκατασταθεί το δίκτυο οπτικών ινών.
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anzac »

οι Σέρρες είναι μεγάλο αστικό κέντρο ;

Τα τρίκαλα πάντως έχουν δωρεάν ασύρματη πρόσβαση
e-HAF Admin
gerodinis

Δημοσίευση από gerodinis »

Το πρόγραμμα των οπτικών ινών έχει χρονοδιάγραμμα 2008-2013.

Από 'κει και πέρα κανείς δε γνωρίζει πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα.

Αν δεν εξελιχθούν καλά, παραμένουμε με το να κλέβουμε τη Wi-Fi του γείτονα (όπως κάνω εγώ τώρα).
Windows: A 32 bit extension and graphical shell,
for a 16 bit patch to an 8 bit operating system, originally
coded for a 4 bit microprocessor, written by a 2 bit
company, that can't stand 1 bit of competition. Good thing
there's not any.
Απάντηση