Vista SP1

Κεντρικό σημείο επικοινωνίας μελών

Συντονιστές: the_ripper, Διαχείριση

Απάντηση
manik
Moderator
Moderator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από manik »

Χάρος έγραψε: Όπως εμπιστεύομαι την γνώμη σου ως τεχνικού Η/Υ, δέξου τη δική μου ως μηχανολόγου: Απλά δεν υπάρχει πακέτο του τύπου UGS, CATIA ή I-DEAS. Κάποια στιγμή ίσως, αλλά όχι ακόμα
Δεν έχω κανένα λόγο να μην την δεχτώ Νικόλα και τυφλά μάλιστα μιας και είναι το αντικείμενο απασχόλησής σου.
Όπως είπα δεν ασχολούμαι με το αντικείμενο, απλά ήθελα να σου δείξω ότι υπάρχουν σχεδόν τα πάντα σε εφαρμογές ακόμα και αν δεν είναι ολοκληρωμένες προτάσεις.
:wink:

Νίκος.
:m2k: Eίμαι μόνο Μιραζάκιας :m2k:

Saitek X-52 HOTAS
Saitek Pro Flight Rudder Pedals.
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anzac »

raptor έγραψε:Χμμμμ..

Διαβάζω 2 σελίδες με ενα σωρό ανακρίβριες απο πολλά άτομα σχετικά με ενα νέο λειτουργικό που κάποιοι θεωρούν.. eye candy εικονιδιάκια gadgetάκια σκατουλάκια και ένα σωρό απλές αλλαγές σε σχέση με τον αντικαταστάτη του, με μόνο "άξιο" το DX10!! Κύριοι, ειδικοί και μή, ο κώδικας έχει γραφτεί απο την αρχή στο 75% του λειτουργικού. Σύγκριση Vista SP1 vs XP SP3 είναι σαν να συγκρίνεις το F-22 με το F-15, ακριβώς όπως σας το λέω. Οι "gamers" ενδιαφέρονται μόνο για το DX και τους "πόρους συστήματος".. Οι επαγγελματίες, τεχνικοί, administrators κτλ που κοιτάνε και αναλύουν ένα λειτουργικό ποιό επιστημονικά και αντικειμενικά έχουν πολύ διαφορετική άποψη απο κάποιους προλαλύσαντες. Το νουμέρο ένα που κοιτάνε δεν είναι αν μπορεί να τρέξει ένα σπασμένο πρόγραμμα 3ετίας, που το έφτιξε μια ομάδα crackers-developers και δεν έχει πλέον υποστήριξη αλλά πραγματάκια-λέξεις όπως ασφάλεια ευκολία χρήσης/αναβάθμισης κτλ κτλ κτλ που θα μου πάρουν ώρα να αναλύσω εδώ. Το αν σε κάποιον έκανε 2 μέρες να περάσει το SP1 απο μόνο του δεν λέει τίποτα, δεν μας είπε ο κάποιος τι pc έχει και πώς το έχει στήσει. Είναι εξ ολοκλήρου έτοιμο απο κάποιον κατασκευαστή ή "ιδιοκατασκευή"? Πόσα επιμέρους εξαρτήματα αγόρασε και συρναμολόγησε ο ίδιος και ποιά? Έιναι συμβατά με το νέο λειτουργικό? Οι σοβαρές εταιρίες - κατασκευαστές - προγράμματα αναγράφουν στο πακέτο τους VISTA CERTIFIED, ακόμα και σε παλιότερα συστήματα - προγράμματα που έφτιαχναν και έχουν κάνει retouch τη συσκευασία τους, όλα τα άλλα παπαρούνες και μελισούλες. Τα Vista είναι αγορασμένα ή σπασμένα? Το SP1??? Ας είμαστε λοιπόν λίγο ποιό προσεχτικοί όταν χωρίς να έχουμε δώσει κάποια βασικά στοιχεία για το πρόβλημα μας βγαίνουμε και κατηγορούμε κάτι πολύ συγκεκριμένο. Μέχρι και αν έχουμε βάλει διαφορετικές μνήμες Ram ίσως να έχουμε πρόβλημα, θα κατηγορήσουμε το λειτουργικό??? Σε εμένα πάντως το SP1 πέρασε σε 25 λεπτά στο ποιο δυνατό pc, σε 45 στο ποιο αργό.. Ενδιάμεσοι χρόνοι σε όλα τα υπόλοιπα που έχω περάσει/δοκιμάσει.. και είναι πολλά..

Και για να καταλήξω.. "Αρπαχτή" ΔΕΝ είναι οταν κάποιος φτιάχνει κάτι και στο πουλάει. Πολύ περισσότερο όταν στο δίνει να το δοκιμάσεις πρώτα να δείς αν σου κάνει. Και ακόμα περισσότερο όταν σε ακούει για να το βελτιώσει η και να ενσωματώσει νέα πραγματάκια ακόμα. Άν το θέλεις το παίρνεις, αν δεν θές μένεις με αυτό που έχεις, κανείς δεν σε αναγκάζει. "Αρπαχτή" είναι όταν κάποιος πατάει πάνω στο προϊόν σου και αρχίζει και βγάζει προγράμματα, ακόμα και hardware (μεγάλη συζήτηση), συνήθως "δωρεάν"-"σπασμένα" οπότε σου δημιουργεί πρόβλημα γιατί μπορεί να μην παίζει απλά η να δημιουργεί άλλα προβλήματα.. οπότε κάποιοι θα κατηγορήσουν εσένα..!!

Anyway, περι ορέξεως κολοκυθόπιτα.. Πάντως ξεχάστε περί άλλου λειτουργικού αντικαταστάτη των Vista τα επόμενα χρόνια..
Ανακρίβιες.... ΜΑΛΙΣΤΑ!

Το ότι ο κώδικας των Vista έχει γραφτεί όπως λες απο την αρχή, πιστεύεις πως ενδιαφέρει τον τελικό χρήστη;
Είναι σαν να μου λες ότι ένα αμάξι είναι καλύτερο απο ένα άλλο επειδή έχει φτιαχτεί απο 100% ανακυκλώσιμα υλικά και ας έχει επιδώσεις Μάπα στον δρόμο. Άλλωστε δεν μας ενδιαφέρουν οι επιδώσεις αλλά η ανακυκλωσιμότητα (παράδειγμα λέω, τα windows δεν ανακυκλώνονται άλλωστε)

FYI, τα Vista που έχω είναι πακέτο της DELL και δεν αντιμετώπισα κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα κατα την εγκατάσταση. Βέβαια μετά ήθελα drivers για τα περισσότερα που ακουμπάνε στην μητρική μου, ακόμα και για την 3com Lan Card !

Αρπαχτές δεν κάνει μόνο η MS. Αρπαχτές κάνουν όλοι και πολύ περισσότερο οι game developers.

Για πόσους απο εμάς εδώ έγινε απαραίτητη η αναβάθμιση/αντικατάσταση υπολογιστή για να μπορέσουμε να παίξουμε ένα game ;

Άρα σε αυτό η MS είναι ψιλο άσχετο.

Και επειδή δεν ξέρω τι λέω, πες μου με πόσα κλίκ έμπαινες να κάνεις ρυθμίσεις στο δίκτυο σου στα XP και με πόσα κλίκ το κάνεις τώρα στα Vista
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Anzac την 05 Μάιος 2008, 09:40, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
e-HAF Admin
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anzac »

Όσον αφορά την αλλαγή μητρικής που αναφέρατε, να σας θυμίσω ότι τα Win98 αλλάζοντας Motherboard, έμπαιναν στα windows και βγάζανε μήνυμα new hardware found. Αν είχαν και drivers προχώραγαν στο επόμενο new hardware found μέχρι να ολοκληρώσουν.

Στα NT έπαιρνες απλά μπλέ οθόνη. Το ίδιο και στα XP. Μόνο που στα XP αν βάλεις το cd εγκατάστασης και επιλέξεις το 2ο repair, μετά απο λίγη ώρα θα έχεις το μηχάνημα σου με μερικές δυσλειτουργίες ομολογουμένος, αλλά θα έχεις γλιτώσει το format
e-HAF Admin
raptor
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από raptor »

Anzac έγραψε: Το ότι ο κώδικας των Vista έχει γραφτεί όπως λες απο την αρχή, πιστεύεις πως ενδιαφέρει τον τελικό χρήστη;
Τον gamer ΟΧΙ. Όλους τους άλλους που θέλουν ασφάλεια ευκολία κτλ ΝΑΙ. (γνώμη μου)

Anzac έγραψε: FYI, τα Vista που έχω είναι πακέτο της DELL και δεν αντιμετώπισα κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα κατα την εγκατάσταση. Βέβαια μετά ήθελα drivers για τα περισσότερα που ακουμπάνε στην μητρική μου, ακόμα και για την 3com Lan Card !
Η DELL όπως και οι υπόλοιποι κατασκευαστές πχ HP-Lenovo-ACER-Sony και δεν συμμαζεύεται σου δίνουν τα Vista με κάθε μηχανημά τους με εγγύηση οτι θα δουλεύουν στο μηχάνημα τους που αγόρασες. Άν τώρα εσύ πείς κάτσε να τα περάσω και σε άλλο μηχάνημα είτε "ιδιοκατασκευή" είτε άλλου κατασκευαστή τότε πιθανότατα δεν θα παίξει.. Η τουλάχιστον σε όσα έχω τσεκάρει εγώ..

Anzac έγραψε: Αρπαχτές δεν κάνει μόνο η MS. Αρπαχτές κάνουν όλοι και πολύ περισσότερο οι game developers.
100%

Anzac έγραψε: Και επειδή δεν ξέρω τι λέω, πες μου με πόσα κλίκ έμπαινες να κάνεις ρυθμίσεις στο δίκτυο σου στα XP και με πόσα κλίκ το κάνεις τώρα στα Vista
Αυτό είναι παράγοντας σύγκρισης 2 λειτουργικών?! :shock:
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anzac »

σου έφερα ένα παράδειγμα, όσον αφορά το θέμα της ευχρηστίας
ειδικά την ρύθμιση του δικτύου στα Vista , την θεωρώ προσωπικά user-unfriendly

δεν μου απάντησες όμως

θες να φέρω και άλλο παράδειγμα ; κάθε φορά που τρέχεις ένα πρόγραμμα να σε ρωτάει αν τελικά θες να το τρέξεις ή όχι ; Κάτι το οποίο είναι εντελώς εκνευριστικό ακόμα και σε εφαρμογές των ίδιων των windows!

Άν ήθελα να με ρωτάει κάθε τρείς και λίγο θα έβαζα zone alarm το οποίο είναι εξίσου σπαστικό

υγ. και για να σε προλάβω , γνωρίζω ότι απενεργοποιείτε η επιλογή αυτή
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Anzac την 05 Μάιος 2008, 09:39, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
e-HAF Admin
manso

Δημοσίευση από manso »

Όλα είναι προσωπικές απόψεις και δεν υπάρχει λόγος να κρίνουμε το ποιό λειτουργικό είναι το κάλυτερο. Καλύτερο είναι αυτό που μας καλύπτει όσο το δυνατόν περισσότερο για τα πράγματα που κάνουμε. Μην ξεχνάμε ότι τα Vista είναι νέο λειτουργικό και σε πολούς πάνω σε νέο Hardware και λογικό είναι να υπάρχουν προβλήματα. Ας κάνουμε λιγη υπομονή να δούμε πως θα πάει γιατί όσο το ψάχνεις τόσο ανακαλύπτεις ευκολίες η μικρά πραγματάκια που κάνουν την χρήση του πιο εύκολη.

Κατά την γνώμη μου το κάλυτερο είναι το παρεμετροποιήσιμο και εύχρηστο. Τώρα άν οι κάθε εταιρεία δεν έχει βγάλει ακόμα λογισμικό ή αυτό που έβγαλε δεν δουλέυει σωστά πάνω στα vista είναι άλλο κεφάλαιο.

(Διαμάχη έγινε το Ποστ) κάντε ένα χώρο με διαμάχες να ξεσπάει και λίγο ο κόσμος :) :) :) :D :twisted: :twisted:
gerodinis

Δημοσίευση από gerodinis »

Anzac έγραψε:Όσον αφορά την αλλαγή μητρικής που αναφέρατε, να σας θυμίσω ότι τα Win98 αλλάζοντας Motherboard, έμπαιναν στα windows και βγάζανε μήνυμα new hardware found. Αν είχαν και drivers προχώραγαν στο επόμενο new hardware found μέχρι να ολοκληρώσουν.

Στα NT έπαιρνες απλά μπλέ οθόνη. Το ίδιο και στα XP. Μόνο που στα XP αν βάλεις το cd εγκατάστασης και επιλέξεις το 2ο repair, μετά απο λίγη ώρα θα έχεις το μηχάνημα σου με μερικές δυσλειτουργίες ομολογουμένος, αλλά θα έχεις γλιτώσει το format
ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ σε ο,τι αφορά τα ΧΡ. Όπως είπα και πριν, άλλαξα μητρική και το σύστημα δούλευε μια χαρά χωρίς format.
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anzac »

ήσουν τυχερός

εμένα δεν μου έχει συμβεί ποτέ αυτό
e-HAF Admin
raptor
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από raptor »

gerodinis έγραψε: Όπως είπα και πριν, άλλαξα μητρική και το σύστημα δούλευε μια χαρά χωρίς format.
+1.. Σε 3-αψήφιο νούμερο απο μηχανήματα.. 8)

Και να πώ και ένα Tip, ειδικά για αυτούς που δεν τους δουλέυει..

Αφού στήσουμε το μηχάνημα μας με ότι θέλουμε Vista / XP, προγράμματα drivers κτλ κλασικά το πέρνουμε image με το Norton Ghost σε ένα DVD η εξωτερικό δίσκο, ακόμα και σε άλλο partition στον ίδιο δίσκο (δηλ το C image στο D). Αυτό δεν είναι το tip, θα πρέπει να είναι standard διαδικασία για όλους, χαλάς 1 ώρα ακόμα απο τη ζωή σου για να πάρεις το backup αλλά γλυτώνεις 2-3-4 μέρες στησίματος με μία διαδικασία 20 λεπτών..

Το Tip τώρα: Αφού το στήσουμε μια χαρά, πάμε στο Device Manager και κάνουμε uninstall τους drivers των VGA, Audio και Lan. Μόλις τελιώσει κάνουμε shut down το μηχάνημα και το πέρνουμε image. Σε περίπτωση λοιπόν που μας χτυπήσει το pc και χρειαστεί να αλλάξουμε κάτι (πχ κάηκε η motherboard ή η VGA - το έπαθα στο παλιό μου pc!) με άλλο μοντέλο, για να αποφύγουμε το πρόβλημα που λέει ο Τίμος οτι δεν του έχει δουλέψει ποτέ και του βγάζει blue screen, ρίχνουμε πίσω αυτό το image. Το tip είναι οτι στο start up δεν θα φορτώσει drivers για αυτές τις συσκευές (αφού πρίν το image τις είχαμε κάνει uninstall) οπότε δεν θα βγάλει καμία blue screen ή πρόβλημα αλλά θα μπεί κανονικά σε χαμηλή ανάλυση και αυτόματα θα ψάξει και θα βρεί τό νέο υλικό. Άν όχι απλά περνάμε τους νέους drivers απο το CD που πήραμε το νέο προιόν.

Ακόμα πιο deep tip τώρα: Άν θέλουμε να περάσουμε το image αυτό στο pc του σπιτιού μας μετά την πχ αντικατάσταση την καμένης μας motherboard με άλλης no problem. Άν θέλουμε να κάνουμε κάτι αντίστοιχο στο εργασιακό μας περιβάλλον (σε domain), δηλ απο ένα μηχάνημα να στήσουμε xxx ίδια, στο παραπάνω παράδειγμα ακριβώς πριν κάνουμε shut down για να πάρουμε το image τρέχουμε το SysPrep tool. Αυτό που κάνει είναι reset του SID του μηχανήματος και μετά το κάνει αυτόματα shut down για να το πάρουμε image. Όταν λοιπόν ρίξουμε το image στο νέο pc και το ανοίξουμε, στο start up θα δημιουργήσει νέο SID οπότε δεν θα έχουμε και κανένα πρόβλημα στο domain.

8)
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος raptor την 07 Μάιος 2008, 13:50, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Εικόνα
STARSERIF
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από STARSERIF »

Σε ΜΟΒΟ με ίδιο chipset πάντα.
Εικόνα

Ο Τσοπανομοντελογδυτης
http://starserif.spaces.live.com/default.aspx
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anzac »

Μια χαρά τα λέτε

το INACCESSIBLE BOOT DEVICE δηλαδή , δεν το έχετε δεί σε ίδια μητρική ;

επίσης, αν εσείς πάνο έχετε πάρει ίδια παρτίδα Pc καμιά 500αριά, πάω πάσο
e-HAF Admin
raptor
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από raptor »

Anzac έγραψε:Μια χαρά τα λέτε

Δες αυτό που έγραψα πιο πάνω, απλά με προλάβατε μέχρι να το γράψω.

Έχουμε κάνει αυτή τη διαδικασία σε σχεδόν 2000 pc, καμιά 10αριά διαφορετικών τύπων/μοντέλων, Dell, HP, Toshiba, Nec στην προηγούμενη δουλειά.
8)
Εικόνα
Rambo

Δημοσίευση από Rambo »

raptor έγραψε:
Anzac έγραψε:Μια χαρά τα λέτε

Δες αυτό που έγραψα πιο πάνω, απλά με προλάβατε μέχρι να το γράψω.

Έχουμε κάνει αυτή τη διαδικασία σε σχεδόν 2000 pc, καμιά 10αριά διαφορετικών τύπων/μοντέλων, Dell, HP, Toshiba, Nec στην προηγούμενη δουλειά.
8)
Σε ποια δουλεια? 8)
Εικόνα

ΚΑΙ ΤΑ ΙΕΡΑ ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΤΙΜΗΣΩ
raptor
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από raptor »

Rambo έγραψε: Σε ποια δουλεια? 8)

Πιανίστας σε μπ@υρδέλ@..! (απο το ανέκδοτο..) :lol: :lol: :twisted:
Εικόνα
Rambo

Δημοσίευση από Rambo »