raptor έγραψε:Χμμμμ..
Διαβάζω 2 σελίδες με ενα σωρό ανακρίβριες απο πολλά άτομα σχετικά με ενα νέο λειτουργικό που κάποιοι θεωρούν.. eye candy εικονιδιάκια gadgetάκια σκατουλάκια και ένα σωρό απλές αλλαγές σε σχέση με τον αντικαταστάτη του, με μόνο "άξιο" το DX10!! Κύριοι, ειδικοί και μή, ο κώδικας έχει γραφτεί απο την αρχή στο 75% του λειτουργικού. Σύγκριση Vista SP1 vs XP SP3 είναι σαν να συγκρίνεις το F-22 με το F-15, ακριβώς όπως σας το λέω. Οι "gamers" ενδιαφέρονται μόνο για το DX και τους "πόρους συστήματος".. Οι επαγγελματίες, τεχνικοί, administrators κτλ που κοιτάνε και αναλύουν ένα λειτουργικό ποιό επιστημονικά και αντικειμενικά έχουν πολύ διαφορετική άποψη απο κάποιους προλαλύσαντες. Το νουμέρο ένα που κοιτάνε δεν είναι αν μπορεί να τρέξει ένα σπασμένο πρόγραμμα 3ετίας, που το έφτιξε μια ομάδα crackers-developers και δεν έχει πλέον υποστήριξη αλλά πραγματάκια-λέξεις όπως ασφάλεια ευκολία χρήσης/αναβάθμισης κτλ κτλ κτλ που θα μου πάρουν ώρα να αναλύσω εδώ. Το αν σε κάποιον έκανε 2 μέρες να περάσει το SP1 απο μόνο του δεν λέει τίποτα, δεν μας είπε ο κάποιος τι pc έχει και πώς το έχει στήσει. Είναι εξ ολοκλήρου έτοιμο απο κάποιον κατασκευαστή ή "ιδιοκατασκευή"? Πόσα επιμέρους εξαρτήματα αγόρασε και συρναμολόγησε ο ίδιος και ποιά? Έιναι συμβατά με το νέο λειτουργικό? Οι σοβαρές εταιρίες - κατασκευαστές - προγράμματα αναγράφουν στο πακέτο τους VISTA CERTIFIED, ακόμα και σε παλιότερα συστήματα - προγράμματα που έφτιαχναν και έχουν κάνει retouch τη συσκευασία τους, όλα τα άλλα παπαρούνες και μελισούλες. Τα Vista είναι αγορασμένα ή σπασμένα? Το SP1??? Ας είμαστε λοιπόν λίγο ποιό προσεχτικοί όταν χωρίς να έχουμε δώσει κάποια βασικά στοιχεία για το πρόβλημα μας βγαίνουμε και κατηγορούμε κάτι πολύ συγκεκριμένο. Μέχρι και αν έχουμε βάλει διαφορετικές μνήμες Ram ίσως να έχουμε πρόβλημα, θα κατηγορήσουμε το λειτουργικό??? Σε εμένα πάντως το SP1 πέρασε σε 25 λεπτά στο ποιο δυνατό pc, σε 45 στο ποιο αργό.. Ενδιάμεσοι χρόνοι σε όλα τα υπόλοιπα που έχω περάσει/δοκιμάσει.. και είναι πολλά..
Και για να καταλήξω.. "Αρπαχτή" ΔΕΝ είναι οταν κάποιος φτιάχνει κάτι και στο πουλάει. Πολύ περισσότερο όταν στο δίνει να το δοκιμάσεις πρώτα να δείς αν σου κάνει. Και ακόμα περισσότερο όταν σε ακούει για να το βελτιώσει η και να ενσωματώσει νέα πραγματάκια ακόμα. Άν το θέλεις το παίρνεις, αν δεν θές μένεις με αυτό που έχεις, κανείς δεν σε αναγκάζει. "Αρπαχτή" είναι όταν κάποιος πατάει πάνω στο προϊόν σου και αρχίζει και βγάζει προγράμματα, ακόμα και hardware (μεγάλη συζήτηση), συνήθως "δωρεάν"-"σπασμένα" οπότε σου δημιουργεί πρόβλημα γιατί μπορεί να μην παίζει απλά η να δημιουργεί άλλα προβλήματα.. οπότε κάποιοι θα κατηγορήσουν εσένα..!!
Anyway, περι ορέξεως κολοκυθόπιτα.. Πάντως ξεχάστε περί άλλου λειτουργικού αντικαταστάτη των Vista τα επόμενα χρόνια..
Ανακρίβιες.... ΜΑΛΙΣΤΑ!
Το ότι ο κώδικας των Vista έχει γραφτεί όπως λες απο την αρχή, πιστεύεις πως ενδιαφέρει τον τελικό χρήστη;
Είναι σαν να μου λες ότι ένα αμάξι είναι καλύτερο απο ένα άλλο επειδή έχει φτιαχτεί απο 100% ανακυκλώσιμα υλικά και ας έχει επιδώσεις Μάπα στον δρόμο. Άλλωστε δεν μας ενδιαφέρουν οι επιδώσεις αλλά η ανακυκλωσιμότητα (παράδειγμα λέω, τα windows δεν ανακυκλώνονται άλλωστε)
FYI, τα Vista που έχω είναι πακέτο της DELL και δεν αντιμετώπισα κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα κατα την εγκατάσταση. Βέβαια μετά ήθελα drivers για τα περισσότερα που ακουμπάνε στην μητρική μου, ακόμα και για την 3com Lan Card !
Αρπαχτές δεν κάνει μόνο η MS. Αρπαχτές κάνουν όλοι και πολύ περισσότερο οι game developers.
Για πόσους απο εμάς εδώ έγινε απαραίτητη η αναβάθμιση/αντικατάσταση υπολογιστή για να μπορέσουμε να παίξουμε ένα game ;
Άρα σε αυτό η MS είναι ψιλο άσχετο.
Και επειδή δεν ξέρω τι λέω, πες μου με πόσα κλίκ έμπαινες να κάνεις ρυθμίσεις στο δίκτυο σου στα XP και με πόσα κλίκ το κάνεις τώρα στα Vista