ADSL πάροχοι και Falcon

Γενικά θέματα για το Falcon 4.0

Συντονιστές: the_ripper, Διαχείριση

Απάντηση
Sugarmate
Επικοινωνία:

ADSL πάροχοι και Falcon

Δημοσίευση από Sugarmate »

Επειδή σκέφτομαι σύντομα να βάλω κάποιο double play πακέτο (τηλεφωνία και internet) θα ήθελα να μάθω από την εμπειρία του καθενός με τον πάροχό του, τις επιδόσεις και τα προβλήματα που μπορεί να έχει με το online του Falcon.

Γενικά, ψάχνω την πιο απροβλημάτιστη σύνδεση όσον αφορά το Falcon (ping time, packet loss, αποσυνδέσεις, αξιοπιστία, ονομαστική/πραγματική ταχύτητα, upload rate κλπ).

Λάβετε παρακαλώ υπόψιν ότι είμαι Θεσσαλονίκη (η ΟΝ ας πούμε δεν παίζει επάνω, αν και γενικά καλό θα ήταν να ακουστούν και για αυτές τις εταιρίες πράγματα ώστε να βοηθηθεί και κάποιος από Αθήνα, αν χρειαστεί).

Η γραμμή παραπόνων άνοιξε, χώστε ελεύθερα :wink: :lol:
Doperman

Δημοσίευση από Doperman »

Forthnet :wink:
Εικόνα
raptor
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από raptor »

OTE και μόνο..
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anzac »

δεν νομίζω πως η οποιαδήποτε εναλλακτική τηλεφωνία ή ΟΤΕ έχει να κάνει με την ποιότητα του Falcon τώρα ποιά, παλαιότερα ίσως

ποιό πολλά προβλήματα εμφανίζονται στην ρύθμιση του firewall στα routers
e-HAF Admin
Jojo
320 ΠΜ Ίκαρος/ 320FW Pilot

Δημοσίευση από Jojo »

Forthnet... Κανένα πρόβλημα. Μόνο αν σου χρειαστεί τεχνική υποστήριξη (σπάνιο) θα σου σπάσουν τα νεύρα γιατί θα σου απαντήσουν μετά από κανα μισάωρο!
Γιώργος
Sugarmate
Επικοινωνία:

Αυτό για τη Forthnet (ήδη είστε 2!) μπορώ να πώ πως με εκπλήσσει λιγάκι γιατί δεν έχουν περάσει μερικοί μήνες που άκουγα από πολλούς όλο προβλήματα με το Falcon.

Για να ακούσουμε τι έχει να πει και κανένας άλλος...

Για την ώρα Forthnet-Άλλοι σημειώσατε 1 ;)
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anzac »

μπες TS και κοίτα (αν έχεις δικαίωμα) τα Ping τους

όποιος σου κάνει εντύπωση με μεγάλα rates τον ρωτάς τι πάροχο έχει

απλό

:)
e-HAF Admin
Sugarmate
Επικοινωνία:

Χεχε, ναι... απλά το ping είναι μάλλον λιγότερο σημαντικό από τη γενική αξιοπιστία και τη συνολική εικόνα. Είναι πάντως μια πρώτη ένδειξη...

Επίσης, αυτό που ξέχασα να πω είναι πως με ενδιαφέρει και η άλλη πλευρά, της τηλεφωνίας. Ίσως τελικά να έχεις δίκιο και να μην έχει πλέον πρόβλημα οποιαδήποτε σύνδεση...

Θα δείξει από τα ποστ παρακάτω ;)
kypselos

Δημοσίευση από kypselos »

δεν μπορεις να εχεις εικονα γιατι αλλου ο οτε ειναι δυναμη(θεολογος-πατμος) και αλλου ειναι χαλια.

αλλου ο ενας βρωμαει και αλλου ξυνιζει.

πχ παλια ειχα μια γραμμη 512/512.σηκωνα 8 ατομα ανετα.θα το θυμαστε οι παλιοτεροι.

τωρα με 256/1024 δεν μπορω...

οποτε ρωτα γυρω απο την περιοχη σου τι παιζεται και οχι σε ολοι την Ελλαδα.
Sugarmate
Επικοινωνία:

Γι' αυτό είπα παραπάνω ότι με ενδιαφέρει η Θεσσαλονίκη... για άλλες περιοχές μπορούν να ακουστούν γνώμες που ίσως βοηθήσουν κάποιον άλλο (και δίνουν και μια συνολική εικόνα της εταιρίας), αλλά εννοείται ότι θα επικεντρωθώ στα της Θεσσαλονίκης.

Πάντως όπως φαίνεται από τα γραφόμενά σου, πρόβλημα υπάρχει με κάποιες συνδέσεις, είναι υπαρκτή κατάσταση... και είναι ακριβώς αυτό που θέλω να μάθω.
cosa

Δημοσίευση από cosa »

Forthnet 1 χρόνο τώρα 100% uptime, πριν απο αυτό είχα otenet και πάλι το uptime ήταν 95% , καμία ποιοτική διαφορά ως προς το support, μπετά οι της forthnet, στόκοι οι της otenet.....
ΕΙΣ ΟΙΩΝΟΣ ΑΡΙΣΤΟΣ ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ PARTY
Εικόνα
Jester
Moderator
Moderator

Δημοσίευση από Jester »

Εγω στη θεσσαλονικη εχω ΟΤΕΝΕΤ παντως και δεν ειχα προβληματα. Ειχα isdn παλια και τωρα εχω 2μβιτ. Συνιστω Οτενετ ανεπιφυλακτα. Εξυπηρετηση πελατων σχετικα καλη, προβληματα συνδεσιμοτητας μονο τοτε με τον σεισμο στον ατλαντικο που δεν ειχαμε ιντερνετ σε ολη την ελλαδα. Προβληματα στο φαλκον εχω λογω pc, αλλα οχι λογω συνδεσης.
Jester

A good pilot is compelled to always evaluate what's happened, so he can apply what he's learned.
[marq=left]:m2k:.......:f16:[/marq]
Εικόνα
Sugarmate
Επικοινωνία:

Κι εγώ τώρα ΟΤΕΝΕΤ (Conn-X) έχω, αλλά όπως είπα και παραπάνω, ψάχνω για double-play πακέτο, ώστε αφενός να έχω δωρεάν κλήσεις, αφετέρου να μην έχω πάγια ΟΤΕ.

Με ΟΤΕΝΕΤ δυστυχώς ούτε το πάγιο γλιτώνεις, ούτε πραγματικό double-play έχει, ούτε οι τιμές είναι ανταγωνιστικές.
Gabri

Δημοσίευση από Gabri »

Πάντως ΜΗΝ βάλεις ΤΕΛΛΑΣ. ΠΟΤΕ!!! πολύς χρόνος downtime και σχετικά αναξιόπιστη.
Εικόνα
condor

Δημοσίευση από condor »

να σου πω κατι sugarmate... σε speedtest που κοιταξα στατιστικα για θεσσαλονικη..

DOWNLOAD
1.FORTHnet sa - 8050kbps
2.TELLAS sa - 6561kbps
3.ACN - Altec Communications network - 5033kbps
4.OTEnet sa - 4440kbps
5.Hellas On Line sa - 4320kbps

UPLOAD
1.FORTHnet sa - 69449kbps :shock:
2.InSpot - 2883kbps
3.papadopoulos ioannis & SIA E.E.,GLOBAL - 1117kbps
4.internet stations - 1108kbps
5.Tellas sa - 694kbps

(σ.σ. τα νουμερα ειναι οπως τα γραφει δεν ξεχασα και δεν προσθεσα κατι..)

αυτα ειναι αποτελεσματα που δινει απο τα τεστ που εγιναν(αν καποιος εκανε το τεστ απο το DSLAM δεν φταιω!!!
(μια καλη πρακτικη ειναι να πας σε ιντερνετ καφε της περιοχης σου <οχι αλυσιδες> και να ρωτισεις τι παροχο εχουν και πως ειναι η συνδεση τους...)
Εικόνα
[marq=left] :C130: 322VTTS :arrow: HAF525[/marq]
Απάντηση