Αρχαιολογίες

Κεντρικό σημείο επικοινωνίας μελών

Συντονιστές: the_ripper, Διαχείριση

Nikolas_A

Δημοσίευση από Nikolas_A »

Kostis έγραψε:2)Κάρτα γραφικών(Πανάρχαια) ΕΝΒΙΔΙΑ 64ΜΒ (μάλλον) AGP Slot
Πανάρχαια η AGP; Σε σχέση με αυτά που γράφει α Pacman είναι cutting edge... Τις VLB κάρτες φαντάζομαι δεν τις πρόλαβες; :lol:
Kostis

Δημοσίευση από Kostis »

Χάρος έγραψε:
Πανάρχαια η AGP; Σε σχέση με αυτά που γράφει α Pacman είναι cutting edge... Τις VLB κάρτες φαντάζομαι δεν τις πρόλαβες; :lol:
Όντως δεν τις έχω προλάβει. Από αυτή την άποψη δίκιο έχεις...χεχε! :lol:
ΕικόναΕικόνα
Sugarmate
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Sugarmate »

Χάρος έγραψε:Τις VLB κάρτες φαντάζομαι δεν τις πρόλαβες; :lol:
Α καλά που μου το θύμισες... έχω και Vesa Local Bus κάρτες γραφικών... :lol: :lol:

Και φυσικά έχω και τη θρυλική παιχνιδοκονσόλα ATARI 2600 με πολλούς τίτλους παιχνιδιών (και σε άριστη κατάσταση παρακαλώ).

Ολα τα παιδάκια της γειτονιάς με παρακαλούσαν να έρθουν σπίτι να "παίξουμε ΑΤΑRI"... και πολλά σχεδόν δεν τα ήξερα! :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anzac »

Sugarmate έγραψε:Κι εγώ σκεφτόμουν να πάρω τότε το EuroPC, κορυφαίο gadget της εποχής (το θυμάται κανείς; )

Λες να προφήτευα τα Eurofighter...;; :lol: :lol:
το Shneinder λες ε ! (το γράφω λάθος σίγουρα)
e-HAF Admin
Kostis

Δημοσίευση από Kostis »

Anzac έγραψε:
Sugarmate έγραψε:Κι εγώ σκεφτόμουν να πάρω τότε το EuroPC, κορυφαίο gadget της εποχής (το θυμάται κανείς; )

Αν δεν κάνω λάθος, πρέπει να προσθέσεις ένα ''c''. Να έτσι... Schneider!
ΕικόναΕικόνα
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anzac »

μικρό το κακ(α)ό :) (πλάκα κάνω)

thanks

Στην γειτονιά μου είχα ένα φίλο με Amstrad 6128. Το είχαμε ξεπατώσει. Είχα αγοράσει κόπιες παιχνίδια ένα κάρο. Οι δισκέτες του Amstrad τότε 3ιντσών, πανάκριβες. Το floppy του κάποια στιγμή τα κακάρωσε. Όταν πήγαινα όμως σε ένα ΙΕΚ, πιάσαμε μια κουβέντα σαν εδώ καλή ώρα με έναν καθηγητή μου Ηλεκτρονικό, και είπαμε και για τον 6128. Του είπα για το πρόβλημα με το Floppy, και μου λέει ότι γνωρίζει να τα επισκευάει. ΕΜΕΙΝΑ ΚΟΚΚΑΛΟ και όμως το επισκεύασε. ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ.

ΘΕΟΣ

ICPM και τα μυαλά στα κάγγελα
e-HAF Admin
Pacman

Δημοσίευση από Pacman »

Πω πω CP/M... το λειτουργικό των 8bitων εγκεφάλων μας :)
Ένας Γερμανός έφτιαξε ένα λειτουργικό με παραθυρικό περιβάλλον για Amstrad 6128. Τρέχει και σε 128KB, αλλά καλύτερα να έχεις επεκτάσεις.
Δείτε ΕΔΩ και ψαρώστε!

Οι παιχνιδομηχανές δεν μου έκαναν ποτέ ιδιαίτερη εντύπωση, αλλά το Atari που λέτε είχε πολύ σουξέ τότε. Το είχε ένας φίλος.
Εμείς είχαμε ένα με ρακέτες που συμπεριλάμβανε όμως κι ένα παιχνίδι tanks με τα αντίστοιχα γραφικά. Δεν ξέρω τι έχει απογίνει, αλλά πολύ φοβάμαι πως μάλλον σε καμιά χωματερή θα το βρω. (Χωρίς αυτό να σημαίνει πως έχω φτάσει στο σημείο να συχνάζω εκεί! :D )
RunnerBaylisstic

Δημοσίευση από RunnerBaylisstic »

Πωπω ρε Pacman τι ειπες τωρα? ... :shock:

καταπληκτικο λεμε, μακαρι να ειχα κρατησει και γω μερικα μηχανακια και περιφεριακα απο τοτε...

ξεκινησα και γω "σχετικα παλια" με τους υπολογιστες, το 1990 με την ενασχοληση λιγο στο Sinclair PC200 ενος συναδελφου, αλλα ο πρωτος δικος μου ηταν το 1992 με ενα Amiga Α600 και μετα λιγο καιρο και ενα Α1200 ταυτοχρονα (αχ ωραιες εποχες στους υπολογιστες με τους Amiga), και μετα και εναν 486DX66mhz και παει λεγοντας...

εχουν μεινει ενας 486DX2/66 κατι παμπαλαια σκληρα δισκακια... μνημες κλπ... ISA καρτουλες game port, και ενα της Trusthmaster, μου εχει μεινει το F-16 FLCS της trhustmaster, ειχα αγορασει ολο το πακετο, μανετα, ποδοστηρια κλπ οταν πρωτοβγηκε και εκανε πανακριβα για την εποχη, απλες PCI Καρτες γραφικων, μια SoundBlaster, μια Voodoo 2000 (τα πρωτα τρομερα γραφικα σε pc που ειδα με αυτη, οταν πρωτοβγηκε την αγορασα), διαφορα joystics της Microsoft, τιμονιερες...

8)

ωραιο θρεντ...
Εικόνα
gerodinis

Δημοσίευση από gerodinis »

Pacman έγραψε:Ναι! ΙΚΑΡΟΣ (είχε ένας θείος μου), ΠΥΘΙΑ και το θρυλικό ΚΑΤ, ο Ελληνικός υπολογιστής που ήταν συμβατός και με IBM και με Apple (διεθνής πρωτιά) και προοριζόταν για τα Ελληνικά σχολεία.

Anzac είμαι σίγουρος πως το όνομα και μόνο του ΙΚΑΡΟΥ έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επιλογή σου. :D
:?: Ελληνικός υπολογιστής;
RunnerBaylisstic

Δημοσίευση από RunnerBaylisstic »

Χάρος έγραψε:
Ειχα αγορασει μια VLB με VRAM μνημη 2MB που επαιρνε αλλα 2, στην πολυ ακριβη τιμη για την εποχη, 150.000 δρχ ... για να την χρησιμοποιησω στο 3D Studio R4 (MSDOS), και τελικα δεν το υποστηριζε τοσο καλα, πηγαινε την ιδια ταχυτητα με μια νορμαλ Cirrus Logic 54xx 2Mb, και την πουλησα χανοντας βεβαια αρκετα γιατι ηταν εξειδικευμενη καρτα, κυριως για CAD...

ε ρε τι λεφτα ριχναμε τοτε για υπολογιστες και περιφεριακα, μεγαλη τρελα... οτι λεφτα εβγαζα απο τα ταξιδια μου, τα μπαρκα (ναυτικος) τα εδινα για κομπιουτερς η περιφεριακα, παντα στην κορυφη της τεχνολογιας...
και τωρα πια εχω PC 3+ χρονια πισω, αρχαιος λεμε... :P
Εικόνα
Sugarmate
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Sugarmate »

Anzac έγραψε:

Ναι!

Θυμάμαι ήταν το πρώτο PC που διαφημιζόταν γενικά, ακόμα και σε περιοδικά που δεν είχαν σχέση με υπολογιστές, το έβλεπες παντού.

Συν το ότι το είχε αγοράσει η γραμματεία στο φροντιστήριο Αγγλικών που πήγαινα (Στρατηγάκης!) και το έβλεπα και από κοντά...

Αλλά ποτέ δεν το πήρα... ωραίες εποχές αλλά οικονομικά δύσκολες.
Pacman

Δημοσίευση από Pacman »

gerodinis έγραψε: :?: Ελληνικός υπολογιστής;
Ναι απ' ότι ξέρω η μητρική του ΚΑΤ είχε σχεδιαστεί και κατασκευαστεί στην Ελλάδα, από την Gigatronics.

Είχαν κατασκευάσει κι ένα πρωτόκολλο επικοινωνίας μέσω modem με πολλούς ελέγχους, ώστε να μεταφέρονται αρχεία από ΚΑΤ σε ΚΑΤ στα 1200bps (μεγάλη ταχύτητα τότε) μέσα από τις θορυβώδεις γραμμές του ΟΤΕ, χωρίς λάθη.

Σύμφωνα με το δημοφιλέστερο περιοδικό για Home Micros (ο νοών νοείτω), αυτό οδήγησε τον πρωθυπουργό κο Ανδρέα Παπανδρέου, που δήλωνε ενθουσιασμένος από το μηχάνημα, να χαρακτηρίσει τον ΚΑΤ ως (εδώ φανταστείτε φωνή Ανδρέα :D ) "Τηλεϋπολογιστή".

Ανακοίνωσε και στη βουλή κάτι για τη δημιουργία και στήριξη της Ελληνικής Βιομηχανίας Πληροφορικής, αλλά δεν ξέρω αν και τί έγινε τελικά. Βασικά ούτε ο ΚΑΤ ξέρω τι απέγινε. Τον είχα διαβάσει στο Pixel κι αυτό ήταν όλο.
gerodinis

Pacman έγραψε:
gerodinis έγραψε: :?: Ελληνικός υπολογιστής;
Ναι απ' ότι ξέρω η μητρική του ΚΑΤ είχε σχεδιαστεί και κατασκευαστεί στην Ελλάδα, από την Gigatronics.

Είχαν κατασκευάσει κι ένα πρωτόκολλο επικοινωνίας μέσω modem με πολλούς ελέγχους, ώστε να μεταφέρονται αρχεία από ΚΑΤ σε ΚΑΤ στα 1200bps (μεγάλη ταχύτητα τότε) μέσα από τις θορυβώδεις γραμμές του ΟΤΕ, χωρίς λάθη.

Σύμφωνα με το δημοφιλέστερο περιοδικό για Home Micros (ο νοών νοείτω), αυτό οδήγησε τον πρωθυπουργό κο Ανδρέα Παπανδρέου, που δήλωνε ενθουσιασμένος από το μηχάνημα, να χαρακτηρίσει τον ΚΑΤ ως (εδώ φανταστείτε φωνή Ανδρέα :D ) "Τηλεϋπολογιστή".

Ανακοίνωσε και στη βουλή κάτι για τη δημιουργία και στήριξη της Ελληνικής Βιομηχανίας Πληροφορικής, αλλά δεν ξέρω αν και τί έγινε τελικά. Βασικά ούτε ο ΚΑΤ ξέρω τι απέγινε. Τον είχα διαβάσει στο Pixel κι αυτό ήταν όλο.
Ξέρει κανείς κάτι περαιτέρω;
Pacman

Δημοσίευση από Pacman »

gerodinis έγραψε:Ξέρει κανείς κάτι περαιτέρω;
Για περισσότερες πληροφορίες πρέπει να βρεις το τεύχος του Pixel με τη συνέντευξη του Σαραβάκου. Νομίζω Μάρτιος 88 ήταν. Εκεί έχει το τεστ του ΚΑΤ.

Αλλά τι παραπάνω να μάθεις; Δεν ήταν και τίποτα το πολύ ιδιαίτερο (όπως λέμε Amiga ή Archimedes για παράδειγμα), ένα PC σαν όλα τ' άλλα που έτρεχε MS-DOS, δηλαδή τίποτα παραπάνω από όλους τους υπολοίπους συμβατούς. Η μόνη ιδιαιτερότητά του ήταν η συμβατότητά του και με Apple (που διέθετε πλούσια βιβλιοθήκη εκπαιδευτικών προγραμμάτων). Στην αρχή επέλεγες σε τι mode θα το χρησιμοποιήσεις, Αν θα είναι δηλαδή ένα κανονικό PC ή ένα κανονικό Apple (όχι εμφανισιακά πάντως) και λειτουργούσε έτσι μέχρι να το ξανανοίξεις.
Φαντάσου δηλαδή κάτι σαν ένα PC με ενσωματωμένο hardware emulator για Apple.

Νομίζω μετά από κάτι μήνες βγήκε κάτι αντίστοιχο από μια Αμερικανική εταιρεία.
gerodinis

Pacman έγραψε:
gerodinis έγραψε:Ξέρει κανείς κάτι περαιτέρω;
Για περισσότερες πληροφορίες πρέπει να βρεις το τεύχος του Pixel με τη συνέντευξη του Σαραβάκου. Νομίζω Μάρτιος 88 ήταν. Εκεί έχει το τεστ του ΚΑΤ.

Αλλά τι παραπάνω να μάθεις; Δεν ήταν και τίποτα το πολύ ιδιαίτερο (όπως λέμε Amiga ή Archimedes για παράδειγμα), ένα PC σαν όλα τ' άλλα που έτρεχε MS-DOS, δηλαδή τίποτα παραπάνω από όλους τους υπολοίπους συμβατούς. Η μόνη ιδιαιτερότητά του ήταν η συμβατότητά του και με Apple (που διέθετε πλούσια βιβλιοθήκη εκπαιδευτικών προγραμμάτων). Στην αρχή επέλεγες σε τι mode θα το χρησιμοποιήσεις, Αν θα είναι δηλαδή ένα κανονικό PC ή ένα κανονικό Apple (όχι εμφανισιακά πάντως) και λειτουργούσε έτσι μέχρι να το ξανανοίξεις.
Φαντάσου δηλαδή κάτι σαν ένα PC με ενσωματωμένο hardware emulator για Apple.

Νομίζω μετά από κάτι μήνες βγήκε κάτι αντίστοιχο από μια Αμερικανική εταιρεία.
Αλλά τελικά Τ.Π. κλασικό Ελλαδιστάν, έτσι;
Απάντηση