τρελό respect
Αρχαιολογίες
Συντονιστές: the_ripper, Διαχείριση
Ε δεν είμαστε και τόσο offtopic, αρχαιολογίες λέει ο τίτλος, σε αρχαιολογίες αναφερόμαστε!

Έχω πάντως ένα Supra Express 14.4 fax-modem με το οποίο έμπαινα στο Internet από τα Windows for Workstations 3.11 και με το πρόγραμμα Trumpet Winsock (απαραίτητο στα 3.11 για τα ιντερνετικά ppp πρωτόκολλα). Σε BBS δεν είχα μπει ποτέ...
Χώρια κάτι dot matrix εκτυπωτές που έχω... Και δυστυχώς ή ευτυχώς δε μου κάνει καρδιά να πετάξω τίποτα...
Α, έχω και laptop! 486 SX στα 25MHz με 4ΜΒ RAM και σκληρό στα 80ΜΒ, οθόνη μάλλον 8 ιντσών και ενσωματωμένο μικροσκοπικό trackball δίπλα στην οθόνη. Πλήρως λειτουργικό, μόνο η μπαταρία του τα έχει φτύσει (φυσιολογικά). Μέχρι και Windows 95 του έχω περασμένα αλλά σέρνεται, θα του βάλω 3.11...
Έχω πάντως ένα Supra Express 14.4 fax-modem με το οποίο έμπαινα στο Internet από τα Windows for Workstations 3.11 και με το πρόγραμμα Trumpet Winsock (απαραίτητο στα 3.11 για τα ιντερνετικά ppp πρωτόκολλα). Σε BBS δεν είχα μπει ποτέ...
Χώρια κάτι dot matrix εκτυπωτές που έχω... Και δυστυχώς ή ευτυχώς δε μου κάνει καρδιά να πετάξω τίποτα...
Α, έχω και laptop! 486 SX στα 25MHz με 4ΜΒ RAM και σκληρό στα 80ΜΒ, οθόνη μάλλον 8 ιντσών και ενσωματωμένο μικροσκοπικό trackball δίπλα στην οθόνη. Πλήρως λειτουργικό, μόνο η μπαταρία του τα έχει φτύσει (φυσιολογικά). Μέχρι και Windows 95 του έχω περασμένα αλλά σέρνεται, θα του βάλω 3.11...
Μέχρι να κατεβάσεις την τσόντα με 300 bps... θα είχε έρθει 500.000 δραχμέςAnzac έγραψε:οι BBS Γιάννη ήταν σε στύλ DOS
Ascii χαρακτήρες για κατασκευή πλαισίων και τα σχετικά
μεχρι και "τσόντες" έβρισκες τότε εκεί
Παιδιά, εγώ μεγάλωσα σε μια μεταβατική περίοδο με αρκετούς Αλβανούς στην Ελλάδα, κινητά τηλέφωνα, Game Boy, SNES και Playstation στη συνέχεια, Σημίτιους, και pentium I/II/III.
Ακόμα και τώρα όμως βλέπω ότι τα πράγματα εν έτει 2009 είναι χειρότερα από ότι εν έτει 1997. Τώρα πια είναι επίφοβο να αφήσεις το παιδί σου έξω στο δρόμο μετά τις 9-10. Και τότε ήταν, αλλά όχι τόσο.
Δεν είχε τόσες συμμορίες Αλβανών και άλλων παντού. Δε φοβόσουν μην πεις κάτι άσχημο στο σχολείο, και βρεις 15 Αλβανούς μετά το σχόλασμα να σε έχουν στριμώξει.
Έβλεπα χελωνονιντζάκια και Thundercats και GI Joe, Rambo και Batman. Τώρα ούτε αυτά δεν υπάρχουν. Υπάρχει ο Αυτιάς, μετά οι βλαμμένες κατίνες των μεσημεριάτικων που σε προκαλούν ή να τις γ@#%$εις ή να τις χαστουκίσεις, αργότερα τα τρομολάγνα δελτία ειδήσεων του Πουθενιστάν, και το βράδυ σου έρχεται κι ένα πακέτο από το χαμένο ξάδερφο στην Αυστραλία.
Σε ουφάδικα δεν πήγαινα, εκτός από ένα λούνα παρκ στη γειτονιά μου που είχε τρεις κερματοδέκτες (έτσι δεν ΕΛΕΓΑΝ τα arcades;).
Πήγαινα μετά σε ένα στον Πειραιά, σε έναν πεζόδρομο κάθετο στην Ηρώων Πολυτεχνείου το 2000, με 32μπιτα μηχανήματα πλέον.
Μετά ήρθε ο πανέξυπνος νόμος 3037/2002 και τα έκλεισε όλα.
Με υπολογιστές ξεκίνησα να ασχολούμαι το 1999. Θυμάμαι ακόμα μια πατέντα του Computer & Software όπου αν είχες πρόβλημα στη μετάδοση με καλώδιο USB, μπορούσες να το κόψεις για να το κοντύνεις. Το 2000 πήρα τον πρώτο δικό μου. Pentium III στα 733, θηριάκι τότε. Δυστυχώς τις Voodoo δεν τις πρόλαβα, παρά μόνο στο κουτί τους, σε ένα μαγαζί που είχα πάει να ρωτήσω πριν πάρω υπολογιστή. Ήμουν με on-board S3 Savage 2000 (μάπααααα! Δώσ' του BSOD!).
Μαζί πήρα και 4 πειρατικά παιχνίδια από ένα γνωστό μου: NFS Hot Pursuit, Quake II, Red Alert 1 και... FALCON 4.0 8) .
Αργότερα το CD του Falcon χάλασε, αλλά δε με ενδιέφερε και πολύ, γιατί είχα βρει το combat flight simulator 2, και το έλιωσα όσο κανένα άλλο όλα αυτά τα χρόνια. Τότε δεν ήξερα για SuperPAK και τα τοιαύτα. Στο μεταξύ έψαχνα να το ξαναβρώ από το 2001 μέχρι το 2007. Τίποτα.
Το 2005 πήρα το Falcon 4.0: Allied Force και ξεχαρμάνιασα. Και μια αυγουστιάτικο μέρα του 2007, ψάχνοντας στο Γούγκλη για το F4, έπεσα πάνω στην e-haf. Και έμαθα ότι το Falcon είχε εξελιχθεί άπειρα. Είχα αποκτήσει και ADSL και τελείωσε η υπόθεση! 8)
Και μετά πήγα στα Ψαχνά!
Άλλος την ιστορία της ζωής του;
Τώρα... ψάχνουμε να βρούμε τη Μακεδονική μειονότητα που διαμένει στην Αθήνα.
Ναι ναι το πιάσαμε!
Το cp/m ήταν λειτουργικό σύστημα (και) για τον Amstrad. Για την ακρίβεια ήταν το πρώτο λειτουργικό για μικροεπεξεργαστές, του οποίου το ms-dos αποτελεί αντιγραφή, ή αν προτιμάτε port σε 16bit επεξεργαστές.
Όταν έβαζες τη δισκέτα του CP/M στο drive κι έγραφες |CPM φόρτωνε και δούλευες σε περιβάλλον cp/m, που σημαίνει πως μπορούσες να τρέξεις την πληθώρα προγραμμάτων που υπήρχαν γι' αυτό.
Μερικά παιχνίδια (κυρίως adventrure) ήταν γραμμένα για cp/m, οπότε για να τρέξουν έπρεπε να δώσεις την παραπάνω εντολή.
Σε άλλα, γίνονταν χοντρά προγραμματιστικά κόλπα (βλέπε Γαλλικές εταιρείες) κι έτρεχαν με τον ίδιο τρόπο.
Το cp/m ήταν λειτουργικό σύστημα (και) για τον Amstrad. Για την ακρίβεια ήταν το πρώτο λειτουργικό για μικροεπεξεργαστές, του οποίου το ms-dos αποτελεί αντιγραφή, ή αν προτιμάτε port σε 16bit επεξεργαστές.
Όταν έβαζες τη δισκέτα του CP/M στο drive κι έγραφες |CPM φόρτωνε και δούλευες σε περιβάλλον cp/m, που σημαίνει πως μπορούσες να τρέξεις την πληθώρα προγραμμάτων που υπήρχαν γι' αυτό.
Μερικά παιχνίδια (κυρίως adventrure) ήταν γραμμένα για cp/m, οπότε για να τρέξουν έπρεπε να δώσεις την παραπάνω εντολή.
Σε άλλα, γίνονταν χοντρά προγραμματιστικά κόλπα (βλέπε Γαλλικές εταιρείες) κι έτρεχαν με τον ίδιο τρόπο.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Anzac την 19 Ιαν 2009, 15:09, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
e-HAF Admin