Sugarmate Home Cockpit

Πιλοτήρια για Οικιακή Χρήση<br>
Batteries Not Included !

Συντονιστής: Διαχείριση

Απάντηση
gerodinis

Δημοσίευση από gerodinis »

kypselos έγραψε:εγω παντως σου εχω ετοιμη την προσφορα οταν με το καλο τελειωσεις :lol:
Θα το παρουσιάσει κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών του Λονδίνου.
Windows: A 32 bit extension and graphical shell,
for a 16 bit patch to an 8 bit operating system, originally
coded for a 4 bit microprocessor, written by a 2 bit
company, that can't stand 1 bit of competition. Good thing
there's not any.
PREDATOR

Δημοσίευση από PREDATOR »

ΑΨΟΓΟΣ!!!!
''TRAIN AS YOU WILL FIGHT''
HAF
Sugarmate
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Sugarmate »

Εικόνα
Πίσω στο θέμα μας...

Προβληματίστηκα αρκετά στο πώς θα έπρεπε να προσεγγίσω την κατασκευή του παρακάτω, αλλά τελικά βρήκα έναν τρόπο αρκετά αποδοτικό και βολικό. Λεπτοδουλειά, αλλά όχι δυσκολότερη από την καλωδίωση των MFDs.

Ας αρχίσω με τις εικόνες:

Εικόνα Εικόνα Εικόνα Εικόνα Εικόνα

Καταρχήν, στην πρώτη ήθελα απλά να δείξω το πρόσφατο απόκτημά μου. Ένα πλήρες σετ από knobs ειδικά για το F-16. Είναι φυσικά αντίγραφα από hard resin και χρειάζονται λίγη λείανση και ρετουσάρισμα/βάψιμο και τρύπημα για άξονα και βιδούλες.

Στις επόμενες φαίνεται αυτό που ανέφερα παραπάνω. Τα κουμπιά φτιάχτηκαν από τετράγωνα κομμάτια plexiglass 16χ16mm στα οποία επικολλήθηκαν εκτυπώσεις σε φωτογραφικό χαρτί (επικαλλυμένες με προστατευτικό διαφανές αυτοκόλλητο). Βρήκα την πιο κοντινή στην original γραμματοσειρά και έκατσα και σχεδίασα ένα ένα τα κουμπιά, ακόμα και το καραβάκι... :lol1:

Αυτά θα φωτίζονται από πίσω με bright white LEDs, αλλά όχι η μεσαία λέξη (με άσπρο χρώμα), γι αυτό και είναι βαμμένη από πίσω με μαύρο lightproof μαρκαδόρο. Εκτός από το καραβάκι φυσικά... ;)

Το καραβάκι έχει άλλη δυσκολία, ότι ανάβει ξεχωριστά από το U και το UNKNOWN. Θα πρέπει να κάνω χωρίσματα από πίσω...

To πλαίσιο-κυψέλη φτιάχτηκε από 3mm MDF. Μπροστά θα είναι τα πλήκτρα, πίσω τα LEDs και πιο πίσω tactile switches με μακρύ λαιμό που θα φτάνει ως το πλήκτρο. Έχω 20mm βάθος, άρα αρκετό χώρο για αυτή τη δουλειά. Δε θα προεξέχει τόσο όμως από το πάνελ (αριστερό κεντρικό πάνελ, δίπλα στο RWR) γιατί θα είναι χωνευτό σε αυτό. Θα προεξέχει περίπου 10mm...

Φυσικά όπως φαίνεται δεν έχει τελειώσει ακόμα, θέλει τη λείανσή του και το βάψιμό του, αλλά μου άρεσε τόσο που είπα να το δημοσιεύσω αμέσως. Στις φωτός χάνει λίγο ομως, στην πραγματικότητα είναι πολύ καλό και πιστεύω ότι όταν ολοκληρωθεί πλήρως και με τα LEDs και τους διακόπτες θα είναι υπέρτατο!

Και όπου να'ναι ξεκινάω και force sensing stick πειραματάκια...
PREDATOR

Δημοσίευση από PREDATOR »

;)
''TRAIN AS YOU WILL FIGHT''
HAF
Archael

Δημοσίευση από Archael »

Ευτυχως προχωρησες το κοκπιτ.
Μη σκας για τον προτζεκτορα. Μιας βδομαδας δουλεια ειναι. Δεν χρειαζεται να το παρακανεις οπως εγω. Ασε που εισαι και τυχερος κι εχεις ετοιμο πανι προβολης.
Εγω -απο την αλλη- ξεμεινα απο λεφτα και δεν μπορω να φτιαξω καλο υπολογιστη για να παιζει απροσκοπτα το falcon.
Μολις τον ετοιμασω παντως, θα παρει φωτια ο προτζεκτορας :lol: Ευτυχως φροντισαμε να χρησιμοποιησουμε λαμπες διαρκειας 10000 ωρων και τιμης μολις 20 ευρω :wink:
Περιμενω εναγωνιως τα σηματακια εεεε!

Συνεχισε με τις φωτος. Αρεσουν πολυ.
Θα ερθω να το δω κι απο κοντα και θα φερω και τον προτζεκτορα :)
Δεν θα την πάρουνε ποτέ την γη των Μακεδόνων
Εικόνα
Sugarmate
Επικοινωνία:

Archael έγραψε:Ευτυχως προχωρησες το κοκπιτ.
Μη σκας για τον προτζεκτορα. Μιας βδομαδας δουλεια ειναι. Δεν χρειαζεται να το παρακανεις οπως εγω. Ασε που εισαι και τυχερος κι εχεις ετοιμο πανι προβολης.
Εγω -απο την αλλη- ξεμεινα απο λεφτα και δεν μπορω να φτιαξω καλο υπολογιστη για να παιζει απροσκοπτα το falcon.
Μολις τον ετοιμασω παντως, θα παρει φωτια ο προτζεκτορας :lol: Ευτυχως φροντισαμε να χρησιμοποιησουμε λαμπες διαρκειας 10000 ωρων και τιμης μολις 20 ευρω :wink:
Περιμενω εναγωνιως τα σηματακια εεεε!

Συνεχισε με τις φωτος. Αρεσουν πολυ.
Θα ερθω να το δω κι απο κοντα και θα φερω και τον προτζεκτορα :)
Ασε ρε, σιγα τα λεφτά που θέλει... άντε φτιάξε καλά το πισι σου να σου κάνουμε online μαθήματα! :wink:

Και μη λες τη λέξη "φωτιά" κοντά στη λέξη "προτζέκτορας". Ποτέ δεν ξέρεις... :lol1:

A, και δε στα είπανε καλά... 20.000 ώρες είναι οι λάμπες... ;)

Τα σηματάκια ταξιδεύουν ήδη στην Ελλάδα με οδηγό τα ΕΛΤΑ μας... όπου να ναι φτάνουν ΑΑ... αλλά γράψου ντε και στο commit και ξεκίνα πτήσεις για να δικαιολογείς τα 320Μ που ζήτησες! ;)
Archael

Δημοσίευση από Archael »

Φωτια και προτζεκτορας ειναι εννοιες ασυμβατες με 6 ανεμηστηρακια!
Περι τα 30 κιλακια (!!!!) το μηχανημα :lol:
Μολις ειδα με τους γονεις μου τα "Παθη του Χριστου" χωρις να παρουσιασει κανενα προβλημα.
Λογω ελλειψης οθονης, βαλαμε το μεγαλυτερο σεντονι που ειχε η μανα μου και παλι δεν εφτασε!!!
Το μονο κακο ειναι οτι μου καιει ακομη τις ασφαλειες στην εκκινηση καποιες φορες (βραδειας τηξης). Μαλλον απαιτουνται ασφαλειες πιο πολλων αμπερ.
Αν μου περισεψει κανενα φραγκακι, στο τελος του μηνα θα φτιαξω καινουργιο υπολογιστη και θα με αναλαβετε κυριοι εκπαιδευτες!!!
Τωρα με τον προτζεκτορα, θα ευχαριστιεμαι τους ουρανους ως πιλοτος του falcon!
Α! χρειαζομαι και μια βαση. Στειλε κανενα λινκ... :wink:
Εικόνα
Rambo

Δημοσίευση από Rambo »

Sugarmate έγραψε: Το Fuel θα με δυσκολέψει λίγο, γιατί χρειάζεται 2 βελόνες σε ομοαξονική διάταξη, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να παίξω με γρανάζια και κουφιο άξονα.
Εχουν τα αναλογικα ρολογια τετοιος αξονες. Και μιλαω για τα φθηνα ρολογια Μπαταριας ΑΑ.
Εικόνα

ΚΑΙ ΤΑ ΙΕΡΑ ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΤΙΜΗΣΩ
Sugarmate
Επικοινωνία:

Rambo έγραψε:
Sugarmate έγραψε: Το Fuel θα με δυσκολέψει λίγο, γιατί χρειάζεται 2 βελόνες σε ομοαξονική διάταξη, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να παίξω με γρανάζια και κουφιο άξονα.
Εχουν τα αναλογικα ρολογια τετοιος αξονες. Και μιλαω για τα φθηνα ρολογια Μπαταριας ΑΑ.
Ναι, αυτό σκέφτηκα κι εγώ να κάνω τελικά. Ο μηχανισμός με γρανάζια κλπ είναι σχεδόν έτοιμος, με μικρές μετατροπές θα παίξει καλά. Η ιδέα μου έσκασε όταν είδα ότι το ΙΚΕΑ δίνει τέτοια ρολόγια προς 1,15€ και πήρα ένα για να το μετατρέψω σε ρολόι του cockpit. Τελικά το ΙΚΕΑ θα γίνει επίσημος σπόνσορας του κόκπιτ... :lol1:
Archael έγραψε: Περι τα 30 κιλακια (!!!!) το μηχανημα :lol:
Α! χρειαζομαι και μια βαση. Στειλε κανενα λινκ... :wink:
Oρίστε: http://www.thomann.de/gr/km_21450.htm στα 44€ αντοχής 50kg. Ή αυτή http://www.thomann.de/gr/millenium_bs2400.htm στα 48€ αντοχής επίσης 50kg αλλά με μανιβέλα...

Για ασφάλειες, βάλε 1Α παραπάνω από αυτή που έχεις τώρα, πάντα βραδείας.

Άντε άνοιξε κάνα thread να δει ο κόσμος για τί μιλάμε... ;)
Archael

Δημοσίευση από Archael »

Sugarmate έγραψε: Άντε άνοιξε κάνα thread να δει ο κόσμος για τί μιλάμε... ;)
ΟΚ, ανοιξα...
http://www.e-haf.org/forum/viewtopic.ph ... highlight=

Το κριμα στο λαιμο σου!!!
:lol: :lol: :lol:
Εικόνα
Sugarmate
Επικοινωνία:

Woohoo!

Βρήκα και αγόρασα στο γαλλικό eBay τόσο το stick όσο και τη μανέτα ενός Cougar (ο τύπος τα έδινε ξεχωριστά, αλλά κέρδισα και τις δύο δημοπρασίες του).

Το stick είναι πλήρως λειτουργικό, η μανέτα μόνο δεν έχει τη βάση - είναι μόνο η λαβή με όλα τα κουμπιά της και όλα τα ηλεκτρονικά για να συνδεθεί στο stick. Πράγμα που δε με επηρεάζει καθόλου, αφού έχω φτιάξει δικό μου throttle arm... ;)

Kαι τα δυο μαζί (συν τα μεταφορικά) στη μισή τιμή ενός Cougar...

Τώρα θα περιμένω να έρθουν για να αρχίσω τη μετατροπή σε force sensing stick!
Archael

Δημοσίευση από Archael »

Α ρε τυχερακια!
Ευκαιρια να μας πουλησεις κανενα απο τα Saitek σου :wink:

Αντε, καλη Ανασταση!
Εικόνα
Stavrakis

Δημοσίευση από Stavrakis »

και ποσο σου βγηκε η ολη ιστορια???????
Sugarmate
Επικοινωνία:

Χμμμ... λιγότερα χρήματα από όσα έχεις δώσει ως τώρα για τον ISP σου...
Archael

Δημοσίευση από Archael »

Βαλε καμια φωτο βρεεε.... τσαμπα είναι!
Εικόνα
Απάντηση