Τηλεκατευθυνόμενος Ανζάκ

Περιοχή συζήτησης για Στατικά & Τηλεκατευθυνόμενα Μοντέλα

Συντονιστής: Διαχείριση

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anzac »

aanikos έγραψε:Για να την αδειάσω πρέπει να βγάλω το σωληνάκι που δίνει καύσιμο στο καρμπυρατέρ.

Απλή φυσική. :homer_popup:
Στην δεξαμενή καταλήγουν συνολικά 3 Σωληνάκια

Γνωρίζεις πια είναι αυτά και τι δουλειά κάνει το καθένα ;
e-HAF Admin
Sugarmate
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Sugarmate »

Πτήση το έκανες; Εγώ ακόμα περιμένω ευκαιρία και καλό καιρό να πετάξω το Phantom-άκι μου. Τώρα που του έβαλα και ασύρματη κάμερα στο κόκπιτ...

Ευελπιστώ αυτήν την Κυριακή το πρωί.

Όταν του κάνεις πτήση του Cessna, θέλουμε φωτός, οκ;
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anzac »

Είναι λίγο δύσκολο στην παρθενική μου πτήση να κρατάω και κάμερα και τ/κ.

Πτήση δεν έκανα ακόμα γιατί κάνω ground learning ακόμα, ρυθμίζω στροφές κινητήρα και τέτοια.

Την πρώτη μέρα που ασχολήθηκα είχα πολλά προβλήματα, όπου τέρμα γκάζι μου έσβηνε, όπως μου έσβηνε και σε ρελαντί.

Το πώς κατάφερα την 1η μέρα να το βάλω μπροστά μην το ρωτάς...
e-HAF Admin
aanikos

Δημοσίευση από aanikos »

Anzac έγραψε:
aanikos έγραψε:Για να την αδειάσω πρέπει να βγάλω το σωληνάκι που δίνει καύσιμο στο καρμπυρατέρ.

Απλή φυσική. :homer_popup:
Στην δεξαμενή καταλήγουν συνολικά 3 Σωληνάκια

Γνωρίζεις πια είναι αυτά και τι δουλειά κάνει το καθένα ;

Ναι τα γνωρίζω γιατί έχω εδώ και αρκετά χρόνια θερμικό και είχα αρκετό χρόνο να μάθω.Όντως η πτήση είναι λίγο δύσκολη γιατί δεν εχει καμία σχέση με τις πτήση στον υπολογιστή.Επίσης για να στρώσεις τη μηχανή και να μη σου σβήνει πρέπει να κάψεις 3 ντεπόζιτα με full throtle.
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anzac »

Το μοντελάκι είναι αυτό

FLYMODEL Cessna 182-52
http://www.diamond-models.gr/index.php? ... uct_id=190

Δεν το πήρα καινούργιο, έχει πετάξει με τον georgegrm, οπότε δεν θέλει στώσιμο :)

Ο κινητήρας είναι 46άρης (OS46AX) και η τ/κ είναι αυτή

Futaba 6EXA
http://www.futaba-rc.com/discontinued/futk55.html
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Anzac την 06 Μάιος 2009, 17:59, έχει επεξεργασθεί 4 φορές συνολικά.
e-HAF Admin
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anzac »

Να ρωτήσω, γίνεται η Τ/Κ να μετατραπεί σε 2.4 Ghz ;
e-HAF Admin
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anzac »

aanikos έγραψε:
Ναι τα γνωρίζω γιατί έχω εδώ και αρκετά χρόνια θερμικό και είχα αρκετό χρόνο να μάθω.
Αφού τα γνωρίζεις , δεν θα έπρεπε σε έναν αρχάριο να πείς κάτι παραπάνω απο το "απλή φυσική" ΄;
e-HAF Admin
Georgegrm
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Georgegrm »

Τιμο, ένα σωληνάκι για το γέμισμα του ρεζερβουάρ, ένα για την τροφοδοσία του καρμπυρατέρ και ένα που στέλνει τα καυσαέρια από την εξάτμιση στο ρεζερβουάρ και λειτούργει σαν τρόμπα βενζίνης ώστε να στέλνει με την πίεση των καυσαερίων το καύσιμο από το ρεζερβουάρ στο καρμπυρατέρ.
Αυτή είναι η δουλειά που έχουν να κάνουν τα τρία σωληνάκια.
Επίσης συμβουλεύω να βάλεις μπροστά το μοτέρ, να σηκώσεις κάθετα το αεροσκάφος και με full γκάζι να κάνεις τις ρυθμίσεις του καρμπυρατέρ και από τις 2 βίδες.
Σηκώνουμε κάθετα το αεροσκάφος για να είμαστε σίγουροι ότι τροφοδοτείτε από καύσιμο και σε περιπτώσεις που δεν είναι οριζόντια, όπως clibing, hover, roll, loop, hammerhead και άλλα.
Migiagi

Δημοσίευση από Migiagi »

Anzac έγραψε:Αυτό που έχω σαν απορία είναι ότι στο σωληνάκι που τροφοδοτώ (γεμίζω) την δεξαμενή με καύσιμο, μπορώ μόνο να τροφοδοτήσω ΑΛΛΑ όχι και να την αδειάσω απο το καύσιμο.

Για να την αδειάσω πρέπει να βγάλω το σωληνάκι που δίνει καύσιμο στο καρμπυρατέρ.

Φανταστείτε μάλιστα ότι όλους τους πειραματισμούς μου αυτές τις μέρες, τους κάνω με το καπάκι βγαλμένο. Αν δείτε τις φώτο απο το cessna θα καταλάβετε για ποιο καπάκι μιλάω.

Μπορείς να βάλεις κάτι τέτοιο φίλε Τίμο

http://www.myhelis.com/product.php?prod ... =96&page=1

Κόβεις το σωληνάκι που πάει από το ντεπόζιτο στο καρμπυρατέρ και το βάζεις ενδιάμεσα.
Κουμπώνεις το σωληνάκι από το μπουκάλι με το καύσιμο και κάνεις ότι θες άδειασμα ή γέμισμα.Η λεπτομέρεια σε αυτό το εξάρτημα είναι ότι κόβει την έξοδο που πάει στο καρμπυρατέρ και έχει ανοικτή μονο την επικοινωνία με το ντεπόζιτο.Επομένως δεν έχεις πρόβλημα να στείλεις στο καρμπυρατέρ καύσιμο και το μπουκώσεις.Κάνε μια τρυπούλα κάπου στο καπάκι (Cowl λέγεται) και το προσαρμόζεις και δεν χρειάζεται ποτέ να ξαναβγάλεις το καπάκι για θέματα ανεφοδιασμού.Και ένα TIP για το γέμισμα:επειδή μπορεί να μην έχεις πρόσβαση να βλέπεις το ντεπόζιτο πότε ακριβώς γέμισε βγάζεις το σωληνάκι της υποπίεσης (είναι εκείνο που πάει στην εξάτμιση)και ξεκινάς να το γεμίζεις.Όταν δεις να βγαίνει καύσιμο από εκεί σημαίνει ότι το ντεπόζιτο είναι γεμάτο και με το σκεπτικό ότι ο δρόμος προς το καρμπυρατέρ είναι κλειστός η μόνη διέξοδος είναι από εκεί.Τότε σταματάς.Καλό είναι βέβαια να βγάλεις λίγο καύσιμο μόλις το γεμίσεις.Λίγο έτσι ώστε να μην είναι τέρμα γέματο το ντεπόζιτο και σου προκαλέσει μπούκωμα στον κινητήρα.Αν έχεις χειροκίνητη αντλία 2 κύκλους πίσω είναι αρκετό.Αν έχεις ηλεκτρική 1 δευτερόλεπτο είναι αρκετό.

Δεν ξέρω αν ήξερες αυτές τις πληροφορίες αν όχι καλό είναι να τις γνωρίζει κάποιος που ξεκινάει με αυτό το hobby.

P.S. Ελπίζω να σε βοήθησα
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anzac »

Δεκτή κάθε βοήθεια.

Αυτό που ρώτησα ποιο πάνω με τις συχνότητες, γνωρίζει κανείς αν γίνεται ;
e-HAF Admin
Georgegrm
Επικοινωνία:

Του είχα βάλει και εγώ αυτό το εξάρτημα στο cessna, δυστυχώς όμως δεν άξιζε , μου δημιουργούσε πρόβλημα στην τροφοδοσία, αρκετό αέρα στο καύσιμο και πολλές φόρες δεν ερχόταν όσο έπρεπε το καύσιμο στο καρμπυρατέρ με συνέπια διακοπές και σβήσιμο κινητήρα.
Μπορεί ώμος απλώς να έτυχε σε μένα και όχι να είναι σε όλους αυτό το πρόβλημα.
Κατά τα άλλα είναι ένα πολύ ωραίο εξάρτημα που σε βγάζει από αρκετή δουλεία όσο αφορά τον ανεφοδιασμό.
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anzac »

Αυτό το άσπρο χαρτάκι που κολάει με σιδέρωμα, πως μου το είπες ρε Γιώργο ;
e-HAF Admin
Migiagi

Δημοσίευση από Migiagi »

Στην δικιά σου Τίμο δεν γίνεται.Για να μπορεί να γίνει πρέπει να έχεις μια Τ/Κ που να έχει "Module" από πίσω το οποίο είναι υπεύθυνο να εκπέμπει σε ένα φάσμα συχνοτήτων.Εσένα είναι "fix" και το μόνο που μπορείς να αλλάξεις είναι κρύσταλο για να εκπέμπεις σε διαφορετική συχνότητα αλλά πάντα στο ίδιο φάσμα π.χ. στους 40.000 μεγακύκλους.
Georgegrm
Επικοινωνία:

Μονοκοτ
Migiagi

Δημοσίευση από Migiagi »

Έχω την εντύπωση ότι εννοείς το "μονοκοτ" σόρυ αλλά δεν ξέρω πως γράφεται στα αγγλικά απλά έτσι το προφέρεις. :oops:

Με πρόλαβε έγραψε πιο λίγα :evil:
Απάντηση