Anzac έγραψε:Αυτό που έχω σαν απορία είναι ότι στο σωληνάκι που τροφοδοτώ (γεμίζω) την δεξαμενή με καύσιμο, μπορώ μόνο να τροφοδοτήσω ΑΛΛΑ όχι και να την αδειάσω απο το καύσιμο.
Για να την αδειάσω πρέπει να βγάλω το σωληνάκι που δίνει καύσιμο στο καρμπυρατέρ.
Φανταστείτε μάλιστα ότι όλους τους πειραματισμούς μου αυτές τις μέρες, τους κάνω με το καπάκι βγαλμένο. Αν δείτε τις φώτο απο το cessna θα καταλάβετε για ποιο καπάκι μιλάω.
Μπορείς να βάλεις κάτι τέτοιο φίλε Τίμο
http://www.myhelis.com/product.php?prod ... =96&page=1
Κόβεις το σωληνάκι που πάει από το ντεπόζιτο στο καρμπυρατέρ και το βάζεις ενδιάμεσα.
Κουμπώνεις το σωληνάκι από το μπουκάλι με το καύσιμο και κάνεις ότι θες άδειασμα ή γέμισμα.Η λεπτομέρεια σε αυτό το εξάρτημα είναι ότι κόβει την έξοδο που πάει στο καρμπυρατέρ και έχει ανοικτή μονο την επικοινωνία με το ντεπόζιτο.Επομένως δεν έχεις πρόβλημα να στείλεις στο καρμπυρατέρ καύσιμο και το μπουκώσεις.Κάνε μια τρυπούλα κάπου στο καπάκι (Cowl λέγεται) και το προσαρμόζεις και δεν χρειάζεται ποτέ να ξαναβγάλεις το καπάκι για θέματα ανεφοδιασμού.Και ένα TIP για το γέμισμα:επειδή μπορεί να μην έχεις πρόσβαση να βλέπεις το ντεπόζιτο πότε ακριβώς γέμισε βγάζεις το σωληνάκι της υποπίεσης (είναι εκείνο που πάει στην εξάτμιση)και ξεκινάς να το γεμίζεις.Όταν δεις να βγαίνει καύσιμο από εκεί σημαίνει ότι το ντεπόζιτο είναι γεμάτο και με το σκεπτικό ότι ο δρόμος προς το καρμπυρατέρ είναι κλειστός η μόνη διέξοδος είναι από εκεί.Τότε σταματάς.Καλό είναι βέβαια να βγάλεις λίγο καύσιμο μόλις το γεμίσεις.Λίγο έτσι ώστε να μην είναι τέρμα γέματο το ντεπόζιτο και σου προκαλέσει μπούκωμα στον κινητήρα.Αν έχεις χειροκίνητη αντλία 2 κύκλους πίσω είναι αρκετό.Αν έχεις ηλεκτρική 1 δευτερόλεπτο είναι αρκετό.
Δεν ξέρω αν ήξερες αυτές τις πληροφορίες αν όχι καλό είναι να τις γνωρίζει κάποιος που ξεκινάει με αυτό το hobby.
P.S. Ελπίζω να σε βοήθησα