Sugarmate Home Cockpit

Πιλοτήρια για Οικιακή Χρήση<br>
Batteries Not Included !

Συντονιστής: Διαχείριση

Απάντηση
raptor
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από raptor »

Sugarmate έγραψε:
raptor έγραψε:Το κάθισμα εσύ το έβαλες εκεί και έτσι στη φωτογραφία??? :?: :!:
Χαχαχα!

Αυτή ομολογώ ότι είναι μια ερώτηση που ποτέ δεν πίστευα ότι θα την άκουγα...! :lol: :lol:

Ναι, απλά ήθελα να δείξω ότι έχω τελειώσει και με το κάθισμα, γι αυτό το συμπεριέλαβα στην εικόνα... ενδεικτικά...

Χααχα... εντελώς σουρεαλιστική η ερώτησή σου... sorry, αλλά μου φάνηκε πολύ περίεργη!

Αυτό είναι απο το WIP των cockpit arrangements που ετοιμάζω τους τελευταίους μήνες..

Εικόνα

Βλέπεις κάτι κοινό??? :idea: :twisted:

Στο ίδιο μήκος εκπέμπουμε.. Γι'αυτό φτιάχνουμε και pit.. :lol: :twisted:
Εικόνα
Sugarmate
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Sugarmate »

χαχαχα!

έτσι εξηγούνται όλα... φαντάζομαι έπαθες πλάκα όταν είδες την εικόνα μου ε;

μέχρι και το ίδιο κάθισμα βάλαμε...
raptor
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από raptor »

Ε ναι είναι η καλύτερη φώτο του εξάλλου. Φαντάσου οτι για τα παλιότερα blocks με το αρχικό ACES δεν υπάρχει αντίστοιχη φώτο καλής ποιότητας, οπότε έχει πολύ δουλειά..
Εικόνα
Sugarmate
Επικοινωνία:

Άλλοι κολλάνε γρίππη το καταχείμωνο, εγώ πάλι προτιμώ τον Ιούνιο... σκόπευα να κάνω αρκετά αυτό το τριήμερο αλλά μου τα χάλασε μια γρίππη και δεν έκανα και πολλά. Νά τα τελευταία:

Εικόνα Εικόνα Εικόνα Εικόνα Εικόνα

Τέσσερα πανελάκια από τη δεξιά κονσόλα, τα οποία για λόγους ευκολίας και alignment δεν τα έκανα ξεχωριστά όπως άλλα παλιότερα, αλλά από ένα board. Tα knobs είναι ακόμα άβαφα και αφινίριστα, τα έβαλα δοκιμαστικά για να βγει καλή η φωτό.

Επίσης:

Εικόνα Εικόνα Εικόνα Εικόνα

Προχώρησα λιγάκι το arm της μανέτας, αφού πλέον έχω και cougar για να την κάνω πιο αυθεντική. Έσκαψα αυλάκι για να περάσουν οι καλωδιώσεις και έκοψα από αλουμίνιο και φόρμαρα στην καμπύλη του arm ένα καπάκι για να καλύπτει το αυλάκι και τις καλωδιώσεις. Επίσης έκοψα ένα στρόγγυλο καπάκι για τη βάση και μένει να κάνω ένα άνοιγμα για να βγαίνουν από κει οι καλωδιώσεις. Θα έφτιαχνα και τον adapter σύνδεσης με το throttle grip του cougar, αλλά χρειαζόμουν κάποιες βίδες για το μοντάρισμα, που δεν είχα εύκαιρες. Με την ευκαιρία, λέω να φτιάξω και μηχανισμό idle detent. Ή καλύτερα, κάτι παρόμοιο που θα μοιάζει με το lever του idle detent και θα ενεργοποιεί switch για το idle detent keystroke. Περισσότερα στο επόμενο update...
PREDATOR

Δημοσίευση από PREDATOR »

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Αυτά είναι!!! ΜΠΡΑΒΟ ρε Γιάννη!!!!!!!!
''TRAIN AS YOU WILL FIGHT''
HAF
Sugarmate
Επικοινωνία:

Λίγη ακόμα ενασχόληση με τη μανέτα, για να την τελειώνω σιγά σιγά.

Εικόνα Εικόνα Εικόνα Εικόνα

Τα καλώδια πέρασαν τέλεια από το αυλάκι που άφησα γι αυτά και το βιδωτό κάλυμμα τα κρατάει σταθερά χωρίς να τα ζορίζει. Έφτιαξα τον adapter για να βιδώσω τη μανέτα του cougar και άφησα προεξοχή για να πατάει στο throttle rail guide. Eνδεικτικά, η προηγούμενη μανέτα με το Saitek X45:

Εικόνα Εικόνα Εικόνα

Ήταν επίσης πολύ καλή και έμοιαζε πολύ με τη μανέτα του F-16, αλλά τώρα με το cougar είναι ακόμα καλύτερο.

Σκοπεύω να φτιάξω και το Idle detent lever, κανονικό όμως - όχι απλό διακόπτη - και είμαι στη φάση σχεδίασης. Ευτυχώς ο config editor έχει επιλογή να ενεργοποιήσεις το idle-cutoff στη μανέτα, ώστε να κλείνεις κινητήρα όταν την πας τέρμα πίσω.

Ψάχνω επίσης για ελατήριο για τον μεταλλικό άξονα στην άρθρωση της μανέτας. Στην προηγούμενη είχα χρησιμοποιήσει το ελατήριο από μανταλάκια (δύο ελατήρια για καλή αίσθηση σκληρότητας) αλλά σε αυτήν έβαλα χοντρότερο άξονα και χρειάζομαι λίγο μεγαλύτερα ελατήρια.

Καμιά ιδέα γι αυτά τα ελατήρια; Στο Αμέρικα (sic) βρήκαν ιδανικά και χρησιμοποιούν ελατήρια από συγκεκριμένο μοντέλο ποντικοπαγίδας ( :lol1: ), αλλά εδώ μάλλον δύσκολο να βρω τη συγκεκριμένη. Θα κοιτάξω όμως για καμιά παραπλήσια. Αν υπάρχει καμιά ιδέα για το πού μπορώ να βρω εύκολα τέτοια ελατήρια, ρίξτε την...
raptor
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από raptor »

Ψάξε τα μηχανήματα χειρός που ανοίγουν τρύπες σε φύλλα Α4, λογικά σε καταστήματα ειδών γραφείου.
Εικόνα
Sugarmate
Επικοινωνία:

Συνεχίζοντας την κατασκευή του throttle quadrant, νά το progress:

Εικόνα Εικόνα

Είναι ακόμα αφινίριστο, πιο πολύ ένα τεστ συναρμολόγησης και σταθερότητας. Το σύστημα δουλεύει θαυμάσια, η σκληρότητα της μανέτας ρυθμίζεται από τις βιδούλες που συγκρατούν τους μεταλλικούς δακτυλίους του άξονα. Το rail guide θα το επενδύσω με λωρίδα αλουμινίου ώστε να μην υπάρχει μεγάλη τριβή κατά την κίνηση. Δεν έχω φτιάξει ακόμα το ΑΒ detent, το οποίο θα βιδώνεται (όπως και στο πραγματικό) και θα ρυθμίζεται η θέση του.
Άβαταρ μέλους
jimmyhaf

Δημοσίευση από jimmyhaf »

Το 2011 θα'ναι έτοιμο? :D :wink:
Sugarmate
Επικοινωνία:

Θα κάνω Χριστούγεννα φέτος με cockpit F-16...
panpan
Moderator
Moderator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από panpan »

Μια χαρά πάει!!!!!!!! Καλή συνέχεια Γιάννη!
Εικόνα
Archael

Δημοσίευση από Archael »

Βρηκες τορναδορο για το αλλο μεταλλικο εξαρτημα;
Δεν θα την πάρουνε ποτέ την γη των Μακεδόνων
Εικόνα
Sugarmate
Επικοινωνία:

Archael έγραψε:Βρηκες τορναδορο για το αλλο μεταλλικο εξαρτημα;
Σε απάντηση της παραπάνω ερώτησης αλλά και ένα μικρό update report, νά και το έτερο ήμισυ του throttle:

Εικόνα Εικόνα

Είναι ακόμα "γιαπί" και alpha version, αλλά το αποτέλεσμα είναι πέραν του αναμενόμενου. Η βάση είναι scrap, αλλά όπως φαίνεται έχω γραμμές για το πού θα κοπεί ώστε να μορφοποιηθεί στη βάση του F-16. Φυσικά θα υπάρξει και κάλυμμα-πλαίσιο για να μη φαίνονται οι κατακόρυφες βίδες και το όλο σύστημα. Στην πρώτη φωτό φαίνονται και δύο επαφές δεξιά, είναι ο ένας εκ των τεσσάρων sensors που συλλαμβάνει την ασκούμενη πίεση στο στικ. Τοποθετημένος δοκιμαστικά, για μια πρώτη εκτίμηση της απόκρισης του συστήματος. Το ηλεκτρονικό μέρος που θα κάνει τη "μετάφραση" από τις τιμές που μου δίνει ο sensor-ας σε τιμές που καταλαβαίνουν τα ηλεκτρονικά του Cougar δεν το έχω φτιάξει ακόμα - σε φυσική μορφή τουλάχιστον. Σε εικονική μορφή έχω κάνει όλες τις απαραίτητες εξομοιώσεις και δοκιμές και πλέον είναι απλά θέμα να πάω για την αγορά των υλικών...

Στη δεύτερη φωτό φαίνεται λεπτομέρεια του suspension system. Χρησιμοποίησα ελατήρια και το όλο σύστημα ρυθμίστηκε σε μια συνολική κίνηση κάποιων χιλιοστών μόνο προς όλες τις κατευθύνσεις. Τα άσπρα κομμάτια είναι αφρώδη pads για τον έλεγχο των sensors αποκλειστικά. Η αίσθηση στο χέρι είναι πολύ καλή, υπάρχει μια ελαφριά κίνηση (όπως στο πραγματικό) μερικών χιλιοστών και η αντοχή είναι εξαιρετική (υπολογίζω πως το έχω πιέσει ως και με 8-10 kg πίεσης). Με τις τελικές ενισχύσεις θα είναι ακόμα πιο στιβαρό.

Άντε να τελειώνω με αυτά για να ξαναπιάσω το κυρίως κόκπιτ. Θέλω μέχρι τα πρώτα κρύα να έχω τελειώσει με την κατασκευή και να πιάσω τα ηλεκτρονικά. Αν όλα πάνε as planned, μέχρι την πρωτοχρονιά θα είναι έτοιμο και λειτουργικό. Αμήν ;)
atsalis_p
320 ΠΜ Ίκαρος/ 320FW Pilot
320 ΠΜ Ίκαρος/ 320FW Pilot

Δημοσίευση από atsalis_p »

Φίλε Γιάννη καλή σου μέρα,

είχα μήνες να παρακολουθήσω το thread σου, μαζί με όλες τις εξελίξεις της e-haf.

Σήμερα κάθισα αποκλειστικά για να δω τη δουλειά σου.

Φίλε μου είσαι πραγματικά αξιέπαινος! Σου εύχομαι τα ερχόμενα Χριστούγεννα

να απολαμβάνεις τις πτήσεις μέσα από το υπέροχο έργο σου!

atsalis_p
Εικόνα
ALL GAVE SOME... BUT SOME GAVE ALL

Εικόνα
sungsam

Δημοσίευση από sungsam »

Γιάννη κάνεις φανταστική δουλεία. :shock:
Όταν τελειώσεις το "8ο Θαύμα", πρέπει οπωσδήποτε να το παρουσιάσεις σε έκθεση.
Καλή συνέχεια και υπομονή !
:salute:
Sungsam - Dimitris
Εικόνα
Απάντηση