Μηχανικός αεροσκαφών
Συντονιστές: the_ripper, Διαχείριση
Πρέπει να μας πεις με τί θέλεις να ασχοληθείς. Δλδ σε ενδιαφέρει η πολιτική αεροπορία η θέλεις κάτι άλλο?
Για την πολιτική αεροπορία εάν θέλεις να γίνεις πιστοποιημένη μηχάνικος κατα EASA part-66 B1 χρειάζεσαι κάποια προυπηρεσία και εξετάσεις σε κάποια μαθήματα απο την ΥΠΑ η οργανισμό part-147. πληροφορίες εδώ: www.easa.europa.eu/ws.../Regulation/reg ... Part66.pdf
Check Kingston,Bristol,Oxford for Bachelor Degree in Aeronautical Engineering or Foundation Degree.
new link http://easa.europa.eu/ws_prod/c/c_maint.php
go to part -66
Για την πολιτική αεροπορία εάν θέλεις να γίνεις πιστοποιημένη μηχάνικος κατα EASA part-66 B1 χρειάζεσαι κάποια προυπηρεσία και εξετάσεις σε κάποια μαθήματα απο την ΥΠΑ η οργανισμό part-147. πληροφορίες εδώ: www.easa.europa.eu/ws.../Regulation/reg ... Part66.pdf
Check Kingston,Bristol,Oxford for Bachelor Degree in Aeronautical Engineering or Foundation Degree.
new link http://easa.europa.eu/ws_prod/c/c_maint.php
go to part -66
-
Anna Maria
Να ξεκαθαρίσω λίγο.. Πέρυσι το Μαιο τελείωσα ενιαίο λύκειο με κατεύθυνση θεωρητικής. Πήγα σε μια σχολή [ΤΑΣ λέγεται (μουφα εντελώς)] στη Σαλονίκη και είναι να δώσω το ΙΑΤΑ για ταξιδιωτικό γραφείο το Σεπτεμβριο. Πέρα απ αυτα δεν έχω κάνει τπτ άλλο. 19 χρονών είμαι. Δεν μ ενδιαφέρει αν θα είμαι πολεμική ή πολιτική αεροπορία. Εγω θέλω να επεξεργάζομαι το αεροπλάνο, να ξέρω τι να κάνω πάνω σ αυτο και να το βλέπω μετα να πετάει και να νιώθω ευτυχία (ναι, πεταω στα σύννεφα). Πιο μικρή ήθελα να γίνω μηχανικός τρένων. Μετα το γύρισα στ αεροπλάνα και όταν είδα δύο μηχανικούς να επισκευάζουν τους κινητήρες του jumbo της Atlas αποτελειώθηκα..
Δεν ξέρω γιατί μ ανάβει τέτοια φιτίλια αυτο το επάγγελμα, αλλα ξέρω πως θέλω να τ ακολουθήσω και όχι να μπω στο τρυπάκι της επαρχίας, δηλαδή, κοπέλα-κομμώτρια-αισθητικός-διαιτολόγος κλπ κλπ...
Παιδια, *Τεχνικος* αεροσκαφων θελει να γινει η κοπελα, οχι αεροναυπηγος *μηχανικος*. Να βρει καποια σχολη που ειδικευεται σε κατι τετοιο και να παει, μη της δινετε στοιχεια για Master σε Αεροναυπηγικη ή Αεροδιαστημικη, αφου το λεει ξεκαθαρα.
Δυστυχως εγω δε ξερω καποια σχολη στην Ελλαδα για κατι τετοιο, εκτος ισως του ΤΕΙ Χαλκιδας οπως αναφερθηκε και νωριτερα, αλλα εχω ακουσει οτι για να μπεις ΕΑΒ, Ολυμπιακη κτλπ, θελει βυσμα, πολυπριζο, καλωδιο κτλπ.
Τη συγκεκριμενη σχολη την χτυπας απο Πανελλαδικες και σχετικα ευκολα νομιζω.
Δυστυχως εγω δε ξερω καποια σχολη στην Ελλαδα για κατι τετοιο, εκτος ισως του ΤΕΙ Χαλκιδας οπως αναφερθηκε και νωριτερα, αλλα εχω ακουσει οτι για να μπεις ΕΑΒ, Ολυμπιακη κτλπ, θελει βυσμα, πολυπριζο, καλωδιο κτλπ.
Τη συγκεκριμενη σχολη την χτυπας απο Πανελλαδικες και σχετικα ευκολα νομιζω.
-
Anna Maria
Eγώ είμαι μηχανικός στην Lufthansa Technik κάτοχος part-66 B1 με τύπους A320,RJ. Το να γίνεις μηχανικός ειναι κάτι σχετικό. Μπορείς να πας σε ΕΠΑΛ η να κάνεις Foundation Degree ή Bachelor Degree ή Msc.
Οφείλω να πω όλες τις προοπτικές και όποια θέλει ας ακολουθήσει. Αλλωστε άλλη εξέλιξη έχεις στο μέλλον με τα ανάλογα χαρτιά...Χωρίς Β1 στην πολιτική αεροπορία καλώς η κακώς μονο αγγάρειες θα κάνεις και θα είσαι ο αη φερ.Το Β1 σου επιτρέπει να εκδόσεις CRS (Certificate of Release to Service) after any maintenance up to a C-Check.
Το Β1 σε όλες τις χώρες της Ευρώπης είναι ισότιμο με Bsc.
Οφείλω να πω όλες τις προοπτικές και όποια θέλει ας ακολουθήσει. Αλλωστε άλλη εξέλιξη έχεις στο μέλλον με τα ανάλογα χαρτιά...Χωρίς Β1 στην πολιτική αεροπορία καλώς η κακώς μονο αγγάρειες θα κάνεις και θα είσαι ο αη φερ.Το Β1 σου επιτρέπει να εκδόσεις CRS (Certificate of Release to Service) after any maintenance up to a C-Check.
-
Anna Maria
Τι είναι το part-66 Β1?kodi έγραψε:Eγώ είμαι μηχανικός στην Lufthansa Technik κάτοχος part-66 B1 με τύπους A320,RJ. Το να γίνεις μηχανικός ειναι κάτι σχετικό. Μπορείς να πας σε ΕΠΑΛ η να κάνεις Foundation Degree ή Bachelor Degree ή Msc.
-
Anna Maria
-
Anna Maria
It does worth it!!! Aegean & Olympic Air (nowdays) are looking for people licenced or not. The salary for an unlicensed mechanic without experience is around 1200E + Nightshift allowances. With work experience but without licence you will get around 1500-1800E + Allowances.
With licence & 2 types you will get from 3800E to 4500E depends on experience again.The salaries are the average between the two largest companies in Greece and there are GROSS salaries which you have to take out the taxes etc....hope that it helps...
If you want ask for the TS password from Anzac and we can talk from Wednesday (I am on nightshift till then)
.
With licence & 2 types you will get from 3800E to 4500E depends on experience again.The salaries are the average between the two largest companies in Greece and there are GROSS salaries which you have to take out the taxes etc....hope that it helps...
If you want ask for the TS password from Anzac and we can talk from Wednesday (I am on nightshift till then)
-
Anna Maria
As I said in my older post you can start with EPAL...I know that there is one in Aigaleo and one in Philadelphia but I do not know if there is any in Thes/niki. you will have to call the ministry and ask about....I would suggest you to go to Kingston http://www.kingston.ac.uk/aircraft/ it is the quickest way to the B1