Sugarmate Home Cockpit

Πιλοτήρια για Οικιακή Χρήση<br>
Batteries Not Included !

Συντονιστής: Διαχείριση

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anzac »

sugar αυτή τη φώτο την έχεις δει ;
http://www.checksix-forums.com/attachme ... 1192825664
e-HAF Admin
Sugarmate
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Sugarmate »

Ω ναι, από τις πρώτες που είδα. Νομίζω του Goupil...
Sugarmate
Επικοινωνία:

Χμμμ... δεν έχω κάπου καμιά φωτό με όλο το cockpit, όπως περίπου είναι αυτή στιγμή. Αρκετοί ρωτάνε "έχεις καμιά φωτό" αλλά εκτός από φωτός με μεμονωμένα μέρη του, δεν έχω κάποια με το όλο πράμα.

Έτσι, είπα να το διορθώσω αυτό... ;)

Εικόνα Εικόνα Εικόνα Εικόνα Εικόνα Εικόνα Εικόνα

Στο μόνο μέρος που χωρούσε ήταν στο σαλόνι, κι εκεί αφού μετακίνησα το τραπέζι για να κάνω χώρο (πρέπει να μετακομίσω σύντομα...). Είχα κι ένα δυνατό ήλιο από τη μπαλκονόπορτα που μου υπερφώτιζε κάποια μέρη, αλλά χαλάλι - αυτός ο ήλιος είναι η Ελλάδα...

Αυτή τη στιγμή φτιάχνω το glareshield, το "καπάκι" του μπροστινού μέρους και όπως φαίνεται είναι ακόμα μισοτελειωμένο (μόνο η αριστερή πλευρά) και αφινίριστο. Λείπει και όλο το δεξί MFD panel γιατί το δουλεύω αυτή τη στιγμή και γενικά πολλά πράγματα είναι under construction.

(Στην πρώτη φωτό, φαίνεται στο βάθος και λίγο το Phantom-άκι μου, με το Playboy tail... ;) )
Greg

Δημοσίευση από Greg »

Αντί να πάμε για φαγητό που λέμε μήπως να κανονίζαμε συνάντηση σπίτι σου???

icecream
Άβαταρ μέλους
Monty

Δημοσίευση από Monty »

Αγαπητε Φίλε. Παρακολουθω την θαυμασια προσπαθια σου εδω και αρκετο καιρο. Ειμαι εντιποσιασμενος, και ειχα σκοπο να σε ενοχλησω με καποιο μηνυμα μου αφου τελειωνες ολη αυτην την υπεροχη κατασκευη. ΑΛΛΑ παρατηροντας την τελευταια φωτο, ειδα κατι που το προσπαθω πολυ καιρο και δεν τα καταφερνω να το κανω .Εχεις τρεις οθονες προβολης. Υποθετω οτο εχεις το TripleHead2Go της Matrox. Σε παρακαλω οταν εχεις λιγο χρονο με πμ βοηθησε με στο πως να λειτουργισω το Falcon 4 με τις τρεις οθονες. Σε ευχαριστω εκ προημιου. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ για την απιστευτη Δουλεια σου.
ΝΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ
Sugarmate
Επικοινωνία:

Ευχαριστώ φίλε Monty. Δυστυχώς υποθέτεις λάθος σχετικά με το TH2G. Δεν έχω το συγκεκριμένο γκατζετάκι.

Βασικά είναι τέσσερις οι οθόνες που (θα) χρησιμοποιώ:
- η βασική που θα απεικονίζει το Falcon όπως σε όλους μας
- η κεντρική (στο Center Pedestal) που απεικονίζει τα κεντρικά αναλογικά όργανα (alt, asi, ADI, HSI κλπ)
- η αριστερή που απεικονίζει το αριστερό MFD και το RWR, και
- η δεξιά που απεικονίζει το δεξί MFD, το fuel flow κλπ.

Οι εναλλακτικές που σκέφτηκα για να τις οδηγήσω ήταν οι εξής:

- 2 κάρτες γραφικών στο ίδιο PC (με 2 εξοδους η κάθε μία)
- matrox TH2G
- USB to VGA adaptor
- 2 διαφορετικά PC με δίκτυο ethernet

Η πρώτη έχει το μειονέκτημα ότι πρέπει να βρω δεύτερη κάρτα που να είναι PCI (ή motherboard με 2 PCI-express). Πρέπει επίσης να είναι του ίδιου chipset (πχ nVidia). Mειονέκτημα επίσης είναι ότι πολλές φορές υπάρχουν προβληματα σταθερότητας του συστήματος και των drivers και μεγάλη κατανάλωση resources (CPU).

Mε τη δεύτερη γλιτώνω τα προβλήματα σταθερότητας και συμβατότητας. Συνδέω στη μια έξοδο της κάρτας μου την κύρια οθόνη, και στην άλλη το TH2G που μου βγάζει τις άλλες τρεις για τα όργανα. Υπάρχει όμως το (μικρό) πρόβλημα του κόστους (~350€ δεν έχει το TH2G; ). Πάντως λογικά γίνεται και πολύ εύκολα μάλιστα.

Η τρίτη μέθοδος είναι με την αγορά κάποιου adaptror USB-to-VGA. Υπάρχουν μερικά μοντέλα στην αγορά και με μικρό κόστος (περίπου 60€) και μπορείς να συνδέσεις μέχρι 6 σε ένα σύστημα. Το μειονέκτημα είναι η κατανάλωση πόρων και, το βασικότερο, η μη υποστήριξη DirectX και OpenGL και γενικά "βαριών" γραφικών. Επειδή είδα σε μερικές δοκιμές κακά framerates σε όργανα με τέτοιoυς adaptors, τους απέφυγα. Αν και κάπου αλλού πήρε το μάτι μου ότι παίζουν καλά. Ίσως να είναι ανάλογα με το μοντέλο, αλλά δε θέλω να το ρισκάρω. Πιθανόν όμως να γίνεται κι έτσι.

Όπως κατάλαβες, προτίμησα την τελευταία λύση. Το όλο σύστημα θα έχει 2 PC δικτυωμένα μεταξύ τους. Έτσι, οι 2 οθόνες θα παίζουν από το κύριο PC και οι άλλες 2 από το άλλο. Τα προγράμματα για τα όργανα και τα MFD υποστηρίζουν client-server εφαρμογή. Έτσι μοιράζω το βάρος σε 2 PC και μάλιστα το δεύτερο δε χρειάζεται να είναι ιδιαίτερα καλό σε επιδόσεις. Θα χρησιμοποιήσω το παλιό μου PC (πενταετίας) που το έχω και απλά σκονίζεται...

Από τα λεγόμενά σου, μαντεύω ότι ίσως έχεις το TH2G; Λογικά μπορείς εύκολα να το χρησιμοποιήσεις για τέτοια δουλειά...

Ελπίζω να βοήθησα. Αν έχεις οποιαδήποτε άλλη απορία ή παρατήρηση, μη διστάσεις να με ενοχλήσεις.
Sugarmate
Επικοινωνία:

Greg έγραψε:Αντί να πάμε για φαγητό που λέμε μήπως να κανονίζαμε συνάντηση σπίτι σου???

icecream
Κάτσε να συμμαζεψω λίγο και το cockpit και το σπίτι, και θα κάνουμε και συνάντηση σπίτι μου...

Άλλωστε σπίτι μου δεν έχω καλαμαράκια τηγανητά και πατατούλες και σαλατούλες να βουτάμε το ψωμάκι στο λαδάκι και τσιπουράκια (για σας, εγώ δεν πίνω αλκοόλ).

Yummy! :beer:
Sierraxray

Δημοσίευση από Sierraxray »

Το "Pull to eject" είναι ΟΑΣΑ ή ΕΘΕΛ? :lol:
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anzac »

το έχει αναφέρει σε πόστ ;)
e-HAF Admin
Sugarmate
Επικοινωνία:

Sierraxray έγραψε:Το "Pull to eject" είναι ΟΑΣΑ ή ΕΘΕΛ? :lol:
Είναι από Αθηναϊκό λεωφορείο, αλλά παλιό της δεκαετίας του 60 ή του 70. Δεν είναι πλαστικό όπως τα σύγχρονα, αλλά μεταλλικό.

Από το eBay παρακαλώ!
Sierraxray

Δημοσίευση από Sierraxray »

Πάντως ταίριαξε άψογα! Γουστάρω όταν όλα γύρω μας θυμίζουν αεροπλάνο. :D
Εικόνα
thanosc

Δημοσίευση από thanosc »

Συνολικό κόστος υλικών?
Sugarmate
Επικοινωνία:

thanosc έγραψε:Συνολικό κόστος υλικών?
Αν πραγματικά μπορείς να μου απαντήσεις πόσα χρήματα έχεις δώσει εσύ σε όλη σου τη ζωή για κάτι - εισιτήρια λεωφορείων, γύρο-πίτα, ρούχα - τότε έχεις πολύ καλύτερο μνημονικό και υπολογιστικό εγκέφαλο από μένα.

Δεν ξέρω το κόστος των υλικών, δεν τα πήρα όλα μαζεμένα αλλά σε μια αγοράζω-όταν-χρειάζομαι βάση. Και πάντα η απόδειξη αγοράς έγραφε μικροποσά στο τέλος. Είναι όπως όταν αγοράζεις τσιγάρα: αν σε ρωτήσω πόσα ξόδεψες πέρσι για τσιγάρα, δε θα μπορείς να απαντήσεις άμεσα και σίγουρα. Με χονδρικό υπολογισμό μπορείς να βγάλεις ένα αποτέλεσμα, αλλά θα φαίνεται υπερβολικά μεγάλο το ποσό, παρόλο που εσένα στη διάρκεια να σου φαινόταν ότι δεν καταστράφηκες κιόλας οικονομικά.

Μπορεί, αν είχα όλες τις αποδείξεις εύκαιρες ή έκανα κάποιο χονδρικό υπολογισμό, το ποσό να φάνταζε μεγάλο - αν το έδινα όλο σε μια δόση. Έτσι όμως που αγοράζω με μικροποσά, πραγματικά μου φαίνεται ότι το έκανα με το τίποτα.

Τα μόνα έξοδα που φαίνονται άμεσα και τα θυμάμαι, είναι τα μεγάλα ποσά: οι οθόνες, το cougar, τα rudder pedals, τα knobs, το PHCC και το κάθισμα. Για όλα αυτά πρέπει να έχω δώσει περίπου 800€ συνολικά, αλλά επειδή δεν τα έδωσα όλα μαζί, δε μου φάνηκε... ας πούμε ότι έδινα 100€ το μήνα, έτσι φαίνεται πολύ πιο μικρό το ποσό.

Αλλά για το υπόλοιπο cockpit και υλικά, δεν πρέπει να έχω δώσει παραπάνω από 200-300€... κι αυτό με πολύ μικρές δόσεις. Όλα αυτά πολύ χονδρικά βεβαια.

Συμπέρασμα: δίνω ό,τι περίπου δίνει και ένας καπνιστής το μήνα για τσιγάρα. Με τη διαφορά ότι εγώ θα τα δίνω για ένα χρόνο μόνο και στο τέλος θα έχω cockpit, ενώ ο καπνιστής θα τα δίνει επ αόριστον και στο τέλος θα έχει καρκίνο.

Κόψτε λοιπόν το κάπνισμα και αρχίστε τα cockpit! (θα έχετε και κάτι να ασχολείστε όλη τη μέρα να μη σας θυμίζει το τσιγάρο)
kypselos

Δημοσίευση από kypselos »

φετος θα ξεναερθω στην Θεσσαλονικη...

οχι για το κοκπιτ σου για την ωραια την πολη σας...

:lol: :lol: :lol: :lol:
Archael

Δημοσίευση από Archael »

Ωραια! Το συμμαζεψες...
Ε, ρε χαρα που θα κανει η Σοφι!
Αντε, και με εναν προτζεκτορα!!!
Αλλα που χωρος ε;
Αληθεια, ακομη δεν βρηκες σπιτι;
Δεν θα την πάρουνε ποτέ την γη των Μακεδόνων
Εικόνα
Απάντηση