ΔΕΗ - Θέλω....

Κεντρικό σημείο επικοινωνίας μελών

Συντονιστές: the_ripper, Διαχείριση

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Επικοινωνία:

ΔΕΗ - Θέλω....

Δημοσίευση από Anzac »

Θέλω να σταματήσω να πληρώνω ΝΤΑΒΑΤΖΙΛΙΚΙ την ΕΡΤ στην ΔΕΗ. ΜΠΟΡΩ ;;;;;;;;;;

Έχω 4 ρολόγια σπίτι μου, επι 8 και βάλε ευρώ μου βγαίνει 30 και ευρώ για να πληρώνω τον Παπαδόπουλο να τα πίνει στην ΕΡΤ αλλά και μερικούς Διευθυντάδες που παίρνουν την ώρα 2000 μεροκάματο.

ΜΠΟΡΩΩΩΩΩΩΩΩΩωωωωωωωωωωωωω ;;;;;;;;;;;;;;;;

Τα έσοδα τους απο τις διαφημίζεις τους υπερκαλύπτουν. Εμείς γιατί να τους πληρώνουμε και μάλιστα μέσω άλλης Δημόσιας υπηρεσίας ;

ΜΗΠΩΣ ΠΟΛΥ ΤΟ ΚΟΥΡΑΣΑΝΕ ; ΓΙΑ ΣΤΑΚΑ :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
e-HAF Admin
kongrigo
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από kongrigo »

Οχί δεν μπορείς.
...είμαι και μιραζάκιας...
Η ΦΥΣΙΣ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΓΝΩΣΙΝ
Ως ηγήτορες των ιδεών μας, οφείλουμε να αντεπεξέλθουμε στις πιέσεις των ιδανικών μας...Εικόνα
cosa

Δημοσίευση από cosa »

Ναι μπορείς
υπάρχει τρόπος αν σε ενδιαφέρει.
Μπορείς να πας σε συγκεκριμένο ταμείο και να πληρώσεις την δεή σου δίνοντας το αντίτιμο μειωμένο κατα 8 κατι ευρώ που είναι η ερτ(το ακριβές ποσό αναγράφεται) και να δηλώσεις οτι δεν επιθυμείς να πληρώσεις για την ερτ γιατι δεν την χρησιμοποιείς.
ΕΙΣ ΟΙΩΝΟΣ ΑΡΙΣΤΟΣ ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ PARTY
Εικόνα
raptor
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από raptor »

Το έχεις κάνει δηλαδή?
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
tas_mak

Δημοσίευση από tas_mak »

Αυτό που λέει ο Cosa. Απλά πας σε κατάστημα της ΔΕΗ πας στο ταμείο και λες οτι θέλεις να πληρώσεις μόνο το ποσό που αντιστοιχεί στο ρεύμα που έκαψες και τους δημοτικούς φόρους (αν θέλεις). Δεν έχει καμία επίπτωση το να μην πληρώσεις την ΕΡΤ. Τί θα κάνουν θα στην κόψουν??? Το έχω κάνει πιάνει κανονικά.
anka
320 ΠΜ Ίκαρος/ 320FW Pilot
320 ΠΜ Ίκαρος/ 320FW Pilot

Δημοσίευση από anka »

Η ΔΕΗ βάση των Νόμων 25/75, 429/76, 1080/80, 2130/93 και 2644/98 είναι υποχρεωμένη να συνεισπράττει με τους λογαριασμούς ρεύματος τα ποσά υπέρ Δήμων - ΕΡΤ και να διακόπτει την παροχή εάν αυτά δεν καταβάλλονται από τον πελάτη
Το παραπάνω αναγράφεται πεντακάθαρα στους (νέου τύπου) λογαριασμούς της ΔΕΗ
FLY LOW - HIT HARD
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anzac »

Άρα κάποιοι το κάνανε σαν τον cosa και μας κόψανε το δικαίωμα γενικά.

Συνήγορος του καταναλωτή παίζει ;
e-HAF Admin
cosa

Δημοσίευση από cosa »

Καταρχήν δεν έχω κόψει κανενός το δικαίωμα γιατί δεν το έχω κάνει ποτέ.Η παράθεση απο τον λογαριασμό της ΔΕΗ δεν σημαίνει οτι υποχρεούσαι να καταβάλεις την ερτ μέσω δεη.Σημαίνει οτι η δεή ειναι υποχρεωμένη να τον εισπρατει και τίποτα παραπάνω.

Η διαδικασία που μπορεί κάποιος να ακολουθήσει για να ΜΗΝ πληρώνει την ΕΡΤ μέσω
λογαριασμού της ΔΕΗ έχει να κάνει με την άρνηση αναγνώρισης χρέους. Δηλαδή: εάν
κάποιος σου χρεώνει μια υπηρεσία ή ένα προϊόν που εσύ δεν θέλεις να
χρησιμοποιήσεις ( π.χ. τηλεοπτικό πρόγραμμα) μαζί με μια υπηρεσία που αποδέχεσαι
και χρησιμοποιείς (π.χ. ηλεκτρικό ρεύμα) με ένα ενιαίο τιμολόγιο, λογαριασμό ή
οτιδήποτε μπορείς να ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ να πληρώσεις ΜΟΝΟ το δεύτερο. Σε περίπτωση που ο
πιστωτής δεν δεχτεί την πληρωμή, πηγαίνεις στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων
και ΚΑΤΑΘΕΤΕΙΣ μόνο το ΠΟΣΟ της υπηρεσίας που αποδέχεσαι (ηλεκτρικό ρεύμα) και
όχι το υπόλοιπο. Το ΤΠκΔ ενημερώνει τον πιστωτή για την κατάθεσή σας και αυτός
δεν έχει πλέον δικαίωμα να απαιτεί αυτά τα χρήματα (οπότε και να σου κόψει το
ρεύμα). Το υπόλοιπο ποσό ΜΠΟΡΕΙ να το διεκδικήσει δικαστικά!

*παράθεση απο http://www.awmn.net/forum/index.php/top ... &sk=t&sd=a
Εικόνα
Sugarmate
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Sugarmate »

cosa έγραψε:Σε περίπτωση που ο
πιστωτής δεν δεχτεί την πληρωμή, πηγαίνεις στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων
και ΚΑΤΑΘΕΤΕΙΣ μόνο το ΠΟΣΟ της υπηρεσίας που αποδέχεσαι (ηλεκτρικό ρεύμα) και
όχι το υπόλοιπο. Το ΤΠκΔ ενημερώνει τον πιστωτή για την κατάθεσή σας και αυτός
δεν έχει πλέον δικαίωμα να απαιτεί αυτά τα χρήματα (οπότε και να σου κόψει το
ρεύμα). Το υπόλοιπο ποσό ΜΠΟΡΕΙ να το διεκδικήσει δικαστικά!
Πολύ σωστά, και μάλιστα ισχύει και σε πολλά άλλα πράγματα πχ ενοίκιο... οικογενειακή περίπτωση όπου (πολλά χρόνια πριν, 6-7 ετών ήμουν) ο ιδιοκτήτης διαμερίσματος μας επέτρεψε να μετακομίσουμε πριν υπογραφεί συμβόλαιο ενοικίασης, και μόλις μετακομίσαμε μας ζητούσε πολύ μεγαλύτερο ενοίκιο από το (προφορικά) συμφωνηθέν και δε δεχόταν να το παραλάβει αλλιώς. Έτσι πήγαμε στο ΤΠκΔ και καταθέσαμε το ενοίκιο, όχι όμως το συμφωνηθέν αλλά το από το κράτος οριζόμενο σύμφωνα με τα αντικειμενικά κριτήρια της περιοχής (όπως υπάρχει αντικειμενική αξία αγοράς, υπάρχει και ενοικίου) το οποίο βέβαια ήταν κατά πολύ χαμηλότερο και από το συμφωνηθέν.

Φυσικά έτσι υποχρεώθηκε να υπογράψει συμβόλαιο με τους δικούς μας πλέον όρους - στο αρχικά συμφωνηθέν ποσό.

Έτσι λοιπόν, αφού πληρώνεις μέσω ΤΠκΔ το ποσό για την παροχή ρεύματος της ΔΕΗ, λογικά δεν έχει κανένα δικαίωμα να σου διακόψει την παροχή. Η ΕΡΤ έχει δικαίωμα να σου διακόψει την παροχή κρατικής τηλεόρασης, αλλά αυτό δε γίνεται...

Κανένας νομικός να μας διαφωτίσει και για τη νομική υπόσταση του θέματος; Υποθέτω ότι η ΕΡΤ θα έχει δικαίωμα τότε να κινηθεί νομικά εναντίον σου (η ΕΡΤ, όχι η ΔΕΗ)...

PS: μάλλον εδώ πρέπει να απευθυνθείς (-ούμε) για το θέμα... http://www.synigoros.gr/
kongrigo
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από kongrigo »

Αν δεν κάνω λάθος η Μ.Μερκούρη είχε κάνει μια τέτοια κίνηση αλλά δεν τα κατάφερε.

Υποχρεωτικά, βλέπεις δεν βλέπεις ΕΡΤ, σύμφωνα με τον νόμο την πληρώνεις.

Καλύτερα να βρούμε ψάξουμε, τρόπο να ΜΗΝ πληρώνουμε διόδια στο Κόρινθος Πάτρα και στο Πέταλο του Μαλιακού
...είμαι και μιραζάκιας...
Η ΦΥΣΙΣ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΓΝΩΣΙΝ
Ως ηγήτορες των ιδεών μας, οφείλουμε να αντεπεξέλθουμε στις πιέσεις των ιδανικών μας...Εικόνα
cosa

Δημοσίευση από cosa »

kongrigo έγραψε:Αν δεν κάνω λάθος η Μ.Μερκούρη είχε κάνει μια τέτοια κίνηση αλλά δεν τα κατάφερε.
οχι δεν τα κατάφερε, έγινε υπουργός πες καλύτερα και δεν το συνέχισε...
kongrigo έγραψε:Καλύτερα να βρούμε ψάξουμε, τρόπο να ΜΗΝ πληρώνουμε διόδια στο Κόρινθος Πάτρα και στο Πέταλο του Μαλιακού
+10000000000000
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anzac »

Περνάς ακόμα απο τον Μαλιακό εσύ ενώ υπάρχει νέος δρόμος ;
e-HAF Admin
Jester
Moderator
Moderator

Δημοσίευση από Jester »

Ρε εδω μας εβαλε 4 διοδια Θεσσαλονικη Λαρισα 150 κμ δρομος, δε ντρεπονται τα καθικια κ καλα για τα τεμπη, που τοσα που εχουν βγαλει επρεπε να τα ειχαν ετοιμα εδω και 10 χρονια.....αλλα ξεχασα ισχυριζονται οτι τα εδωσαν στην Εγνατια! Ρε ΑΠΕΛΑΣΗ ΡΕ!!!!
Jester

A good pilot is compelled to always evaluate what's happened, so he can apply what he's learned.
[marq=left]:m2k:.......:f16:[/marq]
Εικόνα
Kerkoules

Δημοσίευση από Kerkoules »

Στην Αγγλία δε συμβαίνει το εξής:

Ναι μεν δεν πληρώνεις BBC με τον λογαριασμό του ηλεκτρικού, αλλά πληρώνεις με το που αγοράσεις τηλεόραση! Αυτομάτως με την αγορά το κατάστημα ενημερώνει την αντίστοιχη υπηρεσία και σου έρχεται ο λογαριασμός στο σπίτι. Και δεν είναι 52euro όπως στην Ελλάδα, αλλά £140 το χρόνο.
Για όσους πονηρούς κατάφεραν με διάφορους τρόπους να αγοράσουν τηλεόραση χωρίς να τη δηλώσουν, οι κύριοι αυτοί σε επισκέπτονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα και έχουν το δικαίωμα να ελέγξουν το διαμέρισμά σου για να πιστοποιηθεί ότι δεν κατέχεις χαζοκούτι.
Σε περίπτωση που έχεις τηλεόραση χωρίς να το έχεις δηλώσει το πρόστιμο ανέρχεται στις £1000. Δηλώσεις του στύλ, την έχω μόνο για να βλέπω DVD ή δεν το θέλω το κωλοBBC σας βλέπω μόνο δορυφορική, σας διαβεβαιώ δεν έχουν καμία τύχη.
Εννοείται βέβαια ότι αν έχεις δεύτερο σπίτι ή εξοχικό κτλ. η ιστορία παίζει ξανά από την αρχή...
OBSSESION : Word used by the lazy to describe the dedicated
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anzac »

Τι λέτε ρε σεις ;
e-HAF Admin
Απάντηση