ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Κεντρικό σημείο επικοινωνίας μελών

Συντονιστές: the_ripper, Διαχείριση

Jester
Moderator
Moderator

Δημοσίευση από Jester »

NoFear έγραψε:@LantirN & Jester

Εγω παλι πως νομιζα οτι ενα forum και μαλιστα σαν κι αυτο σου δινει την ευκαιρια να ανταλλαξεις αποψεις πανω σε θεματα κοινου ενδιαφεροντος με αλλους ανθρωπους? :?

Δικο σας ειναι το forum βεβαια και δεν θα σας κανω μαθηματα διαχειρησης του αλλα αν δεν θελει καποιος δεν συμμετεχει σε ενα ποστ,ή αν εχει διαφορετικη γνωμη την λεει.Αυτα τα 'απαγορευτικου και αυστηρου τυπου σχολια' απο μερους σας δεν τα καταλαβαινω.

Πιστευω οτι χρειαζεται και κριτικη για να αλλαξουν καποια πραγματα.
Και ποιος το λεει οτι μονο αυτοι που εχουν διαβασει 1000 βιβλια και εχουν τελειωσει 100 πανεπιστημια δικαιουνται να εχουν αποψη?Και οποιος λεει την αποψη του σημαινει οτι τα ξερει ολα?Μπραβο!!!Ωραια και δημοκρατικη αποψη! :roll:

Εδω ειναι που πρεπει να μετανιωσω για ολα τα ποστ που εχω κανει στο forum δηλαδη? :roll:
:?

Φιλε μου κανεις δε σου απαγορευει να εκφραζεις αποψη.Και προς θεου ειμαι ο πρωτος που θα σεβαστει την αποψη σου και την μοναδικη αποψη του καθενος.Το μονο που ειπα ειναι οτι καλο θα ηταν πριν κρινεις καποιον να σταθμισεις ολα οσα κανει ο ιδιος κ να σκεφτεις με ποιο γνωμονα παιρνει τις αποφασεις που παιρνει.Οπως λεει κ ο λαος οποιος ειναι εξω απτο χορο πολλα τραγουδια λεει. Επισης εκτος απο την κριτικη καλο ειναι να κανουμε κ καποιες προτασεις πανω σε αυτα που κριτικαρουμε γιατι οπως λενε απο παλια "Η αρνητικη κριτικη για ναναι επικοδομητικη πρεπει να συνοδευεται απο στοιχεια θετικης αντιπροσφορας." Απο εκει κ περα αν θα ειναι πειστικη η οχι εξαρταται απο το τι επιχειρηματα παραθετεις.
Οσον αφορα το χαλαρωστε θελω να πω το εξης: Δε χρειαζεται να φωναζεις η να κραζεις για να ακουστεις.μπορεις κ με ηρεμο τροπο να ακουστεις.Οσον αφορα το να κανει ο καθενας σωστα τη δουλεια του εννοω αυτο ακριβως που γραφω.
Τελος αυτο που λεω για τα βιβλια και τα πανεπιστημια εννοω το εξης: Οτι καποιος που εχει σπουδασει 5 πραματα και εχει κ μια εμπειρια στο χωρο ειναι ικανοτερος να ασκει την εξωτερικη πολιτικη της ελλαδας και οχι εγω η εσυ η ο χ,ψ,ζ που δεν εχουμε ιδεα για τις δυσκολιες η τα παιχνιδια που παιζονται οσο και αν ταξιδευει η φαντασια μας...

@τιμο: για το χαλαρωστε ειπα τι εννοω.και ειμαι χαλαρος :wink:
Jester

A good pilot is compelled to always evaluate what's happened, so he can apply what he's learned.
[marq=left]:m2k:.......:f16:[/marq]
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anzac »

Όπως και να έχει το θέμα, ότι άποψη διατυπώνεται εδω μέσα είναι για "μεταξύ" μας.

Είναι σαν να πάμε στο cafe στην Αλεξάνδρας και Πανόρμου και να πιάσουμε συζήτηση για τον Ηλιάκη και για τους έφεδρους

Πρόκειται να μας ακούσει κανείς παραέξω είτε κάνουμε επικριτικά σχόλια είτε κάνουμε προτάσεις Ουσίας ?

Πρόκειται να μπεί κανείς πολιτικός στο Forum, επειδή εδώ εκφράζει τις απόψεις του ο νεανικός και μή πλυθυσμός? και να δώσει σοβαρή βάση σε αυτά που γράφονται ?

ΟΧΙ

Άρα ότι λέμε και ότι κάνουμε είναι για μεταξύ μας, για εμάς σαν παρέα

Καλημέρα
e-HAF Admin
kongrigo
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από kongrigo »

Επί του άλλου θέματος…

Δεν το λέω για να απολογηθώ τι είπα και τι δεν είπα … αλλά …

«Ενα Μουσουλμανικό κράτος επηρεάζεται άμεσα από την Θρησκεία του…» που είναι το κακό, οι Ιταλοί δεν επιρεάζονται από το Βατικανό ;

«@kongrigo
Αν ακουγες εναν αλλοθρησκο να λεει κατι για τους χριστιανους αντιστοιχο με αυτο που ειπες πως θα αισθανοσουν?Μηπως θα τον ελεγες ρατσιστη και θα το χρησιμοποιουσες εναντιον του σαν...κατηγορια?»

Ποιόν και πότε κατηγόρησα… ;

«και εκτός αυτού οι γείτονες δεν επηρεάζονται απο την θρησκεία αλλα απο την Στρ. Ηγεσία»

Anzac: Πιστεύω, τελικά ότι αυτό είναι ένα τρυπάκι – κόλπο της Πολιτικής ηγεσίας της Τουρκίας για να ξεπλένει ολες τις αμαρτίες της και να κάνει «ανενόχλητη την εξωτερική της πολιτική χωρίς πολιτικό και Διεθνές κόστος…

Δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν μπορούν να ορίσουν τους Στρατηγούς.

Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο Πρόεδρος της τουρκικής Δημοκρατίας λέει «όπα, κράτει κύριοι Πτέραρχε τα αεροπλάνα από το Αιγαίο» και αυτός να του απαντάει «πάρε τα …» ή τέλος πάντων την αντίστοιχη τουρκική έκφραση…
...είμαι και μιραζάκιας...
Η ΦΥΣΙΣ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΓΝΩΣΙΝ
Ως ηγήτορες των ιδεών μας, οφείλουμε να αντεπεξέλθουμε στις πιέσεις των ιδανικών μας...Εικόνα
Άβαταρ μέλους
NoFear

Δημοσίευση από NoFear »

Πως καταφεραμε παλι να βγουμε τοσο off topic και να 'διχαστουμε' τοσο ευκολα?Το εχουμε στο αιμα μας εμεις οι Ελληνες,ε? :)

@kongrigo
Φιλε μου πιστεψε με,δεν σου ζητησα να...απολογηθεις.Απλα το να συζηταω με καποιους εδω μεσα ειναι σαν...να ειμαι με φιλους για καφε,αρα αν ενας φιλος μου (συγγνωμη για το θαρρος που παιρνω να σας νιωθω και να σας αποκαλω φιλους) εκφρασει μια αποψη λιγο 'ακραια' ή μια αποψη που ισως θα μπορουσε να τον 'εκθεσει',δεν πρεπει εγω σαν φιλος να του το επισημανω?

@Jester
Και ποιος ειναι σε θεση να γνωριζει αν ενα μελος του forum ειναι μεσα στο χορο ή εξω απο τον χορο?Και να σας πω και κατι?Εγω δεν πηρα καν μερος στα topic για τον ΑΓΕΑ,ή για την αεροπορια στρατου και για την Red Flag απλα ρωτησα αν δεν εχουμε παρει ποτε μερος!Και τελος γιατι θεωρειται γκρινια και κατηγορια ή στειρα κριτικη αν πει καποιος για τα στραβα της χωρας μας ή του στρατου μας?

@LantirN
Σ'ευχαριστω για την διευκρινιση.Σωστος! :)

Αν νομιζετε οτι καποιος εχει ξεφυγει τοτε πειτε το καθαρα και με ονοματα,π.χ. No Fear τι ειναι αυτα που λες ή κυριε Χ εισαι λαθος.Αυτο το 'μερικοι εχετε τρελλαθει εδω μεσα...' ειναι πολυ γενικο και αοριστο και δημιουργει παρεξηγησεις.

Εχω πει και σε αλλο topic οτι με χαροποιει που υπαρχει ενα τετοιο forum οπου μπορουμε να μοιραζομαστε ιδεες και αποψεις πανω σε θεματα κοινου ενδιαφεροντος.Και αναποσπαστο κομματι ενος forum ειναι ο διαλογος και τα επιχειρηματα!Και ποτε μα ποτε δεν εχω σκοπο να θιξω καποιον.Σας εκτιμω ολους.Απλα ο γραπτος λογος συχνα παρεξηγειται.
Fighter pilots make movies.Bomber pilots make history!
kongrigo
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από kongrigo »

«Εχω πει και σε αλλο topic οτι με χαροποιει που υπαρχει ενα τετοιο forum οπου μπορουμε να μοιραζομαστε ιδεες και αποψεις πανω σε θεματα κοινου ενδιαφεροντος.Και αναποσπαστο κομματι ενος forum ειναι ο διαλογος και τα επιχειρηματα!Και ποτε μα ποτε δεν εχω σκοπο να θιξω καποιον.Σας εκτιμω ολους.Απλα ο γραπτος λογος συχνα παρεξηγειται.»

Συμφωνώ...

Επί του θέματος...

Άραγε τα δικά μας αεροπλάνα από πού θα επιχειρούν αν χρειαστεί να «εμφανιστούν» στην περιοχή Νοτίως της Κύπρου… ;

Θα ξεσκονίζουν τα επιτελικά σχέδια του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος ;

Από Καστέλι και μετά ;

Προσγείωση στην Α.Β. της Πάφου ;
...είμαι και μιραζάκιας...
Η ΦΥΣΙΣ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΓΝΩΣΙΝ
Ως ηγήτορες των ιδεών μας, οφείλουμε να αντεπεξέλθουμε στις πιέσεις των ιδανικών μας...Εικόνα
Pacman

Δημοσίευση από Pacman »

Σχετικά με το φόρουμ ή αγορά (όπου αγορεύουμε :D ) τελικά δεν διαφωνεί κανείς πως μπορούμε να λέμε τη γνώμη μας ελεύθερα.

Όσον αφορά γνωστές λαϊκές παροιμίες, πράγματι όποιος είναι έξω από το χορό πολλά τραγούδια ξέρει, αλλά και ο χορευτής καλό είναι ξέρει τον χορό που χορεύει, διότι αν μπερδέψεις τον Καλαματιανό με το ζεϊμπέκικο, άστα να πάνε.

Πράγματι υπάρχουν πολλές παράμετροι που ο πολίτης δεν γνωρίζει σχετικά με τις δυσκολίες και τα παιχνίδια που παίζονται, γι’ αυτό ο πολίτης κρίνει βάσει του αποτελέσματος.
Για παράδειγμα αν ο πελάτης ή εργοδότης δεν είναι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα της δουλειάς μου, παρά το γεγονός πως εγώ έχω δυσκολευτεί κι έχουν παιχτεί πολλά που αυτός δεν γνωρίζει πρέπει να του πω «όποιος είναι έξω από το χορό πολλά τραγούδια ξέρει» ή δεν μπορείς να με κατακρίνεις εφόσον δεν διαθέτεις τις γνώσεις μου;
Αν του τα πω όλα αυτά θα πει «ναι έχεις δίκιο» ή θα πάρω πόδι άραγε;

Το παράδειγμα το έθεσα διότι πράγματι πρέπει όλοι να κοιτάμε να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας, αλλά το πόσο ορισμένων η δουλειά γίνεται σωστά έχει αντίκτυπο όχι μόνο στον εαυτό τους, αλλά σε όλο το έθνος.

Για το αν πρέπει να κρίνουμε ή αν είμαστε ικανοί να κρίνουμε το έργο των πολιτικών, εγώ λέω ΟΧΙ δεν είμαστε άξιοι.
Εφόσον δεν είμαστε άξιοι, δεν πρέπει να έχουμε δικαίωμα ψήφου. Θα πρέπει να ψηφίζουν μόνο όσοι μπορούν να έχουν «έγκυρη» άποψη, δηλαδή όσοι γνωρίζουν τη δυσκολία της δουλειάς και όλες τις παραμέτρους και όλα όσα «παίζονται» από πρώτο χέρι.
Επομένως δικαίωμα ψήφου πρέπει να έχουν μόνο οι πολιτικοί, κοινώς να ψηφίζονται μεταξύ τους. :lol:

Συνοψίζοντας, αν ο πολίτης πρέπει να έχει κρίση και να κρίνει, δεν μπορείς να του αναγνωρίσεις μόνο την ικανότητα να επικροτεί (δια της ψήφου) και όχι να κατακρίνει.
Δηλαδή όταν σε ψηφίζω ξέρω τι παίζεται κι έχω την ικανότητα να κρίνω πως είσαι σωστός αλλά όταν δεν σε ψηφίζω δεν έχω ορθή κρίση και καλύτερα να κοιτάζω τη δουλειά μου;
Fantasma337
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Fantasma337 »

LantirN έγραψε:Κρινουμε το συστημα που παιρνει η ΠΑ ικαρους
Ενώ δεν θα έπρεπε? Αποτελεί taboo? Και στο κάτω κάτω, όποιος έχει αντίρρηση κι επιχειρήματα άς τα γράψει, δημοκρατία έχουμε νομίζω...

κρινουμε την ΠΑ αν θα παει η οχι σε red flag,

Αναφέρθηκε το γεγονός (και όχι η κρίση) ότι δεν έχουμε πάει ποτέ, ενώ οι γείτονες έχουν πάει και ξαναπάει με ίδια μέσα και σαν μέρος της Red Team... Αυτό δεν είναι "κρίση" είναι γεγονός... Οι σύγκριση είναι το φυσικό επακόλουθο... Άν κάποιος ενοχλείται με την σύγκριση, thats his problem... Άν υπάρχουν επιχειρήματα για το αντίθετο, feel free to post them... Σε κάθε περίπτωση ο εχθρός του καλού είναι το καλυτερο...

κρινουμε τον αρχηγο αν ειναι καλος(αν μας κανει καλα airshow,

Έχω αναφερθεί σχετικά στο forum του Modelclub.gr :

Παράθεση από: ramfighter στις Ιανουάριος 23, 2007, 09:45:54
Δηλαδή ένας αρχηγός κρίνεται από αν διοργανωσει Αρχάγγελο?

Fantasma337: Όχι βέβαια, είναι όμως ενδεικτικό μιας νοοτροπίας... Ο Αρχάγγελος υπό ΚΣ σημαίνει ότι η ηγεσία της ΠΑ αγαπά την Αεροπορική Ιδέα, ενδιαφέρεται όχι μόνο να "διαφημίσει την ΠΑ" αλλά να ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΣΕΙ νέους από 3 ετών και πάνω... Σημαίνει ότι υπάρχει "όραμα" για το μέλλον, ή μάλλον για να το πω στρατιωτικά, υπάρχει ΑΝΣΚ και Σχέδιο Μάχης... Σημαίνει ότι η Ηγεσία δεν είναι κλειστοφοβική, δεν αρκείται στα τετριμμένα, δεν φοβάται να ανεβάσει τον πήχυ, επιδιώκει την ακόμα καλύτερη σχέση της ΠΑ με συμμαχικές και μή Αεροπορίες, δε φοβάται την ΑΜΕΣΗ σύγκριση της με αυτές... Σημαίνει ότι γνωρίζει την ΙΣΤΟΡΙΑ της ΠΑ και ότι μέχρι και το 1973 γίνονταν μικρά και μεγάλα Airshows στην Ελλάδα με συμμετοχή του κόσμου ανάλογη του Αρχαγγέλλου (200000+), σημαίνει ότι τιμά την ΠΑΡΑΔΟΣΗ της...

κρινουμε αν θα νικησουμε τη Τουρκια ή οχι
Όταν αναφέρεις ανυσηχητικές ενδείξεις κάνεις άσχημα? Όταν χτυπάς το καμπανάκι μπας και ξυπνήσει κανένας είναι κακό? Δε νομίζω, ίσα ίσα... Τα κλισέ και η ξύλινη γλώσσα είναι ο χειρότερος σύμβουλος...

Άν διαβάσεις ανάμεσα στις γραμμές θα καταλάβεις πολύ περισσότερα από αυτά που γράφονται και που δεν πρόκειται να βγουν online...

Και στο κάτω κάτω μακάρι να μη χρειαστεί ν' αποδειχθεί ποτέ αυτό στην πράξη... Αλλά η εποχή που καταπίναμε αμάσητα τα κλισέ του τύπου "οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες να αποτρέψουν οποιαδήποτε επιβουλή" έχει ξεπεραστεί προ πολλού...

αν φτανουν τα readiness ή οχι, κρινουμε τα παντα λες και ειμαστε ξερω γω ποιοι
Επειδή έχω αναφερθεί στο συγκεκριμένο θέμα, πιστεύεις ότι τα βγάζω από το κεφάλι μου? Έχω δείξει ποτέ ότι έχω πει ψέμματα ή ότι δεν έχω καλές πηγές? Δικαίωμά σου να το πιστεύεις άν θέλεις...
Λοιπον ας ηρεμησουμε λεω εγω λιγακι γιατι αυτο που συμβαινει τελευταια εχει ξεπερασει τα ορια..
Meaning what? Να κάνουμε την πάπια? Για ποιόν λόγο? Ή μήπως το να ρωτάς πράγματα που μπορεί να είναι δυσάρεστα δεν είναι προς την σωστή κατεύθυνση?
Παντα "με τη καλη εννοια"...
Φυσικά με την καλή έννοια. Συζήτηση κάνουμε κι επιχειρήματα παραθέτουμε... :wink:
ACIG Team Member
Εικόνα
ΜΑΧΙΜΩΤΑΤΟΙ ΟΙ ΙΣΧΥΟΝΤΕΣ (Αριστοτέλης)
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anzac »

Τεσπα, νομίζω οτι το θέμα επιλύθηκε λίγο ποιό πίσω

Ήταν πιστεύω άστοχα τα σχολια του L. & του Μ. (όπως λέμε Lockheed Martin ;) )

Ξερόλες δεν είμαστε ούτε το παίζουμε

Αρκεί να μήν ξεφεύγουμε, που νομίζω ότι δεν έγινε κάτι τέτοιο λέγοντας τις απόψεις μας και ας μήν έχουμε και τα κατάλληλα επιχειρήματα
e-HAF Admin
LantirN

Δημοσίευση από LantirN »

Κακοφανηκε το ποστ μου πολυ τελικα.. :?

:arrow: Για τη ΣΙ.
Δεν ειπα οτι δεν θα επρεπε, ουτε οτι αποτελει taboo.
Αλλα οχι οτι το συστημα μας ειναι και "μαπα".
Ενταξει ολοι μας θελουμε ενα καλυτερο συστημα πιο "χαλαρο" ισως.
Αυτο ομως ειναι σε καλυτερη θεση να το κρινει η ΠΑ που το λειτουργει και οχι εμεις που ειμαστε "παρατηρητες".Δεν θελω να πω οτι δεν πρεπει να κρινουμε, αλλα οχι να τα βγαζουμε και ολα νοκ αουτ.
Οσο για την αποψη πιστευω ολοι μας την ειπαμε ο καθενας απο τη πλευρα του.

:arrow: Για red flag.
Για το "κριση" και "γεγονος" εχεις δικιο, δεν το διατυπωσα σωστα εγω.
Φυσικα και δεν με ενοχλει η συγκριση, ισα ισα ολους μας ενδιαφερει η συγκριση! *

:arrow: Για τον αρχηγο.
Συμφωνω μαζι σου σε αυτα που λες στο modelclub, η λεξη κλειδι εδω ειναι το "ενδεικτικο". Πολυ σωστος.

:arrow: Για Τουρκια
Φυσικα και δεν "καταπινουμε" τετοια αμασητα κλισε, αλλα και παλι γιατι να τα ισοπεδωσουμε ολα. *

:arrow: Readiness
Εαν νομιζεις οτι αυτο ηταν "σποντα" προς εσενα, οχι δεν ηταν σποντα προς εσενα, ουτε εθιξα τις πηγες σου.Ισα ισα οι πηγες σου ειναι απο τις πιο καλες εδω μεσα ολοι το ξερουμε αυτο τοσα χρονια..Μιλαω για "δορυφορους" οπως τους αποκαλω εγω..δεν ξερω αν με καταλαβαινεις.

:arrow: Τhe duck
Οχι φυσικα δεν κανουμε τη παπια, εδω ερχεται το αστερακι (*) που εβαλα παραπανω, θελωντας να τονισω οτι το "προβλημα" δεν ειναι το τι συζηταμε και τι οχι..Forum ειμαστε και οι αποψεις πρεπει να λεγονται.
Αλλα αντι να πουμε πχ "Τα αεροσκαφη μας ειναι χαλια..." και να αρχιζουμε να ξεφευγουμε και να βρισκουμε οτι αλλο θεμα ειναι χαλια στη ΠΑ κανοντας τους "ξερολες", θα μπορουσαμε να πουμε "Χρειαζομαστε νεα αεροσκαφη..." συζητωντας για τα "νυν χαλια" σε πιο εμμεσο επιπεδο.
Το νοημα ειναι το ιδιο, αλλα δεν χτυπαει στον αλλο τοσο ασχημα.Δηλαδη τοση απαισιοδοξια σε τοσα θεματα δεν ειναι και οτι πρεπει.

Αυτα ειχα να πω.
Εικόνα
The NIGHT is our Business...340M LANTIRN
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anzac »

got the point
e-HAF Admin
Fantasma337
Επικοινωνία:

LantirN έγραψε: :arrow: Για τη ΣΙ.
Δεν ειπα οτι δεν θα επρεπε, ουτε οτι αποτελει taboo.
Αλλα οχι οτι το συστημα μας ειναι και "μαπα"
Είναι... Σπαταλάει χρόνο και ξοδεύει λεφτά του φορολογούμενου σε ανθρώπους που μπορεί να διαγνωστεί σε μεγάλο βαθμό το άν κάνουν ή όχι για Ιπτάμενοι σχεδόν από την αρχή, χωρίς να χρειαστεί να περάσουν 3 και 4 χρόνια για να προκύψει απαρέσκεια πτήσεων... Και φυσικά απογοητεύει και τους ίδιους τους υποψηφίους που πιθανόν άλλα περίμεναν και άλλα βρήκαν και αφήνει απ' έξω πολλούς που ξέρουν τι θ' αντιμετωπίσουν, το αγαπάνε περισσότερο, έχουν περισσότερες γνώσεις και πιθανόν και περισσότερα ψυχικά αποθέματα για ν΄ ανταπεξέλθουν στην εκπαίδευση επιτυχώς...

Ενταξει ολοι μας θελουμε ενα καλυτερο συστημα πιο "χαλαρο" ισως.
Χαλαρό??? Όχι... ΑΥΣΤΗΡΟΤΑΤΟ με ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ και ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ κριτήρια... Με screening και πτήσεις εθισμού από την πρώτη στιγμή για να δούμε ποιός έχει ναυτία και ζαλίζεται... Με θάλαμο πίεσης και ιατρικές εξετάσεις για αντοχή στα G...

Για διάβασε λιγο εδώ
http://stinet.dtic.mil/cgi-bin/GetTRDoc ... tTRDoc.pdf

Αυτο ομως ειναι σε καλυτερη θεση να το κρινει η ΠΑ που το λειτουργει και οχι εμεις που ειμαστε "παρατηρητες".
Και πάλι δεν τίθεται θέμα "κρίσης" αλλά σύγκρισης... Και στην σύγκριση υστερούμε και ως προς τους Γερμανούς και ως προς τους Αμερικανούς... Αυτό είναι προφανές...

Άν όμως δεν έχεις πειστεί, για ρώτησε κάποιον χερά να σου πεί τη γνώμη του για το σύστημα επιλογής και τότε τα ξαναλέμε...

Να θυμήσω την εντονότατη διαφωνία Κουρή-Μήτσαινα το 1982 μήπως για να μην μπει η ΣΙ στις Πανελλήνιες??? Και ο καλύτερος ίσως χεράς της ΠΑ στα F-5 είναι "παρατηρητής"???
Δεν θελω να πω οτι δεν πρεπει να κρινουμε, αλλα οχι να τα βγαζουμε και ολα νοκ αουτ
Η διεθνής πρακτική και οι εξελίξεις τα έχουν βγάλει νοκ άουτ και τα έχουν ξεπεράσει... Τί θα κάνουμε, θα μείνουμε αιωνίως κολλημένοι στα ίδια και στα ίδια??? ο Δκτης ΔΑΕ νομίζεις ότι έτσι απλά έβαλε την μυωπία στην ΠΑ???
Οσο για την αποψη πιστευω ολοι μας την ειπαμε ο καθενας απο τη πλευρα του.
Αυτό δεν το γνωρίζω... Πάντως κάποιο σοβαρό επιχείρημα εναντίον των αλλαγών που χρειάζονται να γίνουν, δεν έχω διαβάσει ακόμα...

Η απαισιοδοξία βρίσκεται in the eye of the beholder... To να επισημαίνεις τα στραβά δεν είναι απαισιόδοξο, σημαίνει ότι πιστεύεις πως υπάρχει ελπίδα για βελτίωση και πασχίζεις γι αυτήν...
ACIG Team Member
Εικόνα
LantirN

Δημοσίευση από LantirN »

Fantasma, επιτρεψε μου να σου μιλαω στον ενικο.

Κατ αρχας δεν ειπα οτι ειναι "το τελειο συστημα".

Δεν νομιζω οτι αφησα τετοια εικονα.

Στο πρωτο κομματι που αναφερεις συμφωνω μαζι σου.
Πες μου ακριβως με ποιον τροπο ομως μπορεις να το καταφερεις αυτο.
Δεν ειδα καποια προταση..ειδα τα αρνητικα χωρις να βλεπω λυσεις.
Εκτος κ αν εννοεις λυση το pdf.*
ΑΥΣΤΗΡΟΤΑΤΟ με ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ και ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ κριτήρια
Τι θα μπορουσε να ειναι πιο "αξιοκρατικο" απο τις πανελληνιες ???
Να θυμήσω την εντονότατη διαφωνία Κουρή-Μήτσαινα το 1982 μήπως για να μην μπει η ΣΙ στις Πανελλήνιες??? Και ο καλύτερος ίσως χεράς της ΠΑ στα F-5 είναι "παρατηρητής"???

Το εχω ξανακουσει το γεγονος, και ο τυπος τοτε που το ειπε ειχε δικιο.
Τοτε (60's-70's) ηταν αλλιως τα πραγματα..Μιλαμε για αλλη γενια αεροπορων ομως. Τα αεροσκαφη δεν ειχαν καν avionics και ολα ηταν "manual".Ηθελε "χερι", "αρχ...", και "μαγκια" να πεταξεις χωρις να διαβασεις για ολα αυτα τα ηλεκτρονικα που εχουμε σημερα..Για να μπει καποιος στη ΣΙ σημερα που δεν ειναι ικανος να δωσει πανελληνιες, σημαινει οτι ειναι εντελως αμορφωτος..
Ουτε καν το αφος του δεν θα μπορει να μαθει λογω αγγλικων!!!Και μην μου κανεις την ερωτηση και πως τα καταφερνουν οι "παλιοι" τωρα με τα F-16 και τα mirage, ρωτα τους ιδιους τι δυσκολιες αντιμετωπισαν..ειδικα στην αγγλικη...Δεν ειναι τυχαιο οτι ολοι οι "νεοι" (απο 1985 κ βαλε) χειριστες τωρα ξερουν απταιστα αγγλικα και οι γνωσεις τους πανω στην αεροπορικη παιδεια ειναι καθως πρεπει.Το οτι πανε μερικοι "εξυπνακιδες" στα μεταγωγικα να "αρραξουν" ή επιλεγουν εδαφος μετα απο καιρο ειναι μια τρυπα του συστηματος που θελει "μπαλωμα".Δεν ξερω ομως πως μπορει να αντιμετωπιστει κατι τετοιο..Οπως και το αντιθετο.Ατομα που πανε εδαφος ενω θα επρεπε να βρισκονται στον αερα..

*Το pdf μου αρεσε παρα πολυ.Πραγματικα πολυ καλα κριτηρια και ευρεση του ικανου πιλοτου, και καθε ειδους πιλοτου κτλπ.
Ομως εχεις αναρρωτηθει ποσοι θα εμπαιναν στη ΣΙ υπο αυτες τις τοσο "χαλαρες" (για μενα ειναι χαλαρες) συνθηκες???
Και εγω σου απαντω οτι συμφωνα με το pdf θα ηταν παρα πολλοι.
Που θα μπουν ολοι αυτοι ?
Εχει η ΠΑ τις εγκαταστασεις (εξοπλισμους) να κανει ολα αυτα τα qualifications που απαιτουνται ??? Ας υποθεσουμε οτι τις εχει..η οτι εστω τις αποκτα..

Και αν μπαινει τοσο μεγαλος αριθμος (νεοεισαχθεντων) πιλοτων πως θα τους εκπαιδευσει ολους αυτους ?
Θα μου πεις "κοβεις" και κρατας τους καλυτερους 100 που χρειαζεσαι συμφωνα με τις αναγκες σου. Ξερουμε και οι 2 πολυ καλα οτι οι τελευταιοι 500 τουλαχιστον θα ειναι πολυ κοντα στη βαθμολογια.
Συμφερει τελικα ομως ολη αυτη η ταλαιπωρια?Να εχεις καθε χρονο να ξεχωρισεις 100 ατομα απο 3000+...Δεν ειναι ευκολη υποθεση αυτο.Αλλο τα λογια και αλλο η πραξη.
Μονο μια δοκιμη θα βοηθουσε πιστευω.
Προσωπικα δεν ξερω αν θα λειτουργουσε.

Εκτος και αν εννοεις πανελληνιες σε συνδυασμο με το pdf.
Εκει αλλαζει το πραγμα...

Προς τα που το πας, αν θελεις γινε πιο συγκεκριμενος να το συζητησουμε.
Παντως στην Αμερικη σε παρακαλανε να πας στο στρατο, δεν ειναι οπως εδω τα πραγματα.Εδω ο κοσμακης πειναει και σκευτεται και το οικονομικο.Οπωτε φαντασου οτι και τεραστιο ποσοστο των συμμετοχων θα ειναι και ο "τυπακος" που παει για τα φραγκα.Το πιο βασικο κομματι ειναι αυτο πιστευω. Πως θα ξεχωρισεις τον "τυπακο" που παει για τα φραγκα ?
Γιατι ετσι οπως εχουμε σημερα οι 3000+ θα πανε για τα λεφτα και οι 100 θα πανε γιατι το αγαπουν.Αντε ξεχωρισε τους..
Ειναι πολλα κομματια που δυσκολευουν τη κατασταση τοσο πολυ.

Αυτα.
Εικόνα
The NIGHT is our Business...340M LANTIRN
Fantasma337
Επικοινωνία:

Συνέχεια στη συζήτηση στο κατάλληλο τόπικ εδώ:
http://www.e-haf.org/forum/viewtopic.ph ... &start=180

Παρακαλώ τους Moderators ή τον Administrator να μετακινήσουν τα σχετικά ποστ.
ACIG Team Member
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anzac »

cant do

αν θέλετε τα πάτε εκεί και τα σβήνω απο εδώ αφού με ενημερώσετε
e-HAF Admin