Χυνοφώτης RULES

Κεντρικό σημείο επικοινωνίας μελών

Συντονιστές: the_ripper, Διαχείριση

Manwlo
Επικοινωνία:

Re: Χυνοφώτης RULES

Δημοσίευση από Manwlo »

Για σταθείτε λίγο ρε μάγκες, μήπως τα παραλέτε;;
Anzac έγραψε: Αν κρίνουμε απο τις εν ενεργεία πράξεις σας ώς αρχηγού κε Χ/Φ, προτιμώ να μην πάω καν στο εκλογικό κέντρο και να δω το όνομα σας σε ψηφοδέλτιο οποιουδήποτε κόμματος.
Εννοείς ότι αυτοί που θα δεις σε ψηφοδέλτια και ΘΑ ψηφίσεις (αναγκαστικά) είναι καλύτεροι; Οι ηθοποιοί που έγιναν ταξίαρχοι σαν ηθοποιοί, οι προπονητές, οι τραγουδιστές που είναι στα ψηφοδέλτια και εκλέγονται σου αρεσουν περισσότερο; Οι δημοσιογράφοι; Σε πείραξε ο Χηνοφώτης και ο κάθε Χηνοφώτης;
Jojo έγραψε:αν βγει η ΝΔ θα είναι υπουργός χωρίς να τον έχει ψηφίσει κανένας :!:
Βουλευτής, όχι υπουργός.
nekpap έγραψε:Έχουμε γεμίσει από δοτούς αρχηγούς Γ.Ε.ΕΘ.Α. που γίνονται πολιτικοί εν μιά νυκτί και τούμπαλιν(βλ. Λυμπέρη).
Όλοι οι αρχηγοί μετά το 1974 είναι προσφιλείς στο εκάστοτε κυβερνών κόμμα. Ναι κακώς, αλλά έτσι γίνεται και να είσαι σίγουρος ότι αυτό δεν είναι επιδίωξη των ενόπλων δυνάμεων αλλά των πολιτικών.

anka έγραψε:Ξεπουλάει :?: :?: Τι λέξεις είναι αυτές Τίμο :?: :?:
Επειδή ο ένας έδωσε τον 25ο μεσημβρινό, και ο άλλος άφησε αφύλακτη τα Δυτικά Λίμνια :?: :?:
Αυτό δεν είναι ξεπούλημα, αλλά για μένα αυτό θεωρείται προδοσία....
Οπότε αν διαπράξεις προδοσία θα ανταμειφθείς με μια θέση
Τα Ιμια (Λίμνια όπως σωστά τα λες) ποιος ακριβώς τα άφησε αφύλακτα; Πόσο εύκολο το θεωρείς να φυλαχθουν τα θαλάσσια σύνορά μας; Με ποια ακριβώς μέσα και με ποιον τρόπο αν υπάρχουν αυτά, μπορεί ένας οποιοσδήποτε αρμόδιος (ΓΕΕΘΑ ή κάτι άλλο) να τα απαιτήσει και να τα αποκτήσει; Πόσο είναι στο χέρι του; Τι σημαίνει αυτό το έδωσε τον 25ο μεσημβρινό που ακούω συνέχεια; Μπορείς να μου πεις με ακρίβεια ποια συμφωνία κατακρίνεις; Και έπειτα να μου πεις ποιανού απόφαση ήταν. Του Ναυάρχου ή πιο ψηλά;
killerwing έγραψε:Ο καθε ανωτατος αξιωματικος (ταξιαρχος και πανω) ειναι τζιτζικια,τσιτσεκια της
καθε κυβερνησης. Ολοι παιρνουν αυτες τις θεσεις για να περνουν τα λεφτα με το τσουβαλι.

μισθος του αντιστρατηγου 3000 ευρω +επιδοματα ταξιδιων εξωτερικου+ για καθε επισκεψη σε στρατοπεδο της παραμεθοριου 1500 ζεστα ευρωπουλα . Αν κανεις μηνα κανεις 5 επισκεψεις.

ΥΣ Οταν ερχονται αυτοι οι μ@@@@@ τα πληρωνουν τα παντα οι φάνταροι, γλυφουν τους τοιχους, τουαλετες, οχηματα με τη γλωσσα τους.
Νομίζω ότι με 35 χρόνια υπηρεσίας σε οποιονδήποτε δημόσιο οργανισμό (πόσο μάλλον σε ιδιωτικό τομέα) οποιοσδήποτε "αρχηγός" δλδ διευθυντής, πρόεδρος, κλπ παίρνει πολλά περισσότερα.
Σε χαλάει δλδ αν ο ΑΓΕΑ πχ, με χιλιάδες ώρες στον αέρα, που έχει αφιερώσει την ζωή του ολόκληρη στην ΠΑ παίρνει τόσα; Σου φαίνονται πολλά; Το ίδιο και για αρχηγούς στόλου στο ΠΝ ή στρατιάς στον ΕΣ. Νομίζεις ότι είναι λίγα αυτά που έκναν στα χρόνια υπηρεσίας τους;
Ακόμα και ο αριθμός που λες είναι παντελώς λάθος. Αν θέλεις να σου δώσω ένα μισθολόγιο Υποπτεράρχου της ΠΑ να δεις τι παίρνει (σίγουρα όχι τόσα).

Επιπλέον το ΥΓ σου, no offence, αλλά μου θυμίζει απογοητευμένο τραπεζοκόμο στην ΠΑ, που υπηρετεί στο ακριτικό Τατόι και τον έβαλαν να καθαρίσει ένα εστιατόριο γιατί θα έρθει ο ΔΑΕ επίσκεψη. Κακοπερνάνε τα δύστυχα φανταράκια μας; ΜΟΝΟ στα σύνορα αδερφέ και αυτοί που είναι εκεί δεν μιλάνε κιόλας. Μεγάλο κεφάλαιο να το ανοίξουμε τώρα!

Και το δικό μου σχόλιο για όλα.

-Δικαίωμα να πολιτευθούν έχουν όλοι. Οι στρατιωτικοί αφού υποβάλουν παραίτηση. Ο Ναύαρχος είναι φιλόδοξος και από ότι φάνηκε με την παράταξη της ΝΔ. Δεν έκανε κάτι παράτυπο. Δικαίωμα και οι πολίτες να τους ακλέξουν ή απορρίψουν με τον ένα ή τον άλλον τρόπο.
-Η επιλογή να είναι στο επικρατείας δεν είναι δική του.
-Η επιλογή της επόμενης κυβέρνησης και των βουλευτών επικρατείας είναι στα χέρια των ψηφοφόρων.
-Απο τους 300 που θα μπουν εκει μέσα και πάλι, ο Χηνοφώτης θα είναι (αν μπει) στους 20 καλύτερους, μπροστά από ηθοποιούς, δημοσιογράφους, εκ πεποιθήσεως άνεργους, πλούσιόπαιδα του μπαπμά τους και πολλά άλλα.
-Λέξεις προδοσία, ξεπούλημα κλπ μου ακούγονται βαριές για ανθρώπους που πράττουν βάση αναγκαστικής καθοδήγησης. Ναι θα μπορούσαν να παραιτηθούν, είναι όμως βέβαιο ότι θα άφηναν την θέση τους σε κάποιον που πάλι θα έκανε το αυτό.
Τώρα αν η φιλοδοξία του κάθενός ξεπερνάει την ευθυξία του σαν άνθρωπο, στρατιωτικό ή πολιτικό, ναι είναι μέγα λάθος κατακριτέο και από εμένα.
Αλλα επαναλαμβάνω ότι κατά την ταπεινή μου γνώμη ανάμεσα στους 1000+ υποψήφιους όλων των κομμάτων, δεν είναι ο Χηνοφώτης ο αποδιοπομπαίος τράγος, υπάρχουν πολλά χειρότερα που επι συναπτά έτη είναι, γίνονται και θα γίνονται βουλευτές, υπουργοί ακόμα και πρωθυπουργοί.

Για να κλείσω,
Το έχω γράψει πολλάκις.
Είστε σαν ομάδα από τους πιο "εύκολους" κριτές ακόμα και κατακριτές που έχω συναντήσει, χωρίς πολλές φορές, να έχετε ούτε το 10% της εικόνας που κρίνετε. Εκτιμώ ότι για να κρίνεις κάτι πρέπει αν μη τι άλλο να έχεις πλήρη εικόνα. Ακόμα καλύτερα να έχεις υπηρετήσει αυτό που κρίνεις.
Ένα πολύ καλό παράδειγμα είναι ο Αρχάγγελος 2007. Σαφής απόφαση του τέως αρχηγού να τον κάνει και σαφής του νέου να μην τον κάνει, ο καθένας για τους λόγους του. Η εικόνα που βγάλατε σε εκείνο το topic είναι ότι προτιμάτε τον προηγούμενο γιατί έκανε αρχάγγελο! Ήμαρτον παίδες οι 2 κύριοι απλά ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ!

Δεν είμαι (όπως και εσείς εκτιμώ) φανατικός της πολιτικής αλλά ούτε προασπιστής των ΕΔ και της εκάστοτε ηγεσίας των. Σίγουρα πολλοί άξιοι και στους 2 τομείς ποτέ δεν προχωράνε. Δεν καταλαβαίνω γιατί κολήσατε με αυτόν και όχι με τόσους άλλους. Και πάνω από όλα με εμάς τους ίδιους που είμαστε οι εκλέκτορές τους, άμεσα ή εμμεσα.

Αυτά,

-=Manwlo=-
Ο "Αγωγιάτης"....που έλεγε και ο Αντώνης....
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anzac »

Βρε Μανώλη, ο καθένας μας εδω μέσα εκφράζει την άποψη του με βάση αυτά που έχει ακούσει ή έχει δεί.

Δεν είπαμε ότι είμαστε μέσα στην Πολιτική ή μέσα στην ΠΑ για να γνωρίζουμε περισσότερα απο το 10% που αναφέρεις.

Ακόμα οι γνώμες που εκφράζουμε μένουν μεταξύ μας. Δεν βγαίνουμε σε κάνα παραθυράκι στην TV να τους την πούμε ή να τους τα χώσουμε.

Όμως, όταν κάποιος γίνεται γνωστός και ακούγεται το όνομα του στις ειδήσεις και στις εφημερίδες για έναν συγκεκριμένο λόγο, ο λαός τον θυμάται με την "ρετσινιά" που του έμεινε. Μπορεί επίσης η ρετσινιά να είναι 100% αποδεδειγμένη, 50% ή και καθόλου και να έχει σκοπό την σπίλωση του.

Για τα Λήμνια που λές, δεν νομίζω πως είπε κανείς πως τα αφήσαμε εκτεθημένα. Εκτεθημένους όμως στον εχθρό και στον καιρό αφήσανε το πλήρωμα του ελικοπτέρου απο το οποίο ποια δεν ζεί κανείς τους!

Όπως επίσης Εκτεθημένο αφήσανε τον Ηλιάκη και τον κάθε Ηλιάκη, όταν ο σύμμαχος προβαίνει σε επιθετικές ενέργειες και αυτή η χώρα να μην κάνει ποτέ τίποτα, εκτός απο υποχωρήσεις. Και δεν λέω να προβεί σε καταρρίψεις. Αλλά κάτι να κάνει έστω πολιτικά. Ακόμα και να βγάλει NOTAM ότι πχ Απο σήμερα ότι παραβιάζει τον Εθνικό Εναέριο Χώρο και είναι και ΟΠΛΙΣΜΕΝΟ θα καταρρίπτεται.

Δηλαδή τον Χ/Φ δεν υπάρχει περίπτωση να τον δούμε Υπουργό Άμυνας?

Τέλος πιστεύω πως ο καθένας είναι στον τομέα του.

Ο Στρατιωτικός είναι Στρατιωτικός , ο Πολιτικός Πολιτικός, ο ηθοποιός και ο μπασκεμπολίστας μια απο τα ίδια κλπ κλπ.

Την διπλωματία την σπουδάζεις και την εμπειρία την αποκτάς με τα χρόνια στην πολιτική. Οι παράπλευροι που σωστά έθεσες πως έχουν φυσικά το δικαίωμα να μπούν στα ψηφοδέλτια, μπαίνουν για λόγους που θα ανεβάσουν τους ψήφους του εκάστοτε κόμματος. Και πάλι φυσικα είναι στο χέρι του λαού να κρίνει αν πρέπει να περάσουν σε άλλο επίπεδο.

Όμως εδώ στο Ελλάντα! βλέπουμε άλλα και τα βλέπουμε συνέχεια κατά καιρούς.

Δηλαδή δεν θα απορίσω καθόλου αν μια μέρα ο πρόεδρος της Ακρόπολης Χρηματιστηριακής γίνει Υπουργός Οικονομίας!
e-HAF Admin
Manwlo
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Manwlo »

Anzac έγραψε: Δεν είπαμε ότι είμαστε μέσα στην Πολιτική ή μέσα στην ΠΑ για να γνωρίζουμε περισσότερα απο το 10% που αναφέρεις.
Για να μην παρερμηνευτώ. Δεν λέω ότι για όλα όσα γράφονται εδώ μέσα ξέρετε λίγα. Σε καμμια περίπτωση. Υπάρχουν πολλά για τα οποία ο κόσμος γνωρίζει ίσως κα περισσότερα από ότι θα "έπρεπε". Σε άλλες όμως μου πενάει η εικόνα της υπερβολής. Αυτό και τίποτα παραπάνω.
Anzac έγραψε: Για τα Λήμνια που λές, δεν νομίζω πως είπε κανείς πως τα αφήσαμε εκτεθημένα. Εκτεθημένους όμως στον εχθρό και στον καιρό αφήσανε το πλήρωμα του ελικοπτέρου απο το οποίο ποια δεν ζεί κανείς τους!

Όπως επίσης Εκτεθημένο αφήσανε τον Ηλιάκη και τον κάθε Ηλιάκη, όταν ο σύμμαχος προβαίνει σε επιθετικές ενέργειες και αυτή η χώρα να μην κάνει ποτέ τίποτα, εκτός απο υποχωρήσεις. Και δεν λέω να προβεί σε καταρρίψεις. Αλλά κάτι να κάνει έστω πολιτικά. Ακόμα και να βγάλει NOTAM ότι πχ Απο σήμερα ότι παραβιάζει τον Εθνικό Εναέριο Χώρο και είναι και ΟΠΛΙΣΜΕΝΟ θα καταρρίπτεται.
Ένα τέτοιο ΝΟΤΑΜ που αναφέρεις, δεν είναι απόφαση που θα πάρει κάποιος ένστολος της στρατιωτικής ηγεσίας. Η δύναμη τησ ΠΑ πχ, σε αναχαιτήσεις περιορίζεται στην εμπλοκη. Μόλις αυτή φτάσει σε ένα σημείο ο κάθε ένας (Ι) που παλεύει εκεί πάνω παίρνει οδηγίες. Η εντολή που θα του δοθεί απο κει και πέρα είναι στην τελική πολιτική και όχι στρατιωτική άσχετα αν την παίρνει από στρατιωτικό στόμα.
Δεν μπορεί ο ΑΤΑ, ΑΓΕΑ ΑΓΕΕΘΑ κλπ να διατάξει την έκδοση τέτοιου ΝΟΤΑΜ. Νομίζω ότι τους τα "φορτώνουμε" ενώ στην ουσία οι αρμοδιότητές τους περιορίζονται καλώς ή κακώς.
Anzac έγραψε: Δηλαδή τον Χ/Φ δεν υπάρχει περίπτωση να τον δούμε Υπουργό Άμυνας?
Όχι, υπάρχει. Αλλά πές μου ειλικρινά. Προτιμάμε έναν ΥΕΘΑ που δεν πήγε ποτέ φαντάρος ή που απέκτησε γνώσεις για τις ΕΔ από 2 χρόνια θητείας και ότι έμαθε από την παράταξή του ή εναν άνθρωπο με 40 χρόνια εκεί μέσα; Νομίζω ότι ο 2ος άσχετα με το τι θα καταφέρει, έχει σαφώς πολύ πιο καλή εικόνα τουλάχιστον για να προσπαθήσει. Το ποια είναι η βούληση του είναι άλλο ζήτημα.

Anzac έγραψε: Τέλος πιστεύω πως ο καθένας είναι στον τομέα του.

Ο Στρατιωτικός είναι Στρατιωτικός , ο Πολιτικός Πολιτικός, ο ηθοποιός και ο μπασκεμπολίστας μια απο τα ίδια κλπ κλπ.

Την διπλωματία την σπουδάζεις και την εμπειρία την αποκτάς με τα χρόνια στην πολιτική. Οι παράπλευροι που σωστά έθεσες πως έχουν φυσικά το δικαίωμα να μπούν στα ψηφοδέλτια, μπαίνουν για λόγους που θα ανεβάσουν τους ψήφους του εκάστοτε κόμματος. Και πάλι φυσικα είναι στο χέρι του λαού να κρίνει αν πρέπει να περάσουν σε άλλο επίπεδο.

Όμως εδώ στο Ελλάντα! βλέπουμε άλλα και τα βλέπουμε συνέχεια κατά καιρούς.

Δηλαδή δεν θα απορίσω καθόλου αν μια μέρα ο πρόεδρος της Ακρόπολης Χρηματιστηριακής γίνει Υπουργός Οικονομίας!

Κανείς όμως δεν σπουδάζει "πολιτική" εκτός αν υπάρχει τέτοια επιστήμη και δεν το ξέρω. Γι αυτό και θεωρητικά, ένας οικονομικός επιστήμονας, στρατιωτικός, αθλητής, άνθρωπος της τέχνης κλπ έχει δικαιολογία να είναι σε ψηφοδέλτιο υποψήφιος για να "βοηθήσει" στα αντίστοιχα υπουργεία.

Προσωπικά δεν με βρίσκει σύμφωνο ούτε εμένα όλο αυτό το παραμύθι της κερδοφορίας ψήφων από διάσημους και ΠΑΝΤΕΛΩΣ άσχετους με πολιτική αλλά ίσως και αμόρφωτους, και τα παραδείγματα είναι πολλά, αλλά στην τελική και πάλι εμείς τους ανεβάζουμε.
Το ότι ο "Ταξίαρχος Θεοχάρης" έγινε βουλευτής γιατί για 7 χρόνια αντιμετώπιζε "το κακό" στο "Καλημέρα Ζωή" και η "αράχνη" του Ελληνικού Μπασκετ γιατί έπαιρνε πολλά ριμπάουντ και έριχνε τάπες στον Ολυμπιακό είναι 2 πολύ καλά παραδείγματα.

Αυτό εμένα με ενοχλεί πολύ περισσότερο από τον Χηνοφώτη, Κουρή, Λυμπέρη Σπηλιωτόπουλο κλπ. Το ίδιο και η άποψη που άκουσα ότι οι ανώτατοι παίρουν "λεφτά με το τσουβάλι" τα οποία και τόσα να είναι που γράφτηκε (που δεν είναι) είναι λιγότερα από οσα παίρνουν κύριοι σαν τους παραπάνω μόνο από το βουλευτικό τους αξίωμα.

-=Manwlo=-
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anzac »

Manwlo έγραψε:
Ένα τέτοιο ΝΟΤΑΜ που αναφέρεις, δεν είναι απόφαση που θα πάρει κάποιος ένστολος της στρατιωτικής ηγεσίας. Η δύναμη τησ ΠΑ πχ, σε αναχαιτήσεις περιορίζεται στην εμπλοκη. Μόλις αυτή φτάσει σε ένα σημείο ο κάθε ένας (Ι) που παλεύει εκεί πάνω παίρνει οδηγίες. Η εντολή που θα του δοθεί απο κει και πέρα είναι στην τελική πολιτική και όχι στρατιωτική άσχετα αν την παίρνει από στρατιωτικό στόμα.
Δεν μπορεί ο ΑΤΑ, ΑΓΕΑ ΑΓΕΕΘΑ κλπ να διατάξει την έκδοση τέτοιου ΝΟΤΑΜ. Νομίζω ότι τους τα "φορτώνουμε" ενώ στην ουσία οι αρμοδιότητές τους περιορίζονται καλώς ή κακώς.
εδώ όμως με παρερμήνεψες, είπα η Πολιτική Ηγεσία δεν παίρνει ποτέ αποφάσεις, άρα και το ΝΟΤΑΜ θα ήταν δικιά τους Αρμοδιότητα και για κάτι ακριβά συγκεκριμένο και επιθετικό! (οπλισμένα άφη-παραβίαση Ε.Ε.Χ.)
Manwlo έγραψε: Όχι, υπάρχει. Αλλά πές μου ειλικρινά. Προτιμάμε έναν ΥΕΘΑ που δεν πήγε ποτέ φαντάρος ή που απέκτησε γνώσεις για τις ΕΔ από 2 χρόνια θητείας και ότι έμαθε από την παράταξή του ή εναν άνθρωπο με 40 χρόνια εκεί μέσα; Νομίζω ότι ο 2ος άσχετα με το τι θα καταφέρει, έχει σαφώς πολύ πιο καλή εικόνα τουλάχιστον για να προσπαθήσει. Το ποια είναι η βούληση του είναι άλλο ζήτημα.
Ακόμα χειρότερα είναι η 1η περίπτωση. Δηλαδή κάθεσε και σκέφτεσε αν η κυβέρνηση βγάζει τέτοια άτομα σε καίρια σημεία, φαντάσου τι θα κάνει σε άλλα ζητήματα, οπότε αναγκαστικά προτιμάς την 2η κατηγορία! ή την κουρτίνα 3
Manwlo έγραψε: Κανείς όμως δεν σπουδάζει "πολιτική" εκτός αν υπάρχει τέτοια επιστήμη και δεν το ξέρω. Γι αυτό και θεωρητικά, ένας οικονομικός επιστήμονας, στρατιωτικός, αθλητής, άνθρωπος της τέχνης κλπ έχει δικαιολογία να είναι σε ψηφοδέλτιο υποψήφιος για να "βοηθήσει" στα αντίστοιχα υπουργεία.

Προσωπικά δεν με βρίσκει σύμφωνο ούτε εμένα όλο αυτό το παραμύθι της κερδοφορίας ψήφων από διάσημους και ΠΑΝΤΕΛΩΣ άσχετους με πολιτική αλλά ίσως και αμόρφωτους, και τα παραδείγματα είναι πολλά, αλλά στην τελική και πάλι εμείς τους ανεβάζουμε.
Το ότι ο "Ταξίαρχος Θεοχάρης" έγινε βουλευτής γιατί για 7 χρόνια αντιμετώπιζε "το κακό" στο "Καλημέρα Ζωή" και η "αράχνη" του Ελληνικού Μπασκετ γιατί έπαιρνε πολλά ριμπάουντ και έριχνε τάπες στον Ολυμπιακό είναι 2 πολύ καλά παραδείγματα.
Δεν υπάρχουν πολιτικές επιστήμες ?
Όπως είπα ο καθένας στην ειδικότητα του. Δηλαδή φαντάσου τώρα τον θεοχάρη αντί να πάρει μια θέση στο Υπ. Πολιτισμού να πάρει μια θέση στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξης ή στο Άμυνας
Αντιστοίχος ο μπασκεμπολίστας στο Οικονομικών.....
:twisted:
Manwlo έγραψε: Αυτό εμένα με ενοχλεί πολύ περισσότερο από τον Χηνοφώτη, Κουρή, Λυμπέρη Σπηλιωτόπουλο κλπ. Το ίδιο και η άποψη που άκουσα ότι οι ανώτατοι παίρουν "λεφτά με το τσουβάλι" τα οποία και τόσα να είναι που γράφτηκε (που δεν είναι) είναι λιγότερα από οσα παίρνουν κύριοι σαν τους παραπάνω μόνο από το βουλευτικό τους αξίωμα.

-=Manwlo
σε αυτό δεν έχω άποψη
e-HAF Admin
Doolittle

Δημοσίευση από Doolittle »

ΕΥΓΕ Manwlo ! ! !
Συμφωνω απολυτα.Ετσι εινα παιδια....Μην ειμαστε "σκληροι κριτες",σε υποθεσεις κ θεματα,που ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ πως γνωριζουμε καλα.
Εδω ειναι Ελλαδα....ΤΑ ΠΑΝΤΑ μα, ΤΑ ΠΑΝΤΑ,ειναι πολιτικες αποφασεις κ παιχνιδια.Που,ακομα και αυτοι οι χαραμοφαιδες πολιτικοι,πολλες φορες δεν ελεγχουν.Δυστυχως...τα ελεγχουν.. αλλοι.

ΥΓ.Η πολιτικη ηγεσια,ειτε μας αρεσει ειτε οχι,στα ματια ενος Ναυαρχου (κ Πτεραρχου,κ Στρατηγου εννοειται),ξερετε τι βλεπει?Εναν..Ναυαρχουκο..εναν δημοσιο υπαλληλο,που αμα γουσταρουν τον ξηλωνουν..ετσι απλα. (βλεπε Ιμια για να καταλαβετε ποσο τους υπολογιζουν.Στην Τουρκια αραγε...θα συνεβαινε το ιδιο?)
...Αξίζει φίλε να υπάρχεις για ένα όνειρο,κι ας είναι η φωτιά του να σε κάψει.
Palpatine

Δημοσίευση από Palpatine »

killerwing έγραψε:Ο καθε ανωτατος αξιωματικος (ταξιαρχος και πανω) ειναι τζιτζικια,τσιτσεκια της
καθε κυβερνησης. Ολοι παιρνουν αυτες τις θεσεις για να περνουν τα λεφτα με το τσουβαλι.

μισθος του αντιστρατηγου 3000 ευρω +επιδοματα ταξιδιων εξωτερικου+ για καθε επισκεψη σε στρατοπεδο της παραμεθοριου 1500 ζεστα ευρωπουλα . Αν κανεις μηνα κανεις 5 επισκεψεις.

ΥΣ Οταν ερχονται αυτοι οι μ@@@@@ τα πληρωνουν τα παντα οι φάνταροι, γλυφουν τους τοιχους, τουαλετες, οχηματα με τη γλωσσα τους.
Killwerwing, νομίζω ότι κάνεις γενικεύσεις και λες πράγματα που δεν στέκουν.
Από την προσωπική μου εμπειρία - ήμουν γραφέας 3 μήνες στην 16η στον Έβρο (twinwall) και το γραφείο που την έβγαζα 24/7 ήταν 3 πόρτες από το γραφείο του στρατηγού.
Λοιπόν ο στρατηγός (υποστράτηγος στον βαθμό) έρχονταν πρώτος από όλους το πρωί και έφευγε τελευταίος το μεσημέρι. Το απόγευμα ερχόταν ξανά και έφευγε το βράδυ - συμπεριλαμβανομένων και των Σ/Κ (λιγότερες ώρες αλλά πάλι πρωί-απόγευμα). Οπότε μην βγάζεις συμπεράσματα ότι αυτοί οι αξιωματικοί τρέχουν να αρπάξουν μία καρέκλα για τα λεφτά και μετά δεν τους καίγεται καρφί.

Όσο για τους φαντάρους που τρέχουν όταν έρχονται αυτοί οι «μ@@@@ς» όπως γράφεις, τι ήθελες να γίνει δηλαδή; Να έρθει ο ανώτερος σου και εσύ να πίνεις καφέ στο ΚΨΜ ή να μην σου ενοχλήσει τον ύπνο το μεσημέρι;
Naval aircraft don't land, they crash under controlled conditions
Nikolas_A

Δημοσίευση από Nikolas_A »

Μανώλη, σαφώς όποιος θέλει μπορεί να πολιτευτεί. Αυτό που πιστεύω ότι ενοχλεί τους περισσότερους είναι ότι οι Αρχηγοί οφείλουν να είναι υπερκομματικές προσωπικότητες. Καθήκον τους είναι η εξυπηρέτηση του εθνικού και όχι του κομματικού συμφέροντος. Το να παραιτείσαι από τέτοια θέση ευθύνης για μια καρέκλα προκαλεί.
Manwlo έγραψε: Τα Ιμια (Λίμνια όπως σωστά τα λες) ποιος ακριβώς τα άφησε αφύλακτα; Πόσο εύκολο το θεωρείς να φυλαχθουν τα θαλάσσια σύνορά μας; Με ποια ακριβώς μέσα και με ποιον τρόπο αν υπάρχουν αυτά, μπορεί ένας οποιοσδήποτε αρμόδιος (ΓΕΕΘΑ ή κάτι άλλο) να τα απαιτήσει και να τα αποκτήσει; Πόσο είναι στο χέρι του;
Κάποιος που έχει περάσει 23 μήνες εκπαιδευόμενος για αυτό, καβαλώντας φουσκωτά και πηδώντας από αεροπλάνα όπως ο Αντώνης και εγώ, έχει μια αρκετά καλή ιδέα του πόσο δύσκολο είναι. Δε μιλάμε όμως για την γενικότερη έννοια "άμυνα των νησιών του Αιγαίου" (ευχαρίστως να κάνουμε τη συζήτηση σε χωριστό thread). Μιλάμε για μία συγκεκριμένη απόφαση: Έχει αμφισβητηθεί η εθνική κυριαρχία σε ελληνικό έδαφος και παίρνεις απόφαση να φυλάξεις τη μία νησίδα. Ε, δύο είναι όλες κι όλες! Άρα μιλάμε για μνημειώδη ανικανότητα ή για εσχάτη προδοσία (όποιος κι αν πήρε την απόφαση).

Όσο για τις επιθεωρήσεις, palpatine, θα διαφωνήσω μαζί σου. Εκτός από την παπάτζα της επιθεώρησης και του να πίνεις φραπέ, υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να περνά μια μονάδα το χρόνο της. Εκπαίδευση ίσως; Αν θέλουν ουσιαστικές επιθεωρήσεις ας τις κάνουν αιφνιδιαστικές. Καλημέρα κ. Δκτά, πάμε στο χώρο εκπαίδευσης να δούμε τι κάνει η μονάδα σας. Εδώ έχουμε φτάσει να δενείζεται η μία μονάδα υλικά από μιαν άλλη για την επιθεώρηση, λες και δεν ξέρει ο Σγος (η το επιτελείο του) τι υλικά έχει η κάθε μονάδα.

Νικόλας
Manwlo
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Manwlo »

Χάρος έγραψε:Μανώλη, σαφώς όποιος θέλει μπορεί να πολιτευτεί. Αυτό που πιστεύω ότι ενοχλεί τους περισσότερους είναι ότι οι Αρχηγοί οφείλουν να είναι υπερκομματικές προσωπικότητες. Καθήκον τους είναι η εξυπηρέτηση του εθνικού και όχι του κομματικού συμφέροντος. Το να παραιτείσαι από τέτοια θέση ευθύνης για μια καρέκλα προκαλεί.
Σε αυτό δεν διαφωνώ. Νομίζω το έγραψα παραπάνω. (Τώρα αν η φιλοδοξία του κάθενός ξεπερνάει την ευθυξία του σαν άνθρωπο, στρατιωτικό ή πολιτικό, ναι είναι μέγα λάθος κατακριτέο και από εμένα.)

Χάρος έγραψε: Αν θέλουν ουσιαστικές επιθεωρήσεις ας τις κάνουν αιφνιδιαστικές. Καλημέρα κ. Δκτά, πάμε στο χώρο εκπαίδευσης να δούμε τι κάνει η μονάδα σας.
Γίνεται και αυτό. όχι πάντα αλλά γίνεται. Έχεις υπόψιν σου την ΚΟΤΑ στην ΠΑ? Είναι ένα δείγμα.

-=Manwlo=-
killerwing

Δημοσίευση από killerwing »

Υπηρετω στην πιο μαχιμη μοναδα της νησου

Δεν ξερω αν στη πολεμικη αεροπορια οι φάνταροι τρεχουν σε ΤΑΕ και κανουν πυρ και κινηση 400-300-200-100-50 μετ.

Δεν ημουν σε ταξιαρχιες στην Χιο, ουτε με πηγαινε η υπηρεσια 1-1 αλλα 3-4μερες μεσα, εχω τριαντα μερες φυλακιο δηλαδη δεν εβγαινα καθολου σε ολες τις ασκησεις ημουν παρον και εκανα βολες και το βραδυ πηγαινα στη μοναδα για να κανω την υπηρεσια μου -περιπολο.

Μην συγκρινεις ΠΑ (εξαιρουνται οι μαχιμες μοιρες μαζι με τους μηχανικους και τα στελεχη που τα απαρτιζουν) με ΣΞ Manwlo το ενα ειναι κολεγιο και το αλλο γεννα κομαντος που στεκονται στα συνορα και φυλαττουν τα συνορα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος killerwing την 23 Αύγ 2007, 21:20, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
ΤΟΝ ΑΡΧΟΝΤΑ ΤΡΙΩΝ ΔΕΙ ΜΕΜΝΗΣΘΑΙ

ΠΡΩΤΟΝ ΜΕΝ ΟΤΙ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΡΧΕΙ

ΔΕΥΤΕΡΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑ ΝΟΜΟΥΣ ΑΡΧΕΙ

ΤΡΙΤΟΝ ΟΤΙ ΟΥΚ ΑΕΙ ΑΡΧΕΙ
Nikolas_A

Δημοσίευση από Nikolas_A »

killerwing, ο ενθουσιασμός σου σε κάνει συχνά να γράφεις λεπτομέρειες που καλό είναι να μην βγαίνουν on line. Γνώμη μου είναι ότι είναι καλύτερα να τις κάνεις edit.

Νικόλας
STARSERIF
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από STARSERIF »

Kαι η κουβεντα εχει παει τελειως αλλου.Επιστρεψτε στο θεμα του τιτλου!
Thanks
Εικόνα

Ο Τσοπανομοντελογδυτης
http://starserif.spaces.live.com/default.aspx
killerwing

Χάρος έγραψε:killerwing, ο ενθουσιασμός σου σε κάνει συχνά να γράφεις λεπτομέρειες που καλό είναι να μην βγαίνουν on line. Γνώμη μου είναι ότι είναι καλύτερα να τις κάνεις edit.

Νικόλας
ξερω τι γραφω μπορεις πολυ ανετα να τα βρεις στο ιντερνετ....ειναι ο εξοπλισμος που πρεπει να φερει το πεπ για να ειναι επιχειρησιακα ετοιμο.

τεσπα σορρυ για τα off topic
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος killerwing την 23 Αύγ 2007, 20:28, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

ΤΡΙΤΟΝ ΟΤΙ ΟΥΚ ΑΕΙ ΑΡΧΕΙ
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anzac »

Χάρος έγραψε: Το να παραιτείσαι από τέτοια θέση ευθύνης για μια καρέκλα προκαλεί.
Δεν θα μπορούσες να το είχες θέσει καλύτερα!

Άσχετα αν ειμαι σύμφωνος ή όχι με αυτά που γνωρίζω (απο την απέξω) για τους χειρισμούς του στην θητεία του, το ότι την κοπανάει εν μέσω ενεργής θητείας για την καρέκλα με κάνει ακόμα ποιό έξαλο....και ακόμα ποιό δύσπιστο όσον αφορά τις πραγματικές του ικανότητες που μπορεί να έχει (ώς πιόνι)
e-HAF Admin
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anzac »

killerwing έγραψε: ξερω τι γραφω μπορεις πολυ ανετα να τα βρεις στο ιντερνετ....ειναι ο εξοπλισμος που πρεπει να φερει το πεπ για να ειναι επιχειρησιακα ετοιμο.
Να βασιστώ σε αυτό? Δεν γνωρίζω λεπτομέριες αλλά προσεχτικά μην βρεθούμε προ εκπλήξεως!
e-HAF Admin
killerwing

Θεωρητικα ολοι οι αξιωματικοι πρεπει να μην μπαινουν στις πλεκτανες του κομματος.Γι αυτο δεν υπαρχει και συνδικαλισμος, ουτε παραταξεις.

Παρατηρεις ατομα αξιωματικους Σπηλιοτοπουλος, Λυντζερακος, και τωρα ο Χηνοφωτης να παραιτουνται για να ποιασουν μια καρεκλα στη βουλη.

Αποδειχθηκε οτι ολοι οι ανωτατοι αξιωματικοι ειναι τσιρακια του εκαστοτε κομματος.

ΤΡΙΤΟΝ ΟΤΙ ΟΥΚ ΑΕΙ ΑΡΧΕΙ
Απάντηση