Τελείως αρχάριος (μα τελείως)

Γενικά θέματα για το Falcon 4.0

Συντονιστές: the_ripper, Διαχείριση

Απάντηση
BadKarma

Τελείως αρχάριος (μα τελείως)

Δημοσίευση από BadKarma »

Καλημέρα σας παλικάρια.

Μετά από αρκετά χρόνια απουσίας από τα αεροπορικά δρώμενα (είμαι γεράκος σχεδόν 40άρης) με πιάσανε τα παλιά μεράκια για να ασχοληθώ με "κάποιο" flight simulator. Combat flight simulator φυσικά και όχι να κόβω βόλτες με microlight ή Boeing...

Δυστυχώς έχω να ασχοληθώ με fs πολλά χρόνια. Δυστυχώς επίσης δεν έχω προς το παρών και λόγω χώρου το απαραίτητο hardware...δηλαδή βασικά ένα pc της προκοπής.

Προς το παρών λόγω χώρου δουλεύω με ένα λαπτόπι με τσιπάκι INTEL Τ2500 στα 2GHZ, μνήμη 2GΒ και κάρτα γραφικών on board αγνώστων λοιπών στοιχείων.

Ερώτηση 1η. Το pc μου μπορεί να σηκώσει ένα fs σαν το Falcon 4 και σε multiplayer αποστολές?

Ερώτηση 2η. Τι θα χρειαστώ τόσο από sofware όσο και από hardware? Φανταστείτε ότι δεν έχω αγοράσει ακόμα ούτε καν το Falcon 4. Μια λίστα με κάποιες ενδεικτικές τιμές θα βοηθούσε αλλά για αρχή παρακαλώ μην με πυροβολήσετε με HOTAS των 300 ευρώ.. :lol: :lol: :lol:

Ερώτηση 3η. Υπάρχουν αποστολές εκπαίδευσης για πλήρως αρχάριους?

Αυτά προς το παρών από εμένα. Εάν έκανα λάθος που άνοιξα νέο topic ζητώ προκαταβολικά συγνώμη.

Επίσης εάν μου υποδεικνύατε κάποια topic για να αρχίσω μόρφωση θα με υποχρεώνατε...
Αρχίσανε τα φωτορυθμικά...
Προπέλας

Δημοσίευση από Προπέλας »

Καλώς όρισες φίλε στην e-haf & στην 320 ΜΠΚ Ηνιοχος !

Επειδή το OF βασίζεται στο παλιο falcon 4, το πιο πιθανο είναι να μην έχεις κανένα θέμα με τον υπολογιστή σου ! Οσο γαι το multiplay σημαντική είναι η γραμμή σου και οχι το pc σου !

Για αρχή θα χρειαστεί να κατεβάσεις το επίσημο setup μας, να επικοινωνησεις με anzac για κωδκούς και να εμφανιστεις στο TS μας για γνωριμία και πτησούλα!

Απο εξοπλισμό για αρχή θα χρειαστείς εάν stick των 50 ευρώ (θα σου πεί ο Greg, μην στεναχωριέσαι.... :lol:) και διάθεση γαι διάβασμα και μάθηση ! Αλλα ολα αυτα θα γίνουν με παρέα εμας, αρα θα είναι μια πιο ευχάριστη διαδικασία !

Αργότερα με βάση το μερακι σου μπορεις να αγοράσεις και άλλα περιφερειακά, αλλά σε δευτερη φάση !
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Προπέλας την 31 Δεκ 2010, 09:43, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
BadKarma

Καλημέρα προπέλα και ευχαριστώ για τις πληροφορίες.

Σκέφτομαι για το thrustmaster t που και HOTAS είναι και καλά λόγια έχω διαβάσει...

Για τα άλλα νομίζω θα έχουμε πολύ δρόμο...
Greg

Δημοσίευση από Greg »

Φοβερή επιλογή το stick :)
Kαλώς όρισες ! Σου στέλνω κωδικούς για Teamspeak και το setup σε προσωπικό μήνυμα .
Καλή αρχή :wink:
Greg

Δημοσίευση από Greg »

Eπίσης πρέπει από τα πάνω κουμπιά του φορουμ να εγγραφείς και στη περιοχή πτήσεων όπου γίνοντε όλα τα καλά όσον αφορά τις πτήσεις μας.
Η αίτηση σου γίνεται δεκτή μόλις αρχίσεις πτήσεις με την ομάδα.

Από εκεί και πέρα check τον κανονισμό της Μοίρας : http://commit.e-haf.org/viewtopic.php?t=9065

και σε αυτό το ποστ θα βρεις ότι πληροφορίες χρειάζεσαι για την αρχή : http://commit.e-haf.org/viewtopic.php?t=8985
Προπέλας

Εστειλα ενα αναλυτικο ποστ , ελπιζω να σε κατατοπισα ! Δες τα pm σου !
DAREDEVIL

Δημοσίευση από DAREDEVIL »

Καλος ηρθες φιλος ,τα λεμε απ'την καινουρια χρονια μαχημα :lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anzac »

Καλώς όρισες.

Όσον αφορά software/hardware ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να εχεις winxp , για να αποφυγεις πολλά προβλήματα" και κάρτα ΌΧΙ INTEL onboard !

Αν πληρείς αυτά τα δύο, περάσεις το setup και δουλεύει μια χαρά, τότε να σκεφτείς να πάρεις Hotas Cougar. Αλλιώς.....
e-HAF Admin
BadKarma

Anzac έγραψε:Καλώς όρισες.

Όσον αφορά software/hardware ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να εχεις winxp , για να αποφυγεις πολλά προβλήματα" και κάρτα ΌΧΙ INTEL onboard !

Αν πληρείς αυτά τα δύο, περάσεις το setup και δουλεύει μια χαρά, τότε να σκεφτείς να πάρεις Hotas Cougar. Αλλιώς.....
Δυστυχώς έχω Win7 και δεν υπάρχει προοπτική να τα αλλάξω προς το παρών.

Δοκίμασα να εγκαταστήσω το ΟF και δυστυχώς μου έβγαλε μήνυμα για corrupted αρχεία και έμεινα με την εγκατάσταση στο χέρι.

Anyway σας ευχαριστώ για τις συμβουλές και θα συνεχίσω το πρίξιμο του χρόνου.

Έως τότε να έχετε μια πολύ καλή πρωτοχρονιά και μια ακόμα καλύτερη χρονιά.
BadKarma

Καλημέρα και καλή χρονιά σε όλους...

Λοιπόν...εχθές έκανα λάθος. Μόλις μετέφερα σωστά το password στο OF ξεκίνησε την εγκατάσταση. Την οποία αν και μάλλον ολοκλήρωσε δεν βρίσκω πουθενά στο pc φάκελλο OF...Όσο και να έψαξα.

"Κάτι" όμως πρέπει να εγκαταστάθηκε γιατί το Windows utilities μου ζήτησε defragment (που γενικώς δεν είχα θέμα και σπάνια μου ζητάει). Μάλιστα μου φάνηκε ότι είδα γεματούλικο το drive C...

Τίποτα φώτα παρακαλώ????????
Greg

Δημοσίευση από Greg »

Καλημέρα και χρόνια πολλά!!!
Το falcon αποθηκεύεται στο φάκελο C:\MicroProse. Τσέκαρε εκεί :wink:
BadKarma

Καλημέρα από εμένα.

Λοιπόν…μέχρι τώρα κατάφερα βασικά να εγκαταστήσω το OF. Μάλιστα για 2-3 φορές κατάφερα να επιλέξω instant action για να δω λίγο την αίσθηση του simulator αλλά απουσία έστω και δανεικού joystick έριξα αντίστοιχα καρφώματα.

Κατόπιν…αμέτρητα κρασαρίσματα. Δεν καταφέρνω να το τρέξω με τίποτα και αφού επιλέξω την αποστολή, την ώρα που την φορτώνει μου βγάζουν μήνυμα τα Windows για κλείσιμο του προγράμματος ή επισκευή τους ενώ το mouse δεν λειτουργεί.

Μόνο με alt+ctrl+del μπορώ να το κλείσω.

Να αναφέρω εδώ ότι τα Tune Up Utilities που χρησιμοποιώ έχουν turbo mode.

Τι κάνουμε ρε παιδιά τώρα? Να το επεγκαταστήσω και να το εγκαταστήσω ξανά?

Και κάτι άλλο…Με την αναβάθμιση του RapaceLauncher αυτό που κάνω είναι ένα cut τα παλιά αρχεία από τον αντίστοιχο φάκελο και μεταφορά εκεί τα νέα αρχεία από το τελευταίο RapaceLauncher?
Προπέλας

Καλη χρονια και απο εμένα !

Οσον αφορα τα Win7 το βασικο ειναι η καρτα γραφικων σου να ειναι nvidia.... ο συνδιασμος ΑΤΙ & Win 7 ειναι....καταστροφικος για το OF ! Για παραπανω πληροφοριες δες το παρακατω thread, κανε οτι λεει και πολυ πιθανο να τρεχει το OF κανονικα !

http://www.e-haf.org/forum/viewtopic.php?t=13935

Εφοσον εγκαταστηθηκε δεν χρειαζεται να το ξανακανεις εγκατασταση ! Απλα πηγαινε στην σεπιλογη setup------>conrollers και δες αν οι ρυθμισεις του stick ειναι οκ !

Για το rapache ακριβως , σβηνεις αυτο που εχει μς απλο delete και βαζεις το 9.90 με απλο paste !
BadKarma

Πολύ ωραίος!!!!

Τα κάνω όλα αλλά το configuration profiles είναι κλειδωμένο...

Την Geforce Go 7600 φοράω...

Ψάχνοντας για τα πιο νέα Drivers της κάρτας βρίσκω 3 επιλογές...

7600 LE
7600 GS
7600 GT

Εγώ απλά 7600 βλέπω στην κάρτα μου...τίποτα παραπάνω...

WTF??????
BadKarma

ΟΚ λάθος μου και πάλι...Η κάρτα είναι η series 7 Go (για notebook) και όχι η απλή 7...

Αλλά και πάλι έχω πρόβλημα με το configuration profiles....
Απάντηση