@Δημήτρης
Μήν όμως προσβάλλουμε αυτούς που δουλέψανε για την παρέλαση. Ούτε πρέπει να απαξιώνουμε το στράτευμα. Η αξία του φαίνεται και χωρίς παρέλαση εξ'άλλου.
@Cosa
για πήγαινε έξω απο ένα σχολείο και δες ποσα παιδάκια ξέρουν τι είναι αυτό που γιορτάζουμε σήμερα.
Μα και εγώ αυτό λεώ. Το θέμα της υποτίμησης της Ιστορίας δεν είναι ένα τόσο επιφανειακό θέμα. Αρκεί να δείς ότι το μάθημα ακόμα δίνεται υπό τη μορφή γνωστικού υλικού προς "κατάποσιν" λές και θα τους τα περάσουμε με δισκέτες. Είναι τόσο ο τρόπος που διδάσκεται όσο το υλικό που παραδίδεται. Το σχόλιό σου επομένως για τα σχολεία έρχεται μόνο να ενισχύσει την δική μου άποψη ότι αλλού πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή-λεφτά αν θέλουμε να αποδώσουμε φόρο τιμής στους παλαίμαχους και νεκρούς.Και επιστρέφουμε στην παρέλαση.
Ωραία, το σχολείο δεν κάνει τίποτα, στην παρέλαση είδες κανέναν να μαθαίνει κάτι?
Αν ναί, τί έμαθαν? (περιμένω απάντηση αν και νομίζω ότι ούτε εκεί άκουσαν κάτι. Το πολύ πολύ ο μπαμπάς να τους είπε τις λέξεις Ιταλοί-Οχι-1940).
Αν όχι, και αφού υποστηρίζεις ότι η διδακτική σημασία της παρέλασης είναι "κολοκύθια λαδορίγανη" τότε πώς τιμά τους νεκρούς και τους παλαίμαχους?. Τουλάχιστον ένα ντοκιμαντέρ θα ανέφερε τις μονάδες στις οποίες υπηρέτησαν. Αν δε τα πολυμέσα αυτά παραχθούν με σύγχρονες αντιλήψεις για την μεθοδολογία διδασκαλίας θα είναι βατές και για τους νέους (γιατί η ιστορική ανάμνηση απευθύνεται σε αυτούς που ακόμα μαθαίνουν. Λές να κάνουμε την παρέλαση για την κυραλένη?)
Οι παρελάσεις λοιπόν γίνονται μόνο και μόνο για αυτούς, για αυτούς αξίζει να γίνονται , είναι φόρος τιμής σε αυτούς τους ανθρώπους.
Αυτό το χρησιμοποιείς ως επιχείρημα κατά της άποψής μου? γιατί μιά απλή αναφορά των στόχων της παρέλασης, δεν μου αποδεικνύει και ότι αυτό το πετυχαίνει....
Λεφτά για ντοκυμαντέρ και για επιμόρφωση του κάθε ενός που απο μόνος του δεν ενδιαφέρθηκε να μάθει, υπάρχουν , δεν είναι ανάγκη να κοπούν απο τις παρελάσεις.
Που? και το ντοκιμαντέρ ποίος θα το κάνει. τα παιδιά από μόνα τους? Τα παιδιά δεν είναι υποχρεωμένα να ενδιαφερθούν. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να κινήσουμε το ενδιαφέρον τους. (ΥΠ.ΠΑΙΔΕΙΑΣ Μην του πας κόντρα). Και πάλι περιμένω απάντηση στο που αποσκοπεί η παρέλαση.
"εδώ βλέπετε τα ογκώδη στρατιώτικά οχήματα σε πράσινο και μαύρο χρωματισμό , παρατηρήστε τα μεγάλα βλήματα που φέρουν στο επάνω μέρος"
Όντως ήταν άθλια σχόλια......