Αρχαιολογίες

Κεντρικό σημείο επικοινωνίας μελών

Συντονιστές: the_ripper, Διαχείριση

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Επικοινωνία:

Αρχαιολογίες

Δημοσίευση από Anzac »

Εσείς τι κατέχετε απο αρχαίο εξοπλισμό υπολογιστών στην αποθήκη σας ;

Θα σας πώ μερικά δικά μου

:arrow: GAME Card (για joystick) σε ISA Bus (αν το λέω σωστά ;) )
:arrow: Floppy 5 1/4 Drive (μαζί με όσες δισκέττες είχα μαζέψει τότε απο PC Master και file/games/etc) με read size 1.2MB. Υπήρχαν και άλλα που διαβάζανε ποιό λίγο, κάπου στα 720k~ ;
:arrow: 32pin ; Μνήμες 256k :shock: :shock: :shock:

αν θυμηθώ και άλλα θα ενημερώσω :)
e-HAF Admin
Nikolas_A

Re: Αρχαιολογίες

Δημοσίευση από Nikolas_A »

Anzac έγραψε: :arrow: 32pin ; Μνήμες 256k :shock: :shock: :shock:
Τέτοιες έχω κι εγώ. Αρκετές ISA κάρτες (ήχου, δικτύου κλπ). Τα drive 5 1/4 τα διέλυσα για τα εξαρτήματα (stepper motors etc)
Sugarmate
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Sugarmate »

Χμμμ...

:arrow: Επεξεργαστές 386, 486 (DX), ΑΜD K1
:arrow: Mνήμες σε διάφορα μεγέθη (256-1000MB) 32pin
:arrow: CDROM Creative 2x που συνδεόταν όχι σε IDE αλλά σε...
:arrow: ...SoundBlaster 16 ISA
:arrow: SoundBlaster 128 PCI
:arrow: Κάρτες γραφικών 1ΜΒ Cirrus Logic και 2ΜΒ Τrident PCI
:arrow: Κάρτες δικτύου ISA 10άρες με BNC
:arrow: Kάρτες επέκτασης Serial, Parallel, SCSI για ΙSA
:arrow: Motherboards για 486, Pentium
:arrow: Ανεμιστηράκια, ψύκτρες κλπ για 386, 486, Pentium
:arrow: Floppy 5 1/4 με μερικές δισκέτες
:arrow: Σειριακά ποντίκια

Έχω κι άλλα, αλλά πρέπει να φύγω! :lol: :lol:
Sierraxray

Δημοσίευση από Sierraxray »

Μπράβο! Καλή ιδέα να κάνουμε μια λίστα, και άν κάποιος θέλει κάτι μπορεί να ρωτήσει μήπως πωλείται ή χαρίζεται.

Προς το παρόν έχω:
Ένα εκπληκτικό Scanner HP που πιάνει πολύ καλές αναλύσεις, με serial Port.
Ένα τροφοδοτικό 500 χρησιμοποιημένο ελάχιστα.
Επεξεργαστή Intel Pentium 100Mhz
Κάρτα γραφικών S3 Trident (2Mb) :lol:
Κάρτα ήχου S.Blaster 16
DVD writer TEAC 4X που λείτουργεί ακόμα τέλεια και αξιόπιστα!!!! (έχω σταματήσει βέβαια να το επιλέγω γιατί αργεί....)
Και μπορεί να βρώ και άλλα.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anzac »

όταν είχε βγεί η SoundBlaster ήταν κάπως ακριβή για την τσέπη μου τότε και είχα πάρει μια AdLib

τις θυμάται κανείς ; δεν την έχω όμως πια

επίσης είχα φτιάξει μια πλακετούλα τότε που έπαιζε μέσω της 25άρας σειριακής τα ΦΟΒΕΡΑ τότε τετρακάναλα μουσικά αρχεία MOD
e-HAF Admin
Pacman

Δημοσίευση από Pacman »

Εγώ έχω τα εξής:
-ZX Spectrum (μόνο που πρέπει να τα έχει παίξει το ηχειάκι του ή κάποιο άλλο εξάρτημα που είχα βρει στο Service Manual. :( Πρέπει να βρω κάποιον ηλεκτρονικό να μου το εξετάσει)

-ZX Spectrum plus (ελαττωματικός, δεν έχω ψάξει ακόμα τί φταίει :( )

-ΖΧ Spectrum +3 (Εις αρίστην κατάσταση. Φτου Φτου Φτου μην το ματιάσω γιατί έχει πέσει επιδημία στα Σπεκτρουμάκια μου. Προσεχώς card reader)

-Amstrad CPC 6128 (έχω κάνει καλώδιο για να παίρνει drive από PC ώστε να γράφω δισκέτες 3.5', αλλά τώρα σκέφτομαι να πάρω interface για σκληρούς δίσκους, flashcard κτλ)

-BBC Master 128 + Cumana Drive 5.25' (Προσεχώς αναβάθμιση με Flash card reader)

-Commodore 64 (εντοπίσθηκε δίπλα σε κάδο και διεσώθη! Μερικοί άνθρωποι είναι εντελώς άκαρδοι) και Commodore 128 + Drives 1541-II και 1570 (το μπαούλο) + MMC64 Card Reader (με καρτούλα 2GB για παρατεταμένη απόλαυση)

-Atari 65 XE + Κασετόφωνο (προσεχώς αναβαθμίσεις)

-MSX-2 (προσεχώς αναβάθμιση Card reader)

-Sam Coupe (Προσεχώς αναβάθμιση RAM στα 512KB και προσθήκη εσωτερικού Disk Drive)

-Texas Instruments TI99/4A. Ο υπολογιστής που μιλάει(!) στην εκπομπή της ΕΡΤ, Κόκκινοι γίγαντες άσπροι νάνοι. (Δυστυχώς έχει πρόβλημα ή το τροφοδοτικό, ή ο υπολογιστής... ο ηλεκτρονικός δεν έβγαλε άκρη...να πάρει! :( )

-Atari 1040 STFM (Η δύναμις των 16bit)

-Amiga 1000 + επέκταση RAM στα 512KB (Η μεγάλη κυρία...Προσεχώς οικοδομικές εργασίες με τρυπάνια για να εφαρμόσει σωστά το καινούριο Drive)

-Amiga 500 + επέκταση RAM στο 1MB. (Στο κουτί της. Το είχα φυλάξει κι αυτό από τότε. Προσεχώς επισκευή πληκτρολογίου και τοποθέτηση καινούριου drive)

-Amiga 1200 + Blizzard1230 + 8MB RAM + 11GB 2.5' HD (με τον γρήγορο, αλλά συμβατό 68030...Στο κουτί της Magic Pack σαν καινούρια)

-Amiga 1200 motherboard σε EZ-Tower + BlizzardPPC (603e@250+68040@25)+64MB RAM + Mediator PCI Busboard (με κάρτες Voodoo3, Soundblaster 128, Ethernet100)+CD-ROMx52+HD80GB (Το κύριο μηχάνημα μου. Τρέχει AmigaOS3.9 και AmigaOS4.0)-Anzac αν δεις ποτέ Amiga στα στατιστικά του forum, από εδώ είναι. :D

-Motherboard A1200 ελαττωματική

-Archimedes 3000 + 4MB RAM (Η απίστευτη ισχύς του RISC επεξεργαστή ARM των 4Μips μόνο δέος μπορούσε να προκαλέσει)

-Motherboard με επεξεργαστή 486 δεν θυμάμαι αν λειτουργεί. Είναι κάπου πεταμένο.

-Pentium3 σε ρόλο Αλβανού του δικτύου. (Ελέγχεται από VNC και κάνει διάφορα θελήματα στα Micro ή στο laptop <= δυστυχώς πρέπει και να δουλέψουμε :( )

-Monitors: Commodore 1081, 1084, 1084-P2, Amstrad έγχρωμο και πράσινο.

-Κάρτα KCS PC Power Board για Amiga500. Εξομοιώνει IBM-Compatible και διαθέτει επεξεργαστή NecV30. Χρησιμοποιείται και ως 1.5ΜΒ Ram από την Amiga. Υπηρέτησε πιστά τις σπάνιες ανάγκες μου για συμβατότητα με IBM και μου έδειξε τι ΔΕΝ έχασα που δεν πήρα τενεκέ (λέγε με PC). Προς επισκευή :(

-Κάρτα Apollo 1240 με τον 68040@25 για A1200 (πρόβλημα με τα simm)

-Διάφορες κάρτες S3-Virge (χρησιμοποιήθηκε για λίγο καιρό από την Amiga μου), Banshe, Soundblaster, Ethernet. Πρέπει να λειτουργούν.

Νομίζω αυτά είναι όλα.

Πωλήσεις στα micro δεν γίνονται (δεν μου πάει η καρδιά), αλλά ίσως να ξεφορτωθώ κάποια πισάδικη κάρτα ή motherboard.

Θα με ενδιέφερε αν κάποιος έχει ποντίκι για Atari ST γιατί τώρα έχω κάνει καλώδιο για να χρησιμοποιεί της Amiga, το οποίο δεν συμβαδίζει με την αιώνια αντιπαλότητα των δύο μηχανημάτων.

Επίσης, ενδιαφέρομαι για Amstrad CPC 6128 σε άριστη κατάσταση (του κουτιού και του σπιτιού που λέμε).

Ή ότι άλλο έχετε που συμβαδίζει με τα γούστα μου (βλέπετε λίστα παραπάνω) μην το πετάξετε διότι ΔΙΑΠΡΑΤΤΕΤΕ ΕΓΚΛΗΜΑ.

Αν επιμένετε για drag and drop από το μπαλκόνι, ενημερώστε με για την ακριβή ημερομηνία και ώρα ώστε να την έχω στήσει από κάτω να το προλάβω.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Pacman την 16 Ιαν 2009, 12:26, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Cipher

Δημοσίευση από Cipher »

:Spooky: respect στο maximum όμως.... με πήγες πολλά χρόνια πίσω και :clap: που τα έχεις ακόμα.
Nikolas_A

Δημοσίευση από Nikolas_A »

Το μουσείο πότε είναι ανοικτό δια το κοινό; :lol: :lol:
Pacman

Δημοσίευση από Pacman »

Αν είχα μεγαλύτερο χώρο, ίσως να ήταν ανοιχτό καθημερινώς! :)

Προς το παρόν θα μπορούσα να βγάλω μερικές φωτογραφίες όταν βρω χρόνο.

Παιδιά τα δικά μου δεν είναι τίποτα. Ένας τύπος είχε τη συλλογή του σε κάποιο site, η οποία συλλογή περιείχε ΤΑ ΑΠΑΝΤΑ. Μέχρι και κάτι mini computer και mainframe!
Για όσους δεν γνωρίζουν και για να μην δημιουργηθεί εσφαλμένη εικόνα, λέγονται mini διότι έχουν μέγεθος αντίστοιχο ενός μικρού... ψυγείου. :)

Εγώ κυρίως κυνηγάω αυτά που διάβαζα στα περιοδικά μικρός και μου έτρεχαν τα σάλια. Προσπαθώ να τα έχω σε ετοιμοπόλεμη κατάσταση και περνάω μαζί τους κάποιες ευχάριστες ελεύθερες ώρες στον σκληρό και μάταιο τούτο κόσμο. (είμαι πολύ αισθηματίας τελικά :D )

Υ.Γ. @ cipher
Αυτά τα χρόνια ήταν τα καλύτερα τελικά :)
Cipher

Δημοσίευση από Cipher »

@pacman

ακουγεταί λίγο ρομαντικό αλλά είναι αλήθεια φίλε. και όχι μόνο για τα πρώτα flight sims που όλοι μας παίξαμε και τα γραφικά ήταν κύριως στο μιαλό μας αλλά γιατί είμασταν μεχρί ενα σημείο ευχαριστημένοι με ότι είχαμε. Εχω σταθεί τυχέρος και έχω παίξει hand written baseball σε unix mainframe με γραφικά ascii τελείως μην σου πω.

αναμνήσεις... άντε άνοιξε το μουσείο σου!!!!!
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anzac »

ρε συ Pacman

προσωπική συλλογή είναι αυτη ; Μαγαζί είχες ;

Ω ΡΕ ΜΑΝΑ ΜΟΥ τι ξεθάψαμε σήμερααααααααα

αν το ήξερα θα σου είχα δώσει κάποια παλαιότερα pc hardware

Ο Atari STFM ήταν πρώτη μούρη τότε, και ήμουν ανάμεσα σε αυτό και στα PC. Τελικά κατέληξα σε PC ΙΚΑΡΟΣ 286 τότε !

τον θυμάστε τον Ικαρο ;
e-HAF Admin
Kostis

Δημοσίευση από Kostis »

Δεν έχω πολλά, αλλά κατέγραψα τα εξής:
1) Κάρτα γραφικών ATI Radeon X300 SE-128MB 64-bit DDR PCI Express 16x

2)Κάρτα γραφικών(Κάπως πανάρχαια...) ΕΝΒΙΔΙΑ 64ΜΒ (μάλλον) AGP Slot

3)Μνήμη RAM WILK ELEKTRONIK DDR2 512MB 240-Pin DIMM Slot

4)CD Recorder BTC

5)Ένα wheel mouse της Microsoft

6)Σύστημα υδρόψυξης, ελαφρώς χρησιμοποιημένο.

7)Μία motherboard ένας σκληρός δίσκος...out of order!!!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Kostis την 16 Ιαν 2009, 15:31, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
ΕικόναΕικόνα
Pacman

Δημοσίευση από Pacman »

και όχι μόνο για τα πρώτα flight sims που όλοι μας παίξαμε και τα γραφικά ήταν κύριως στο μιαλό μας αλλά γιατί είμασταν μεχρί ενα σημείο ευχαριστημένοι με ότι είχαμε.
Θυμάμαι το Flight Simulator 1 το είχα παίξει σε ένα εξωτικό IBM, με πολύ μικρή κίτρινη οθόνη ενσωματωμένη την κεντρική μονάδα. Σε μια φάση πετούσαμε πάνω από κάτι που το ερμηνεύσαμε ως αγώνες κωπηλασίας. Σίγουρα όμως θα ήταν κάτι άλλο! Τα γραφικά ήταν στο μυαλό μας, ακριβώς όπως τα λες. :D
Εχω σταθεί τυχέρος και έχω παίξει hand written baseball σε unix mainframe με γραφικά ascii τελείως μην σου πω.
Αααχ αυτά είναι!
προσωπική συλλογή είναι αυτη ; Μαγαζί είχες ;
Χεχε όχι. Κάποια τα έχω από τότε (πχ Σπέκτρουμ - Αμίγκες και τις κάρτες τους), όμως όχι όλα. Κάποια τα έβρισκα σιγά σιγά όσο περνούσαν τα χρόνια. Πχ κάποια μου τα έδιναν φίλοι που αγόραζαν μεγαλύτερα (ή τους προλάβαινα πριν τα πετάξουν), κάποια τα βρήκα πεταμένα (πχ. Commodore 64) και ορισμένα τα πήρα από το ebay.
Ο Atari STFM ήταν πρώτη μούρη τότε, και ήμουν ανάμεσα σε αυτό και στα PC. Τελικά κατέληξα σε PC ΙΚΑΡΟΣ 286 τότε !
τον θυμάστε τον Ικαρο ;
Ναι! ΙΚΑΡΟΣ (είχε ένας θείος μου), ΠΥΘΙΑ και το θρυλικό ΚΑΤ, ο Ελληνικός υπολογιστής που ήταν συμβατός και με IBM και με Apple (διεθνής πρωτιά) και προοριζόταν για τα Ελληνικά σχολεία.

Anzac είμαι σίγουρος πως το όνομα και μόνο του ΙΚΑΡΟΥ έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επιλογή σου. :D
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anzac »

εννοείτε

λες και ήταν βαλτός τότε ρε παιδί μου :)
e-HAF Admin
Sugarmate
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Sugarmate »

Κι εγώ σκεφτόμουν να πάρω τότε το EuroPC, κορυφαίο gadget της εποχής (το θυμάται κανείς; )

Λες να προφήτευα τα Eurofighter...;; :lol: :lol:
Απάντηση