Sugarmate Home Cockpit

Πιλοτήρια για Οικιακή Χρήση<br>
Batteries Not Included !

Συντονιστής: Διαχείριση

Απάντηση
Sugarmate
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Sugarmate »

Ναι, ο προτζέκτορας είναι ήδη σε φάση κατασκευής... φτιάχνω DIY προτζέκτορα γιατί οι του εμπορίου είναι ακριβοί (ιδιαίτερα οι μεγαλύτερες αναλύσεις από την τυπική 800χ600) και η λάμπα τους έχει περιορισμένη διάρκεια ζωής και είναι και πανάκριβη.

Αυτός που φτιάχνω έχει 1024χ768 και η λάμπα έχει 10πλάσια διάρκεια ζωής αλλά το 1/20 της τιμής (περίπου 20€)...

Αυτάααααα.... :D
raptor
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από raptor »

Βρεεε το παιδίιιι...

Για πέςςς..???!!! (χαχαχα)
Εικόνα
cosa

Δημοσίευση από cosa »

σε απειλώ ευθέως οτι αν συνεχισεις αυτό το thread ανεβαίνω Θεσσαλονίκη να σε κοπανήσω.
Τι είσαι συ ρε? ε?
μαραγκος?
σιδεράς?
ηλεκτρονικός?
ηχολήπτης?
παραγωγός?
μουσικός?
e-pilot?
προγραμματιστής?
μηχανικός προβολής?

φτιάχνω λέει Projector γιατί του εμπορίου είναι μάπα.
ρε τι ειναι αυτος ρε....
ρε συ έχω ένα σφάχτη στη νεφραμιά εδώ και κάνα δυο μέρες...τι να κάνω?

πέρα απο την πλάκα 10000000000 φορές συγχαρητήρια ρε φίλε, αυτό που κάνεις είναι καταπληκτικό, ελπίζω να κρατάς log και να το χρησιμοποιήσουμε για reference στο μέλλον όταν θα κάνουμε και άλλοι τις δικές μας προσπάθειες.
1000 μπράβο keep it up..

:D
ΕΙΣ ΟΙΩΝΟΣ ΑΡΙΣΤΟΣ ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ PARTY
Εικόνα
Cipher

Δημοσίευση από Cipher »

Για πες κόστος. Μπορεί να σου αρχίσουμε τις παραγγελίες μου φαίνεται. :twisted: :twisted: :twisted:
Sugarmate
Επικοινωνία:

cosa έγραψε:σε απειλώ ευθέως οτι αν συνεχισεις αυτό το thread ανεβαίνω Θεσσαλονίκη να σε κοπανήσω.
Ανέβα, αλλά όχι για κοπάνημα... να γνωριστούμε από κοντά, κάνα καφέ, you know... ε αν θες κοπάνα με και λίγο μπας και στρώσω :lol:
Τι είσαι συ ρε? ε?
μαραγκος?
σιδεράς?
ηλεκτρονικός?
ηχολήπτης?
παραγωγός?
μουσικός?
e-pilot?
προγραμματιστής?
μηχανικός προβολής?
Δυστυχώς είμαι από όλα αυτά, και λίγα ακόμα που δεν έχω αποκαλύψει (όχι, δεν είμαι της φαμίλιας mr. Nostra ;) )

Και λέω δυστυχώς γιατί για να ικανοποιήσω τη δίψα μου να ενασχοληθώ με όλα αυτά, δε μου φτάνουν οι 24 ώρες... άσε που δεν μπορώ να εντρυφήσω σε κάποιο από όλα και παραμένω μια μετριότητα σε όλα...
φτιάχνω λέει Projector γιατί του εμπορίου είναι μάπα.
Ε, τι, δεν είναι;! Δίνεις 500-800€ και παίρνεις ένα τίποτα με ανάλυση 800χ600 που σου καίει και τη λάμπα στις 2000 ώρες (στην καλύτερη) και σου ζητάει μετά 300€ για άλλη λάμπα. Άσε, θα φτιάξω μόνος μου...
ρε τι ειναι αυτος ρε....
ρε συ έχω ένα σφάχτη στη νεφραμιά εδώ και κάνα δυο μέρες...τι να κάνω?
Busted! Από ιατρικά θέματα δε σκαμπάζω μία... αν και, Windex δοκίμασες; :lol: :lol:
πέρα απο την πλάκα 10000000000 φορές συγχαρητήρια ρε φίλε, αυτό που κάνεις είναι καταπληκτικό, ελπίζω να κρατάς log και να το χρησιμοποιήσουμε για reference στο μέλλον όταν θα κάνουμε και άλλοι τις δικές μας προσπάθειες.
1000 μπράβο keep it up..
:D
Χίλια ευχαριστώ, ο μόνος λόγος που το "επιδεικνύω" είναι μπας και μπριζώσω και κανέναν σας να αρχίσει να ασχολείται δειλά δειλά. Όπως ίσως θα πρόσεξες, χρησιμοποιώ κοινά υλικά που μπορεί να βρει ο καθένας, και απλές τεχνικές που μπορεί να εφαρμόσει ο καθένας. Και σχεδόν ντρέπομαι κιόλας, γιατί αυτό που κάνω εγώ δεν είναι τίποτα μπροστά σε κάτι πράγματα που κάνουν κάποια παιδιά ανά τον κόσμο στο www.viperpit.org (γι αυτό και δεν έχω ανοίξει κι εκεί σχετικό thread). Φτιάχνω κάτι πολύ απλό και λειτουργικό και επιδιώκω να δείξω ότι "είναι απλό, κάντο κι εσύ". Αν το καλοσκεφτείς, είναι μοντελισμός... σε 1:1...

Και σίγουρα θα χαρώ να βοηθήσω με τις γνώσεις που αποκομίζω φτάχνοντάς το, όποιον χρειαστεί βοήθεια ή έχει απορία. Ακριβώς όπως εσύ θα χαρείς να μου δείξεις πώς να κάνω αποτελεσματικό BVR και air refuel, αν στο ζητήσω... (παρεμπιπτόντως, σε αυτά πάσχω λιγάκι... :? )

@raptor: Τί, να αρχίσω να λέω και για τον projector; Η βασική αρχή είναι: σημειακή πηγή φωτός μεγάλης φωτεινότητας ->"παραλληλοποίηση" ακτίνων φωτός->φωτισμός εικόνας προς προβολή-> συγκέντρωση του ειδώλου στο φακό προβολής->προβολή. Η αντίστοιχη υλοποίηση είναι: Λάμπα metal halide 400W (~30.000 lumen)->φακός fresnel->"στριπαρισμένη" 15άρα TFT->φακός fresnel->φακός προβολής. Λεπτομέρειες σε πολλά sites και κυρίως στο www.lumenlab.com
Αυτή τη στιγμή είμαι στη συγκέντρωση υλικών, μένει η λάμπα και ξεκινάω συναρμολόγηση...

@Cipher: κόστος μηδαμινό... αλλά παραγγελίες γιοκ, δεν προλαβαίνω ούτε να φάω! Εκτός αν παρατήσω τη δουλειά μου και ζω φτιάχνοντας cockpits και projectors και ενισχυτές και πετάλια και μουσικά όργανα και, και, και... αλλά για πόσο; Πόσοι θέλετε cockpit; :lol: :lol:

Όπως είπα και παραπάνω... "φτιάχτο μόνος σου, είναι απλό"!
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anzac »

άντε με το καλό να κάνεις join The married club, join the father club, και μετά έλα πες μου τι free time club σου απομένει
e-HAF Admin
Sugarmate
Επικοινωνία:

Στο πρώτο club είμαι ήδη... ίσως και περισσότερο καιρό από εσένα! ;)

Το δεύτερο σχεδιάζεται σε 2-3 χρόνια από τώρα...

Και πάω στοίχημα ότι και πάλι θα βρίσκω free time να ασχολούμαι. Όχι τόσο όσο τώρα, αλλά θα βρίσκω...

Δε γίνεται αλλιώς!! :)
MicaGR

Δημοσίευση από MicaGR »

Sugarmate έγραψε:Ναι, ο προτζέκτορας είναι ήδη σε φάση κατασκευής... φτιάχνω DIY προτζέκτορα γιατί οι του εμπορίου είναι ακριβοί (ιδιαίτερα οι μεγαλύτερες αναλύσεις από την τυπική 800χ600) και η λάμπα τους έχει περιορισμένη διάρκεια ζωής και είναι και πανάκριβη.

Αυτός που φτιάχνω έχει 1024χ768 και η λάμπα έχει 10πλάσια διάρκεια ζωής αλλά το 1/20 της τιμής (περίπου 20€)...

Αυτάααααα.... :D
Θα διαιωνίσω για το κομμάτι της ανάλυσης καθώς και για την διάρκεια ζωής.
http://www.superslimprojector.com/products/

Πολύ λεπτός προτζέκτορας και τραγικά εύκολη μετακίνηση!
Πληροφορίες για τιμές: "http://www.elmisystems.gr/elmi/jsp/el/top/index.html".

Εικόνα

"Αμες δε γεσόμεθα, πολλώ κάρρονες"
Sugarmate
Επικοινωνία:

Πλάκα κάνεις, έτσι;

1.500€ χωρίς ΦΠΑ;

Και πού είδες για διάρκεια; 2000 ώρες έχει κι αυτός, όπως όλοι (στην καλύτερη, συνήθως τα φτύνουν νωρίτερα, γι αυτό και δίνουν μόνο 90 μέρες εγγύηση στη λάμπα).

Και η 1024χ768 που δίνει αυτός δεν είπα ότι δεν παίζει. Υπάρχουν και μεγαλύτερες αναλύσεις και σε καλύτερες από αυτόν τιμές, πχ http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.180416 1280χ800 wide, 3000 ώρες, 720€

Εγώ είπα ότι αντί να δώσω 500-700€ και να πάρω κάτι που σε 2000-3000 ώρες θα μου καεί και θα χρειαστεί να πληρώσω 300€ για μια νέα λάμπα, θα το φτιάξω μόνος με ίδια ή καλύτερη ανάλυση (1024χ768), θα μου κοστίσει λιγότερο από 250-300€ και η λάμπα θα έχει διάρκεια ζωής 20.000 ώρες και ακόμα και όταν καεί θα πληρώσω 20€ για νέα. Το μόνο μειονέκτημα είναι (πέρα από το ότι πρέπει να το κατασκευάσω μόνος, που για μένα όμως είναι διασκέδαση) ότι θα έχει μεγάλο μέγεθος σε σχέση με έναν του εμπορίου (περίπου σαν παλιά φωτογραφική μηχανή, με την κουκούλα και τη φυσούνα).

Το οποίο δεν είναι σοβαρό μειονέκτημα, ολόκληρο cockpit θα έχω μέσα στο σπίτι, ένας projector από πίσω δε θα με χαλάσει ιδιαίτερα...
MicaGR

Δημοσίευση από MicaGR »

Sugarmate έγραψε:Πλάκα κάνεις, έτσι;

1.500€ χωρίς ΦΠΑ;
Η τιμή δεν είναι τόσο. Από ΕΛΜΗSYSTEMS αν πάρεις θα τον αγοράσεις 650 με 700€.
Θα συμφωνήσω μαζί σου για την διάρκεια της λάμπας καθώς και το κόστος αντικατάστασης.

Τώρα... Αν μπορείς να φτιάξεις κάτι που θα βγάζει την ίδια ποσότητα χρωμάτων καθώς και την ανάλυση ενός καλού projector καθώς και άλλα καλούδια, τότε ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ πραγματικά....

Και κάτι τελευταίο... με τις ελάχιστες γνώσεις που έχω και όσα έχω ακούσει... 20.000 ώρες διάρκεια λάμπας...δεν έχω ακούσει ποτέ στην ζωή μου... :)

Εικόνα

"Αμες δε γεσόμεθα, πολλώ κάρρονες"
Sugarmate
Επικοινωνία:

MicaGR έγραψε: Η τιμή δεν είναι τόσο. Από ΕΛΜΗSYSTEMS αν πάρεις θα τον αγοράσεις 650 με 700€.
Τότε αυτό τί λέει;
http://www.elmisystems.gr/elmi/jsp/el/t ... newsID=493
Δέχομαι ότι είναι περσινές τιμές, αλλά να έπεσε 1000€ από πέρσι δεν το πιστεύω.

EDIT: Από περιέργεια, έψαξα στο skroutz.gr... H απολύτως φθηνότερη τιμή, και αυτή για το entry level μοντέλο, είναι 800€. Για 1024χ768 και 2000 ώρες λάμπας... ποιό είναι το πλεονέκτημα που θα με κάνει να τον προτιμήσω;
MicaGR έγραψε: Και κάτι τελευταίο... με τις ελάχιστες γνώσεις που έχω και όσα έχω ακούσει... 20.000 ώρες διάρκεια λάμπας...δεν έχω ακούσει ποτέ στην ζωή μου... :)
Θες μήπως 30.000 ώρες; :twisted:
http://www1.eere.energy.gov/buildings/a ... n_2002.pdf

Τυπικά είναι 10.000 με 15.000 ώρες και δεν καίγεται απότομα, απλά μειώνεται η φωτεινότητα... μπορεί να φτάσει και 20.000 για τυπική χρήση.

Με ό,τι ασχολούμαι δεν το κάνω για πλάκα ούτε ελαφρά τη καρδία. Το ψάχνω, το ψάχνω και όταν καταλήξω κάπου το ψάχνω λίγο ακόμα!
gerodinis

Δημοσίευση από gerodinis »

Sugarmate, μην τα κρύβεις. Πες ότι στο cockpit σου θα φτιάξεις το πραγματικό APG-68.
Windows: A 32 bit extension and graphical shell,
for a 16 bit patch to an 8 bit operating system, originally
coded for a 4 bit microprocessor, written by a 2 bit
company, that can't stand 1 bit of competition. Good thing
there's not any.
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anzac »

χαχαχχαχαχαχαχαχαχα

θα έχει και κερματοδέκτη :)
e-HAF Admin
gerodinis

Δημοσίευση από gerodinis »

Ικανό τον έχω να το φτιάξει.
Windows: A 32 bit extension and graphical shell,
for a 16 bit patch to an 8 bit operating system, originally
coded for a 4 bit microprocessor, written by a 2 bit
company, that can't stand 1 bit of competition. Good thing
there's not any.
PREDATOR

Δημοσίευση από PREDATOR »

Γιάννη είσαι άρχοντας!!! Συνέχισε man να δούμε και οι υπόλοιποι πότε και πως θα ξεκινήσουμε να κατασκευάσουμε κάτι αντίστοιχο.. :)
''TRAIN AS YOU WILL FIGHT''
HAF
Απάντηση